Prvňáček, tělocvik a brýle

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65241
2.10.22 15:35
@Havlova píše:
Trochu mimo, ne? Spíš vedoucí by mohl zapojit mozek a třeba na ten kotrmelec jí brýle nechat sundat a dát na bezpečné místo.

Tak u nas si decka (starsi teda) nesundavaji bryle ani na kotrmelce. I kdyz jsem je treba vyzvala, jestli to nebude lepsi. Nutit je nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
2.10.22 15:49

Syn si na tělocvik brýle sundavá a nechává ve třídě. Ale jemu to nevadí. Na dálku vidí jen o trochu hůř(má 2 dioptrie) a ač má astigmatismus, tak tělocvik zvládá bez nich.Ale rozhodlo se tak až ve chvíli, kdy šla třída při tělocviku v zimě ven se koulovat a on dostal koulí do brýlí a sklíčko(naštěstí plastové) se vyrazilo a škráblo ho těsně pod okem.To jsem řekla, že úraz oka riskovat nebudeme a představila jsem si, co by se stalo, kdyby to sklo nebylo plastové. Ale kdyby mu to kvůli zraku vadilo, tak bych to musela prostě vyřešit jinak, aby ty brýle měl a nepřišel o brýle či o oko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42197
2.10.22 16:01
@vokishka píše:
Tak u nas si decka (starsi teda) nesundavaji bryle ani na kotrmelce. I kdyz jsem je treba vyzvala, jestli to nebude lepsi. Nutit je nebudu.

Nutit ne, ale šestileté přeci jen alespoň upozornit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
2.10.22 17:07
@Havlova píše:
Nutit ne, ale šestileté přeci jen alespoň upozornit.

ale tak to nevíš, jestli se vedoucí kroužku nezeptal. Dítě klidně mohlo říct, že s brýlemi sportuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
2.10.22 17:09

A k zakladatelce:

spoléhat na to, že si dítě vybaví instrukci po několika hodinách a ještě ji správně provede, je tak trochu sci-fi. Pořiď mu buď levné brýle na pohybové aktivity nebo drahé plastové, vhodné na pohybové aktivity. Ale nespoléhej, že prvňák odpoledne udělá něco, co jsi mu řekla ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí