Prvňačka počítá stále na prstech

7730
17.4.23 09:01

Prvňačka počítá stále na prstech

Dcera stále počítá na prstech. Ještě sčítaní celkem jde… ale odčítaní na prstech. Nechat to tak a naskočí to nějak samo? Počítáme pořád.. dávám ji z hlavy příklady, na papír… ale nejde ji to… tlačit na to nějak? Příští týden jsou u nás třídní schůzky chci se na to taky poptat paní učitelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
17.4.23 09:06
@KKK85 píše:
Dcera stále počítá na prstech. Ještě sčítaní celkem jde… ale odčítaní na prstech. Nechat to tak a naskočí to nějak samo? Počítáme pořád.. dávám ji z hlavy příklady, na papír… ale nejde ji to… tlačit na to nějak? Příští týden jsou u nás třídní schůzky chci se na to taky poptat paní učitelky.

Vím, že tohle se u nás řešilo na třídních schůzkách na začátku druhé třídy, že některé pomalejší děti ještě počítají na prstech a už by neměly. Zatím bych jí nedrtila, ať jí neuděláš úplně blok k matematice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
17.4.23 09:06

U nás se to dětem tolerovalo celou první třídu…

• Citovat
  • Upravit
7361
17.4.23 09:08

Tuším, že u nás se počítalo i ve druhé třídě (kdo potřeboval) a žádný problém to nebyl.
Je to s přechodem přes desítku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7730
17.4.23 09:09
@dedrichov píše:
Tuším, že u nás se počítalo i ve druhé třídě (kdo potřeboval) a žádný problém to nebyl.
Je to s přechodem přes desítku?

Nee zatím počítaji jen 10+4, 10+2… ona počítá na prstech takové jako 9-6

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
17.4.23 09:12

A kde je problém? Nechápu tohle nuc3ni děti do počítání bez nějaké pomocí, když i někteří dospělí si dopočítávají na prstech.
Důležité snad je, že se dveře správného výsledků v rozumném čase.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.4.23 09:12

Já počítám na prstech dodnes a to je mi 40…Mám vysokou školu.. :D
Anonymně prosím nebo smazat.

• Citovat
  • Upravit
53190
17.4.23 09:14
@Anonymní píše:

Jakože potřebuješ prsty ke spočítání 9-6? :lol: Já si přijdu jako vemeno, když mi chvilku trvá 6×8 nebo 7×8, tak se hned cítím líp, že prsty navzdory pouze středoškolskému vzdělání nepoužívám :P

Příspěvek upraven 17.04.23 v 09:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7730
17.4.23 09:16
@Pitaya1 píše:
A kde je problém? Nechápu tohle nuc3ni děti do počítání bez nějaké pomocí, když i někteří dospělí si dopočítávají na prstech.
Důležité snad je, že se dveře správného výsledků v rozumném čase.

Právě se ptám zda je to problém… toť vše. Správě to většinou má, občas chybička ale z 98% to má ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
17.4.23 09:22
@Anonymní píše:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
7361
17.4.23 09:23

Řekla bych, že je to v klidu. Potřebuje si to zautomatizovat. Jak jsem psala, naše učitelka počítání na prstech nijak nerozporovala začátkem druhé třídy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23171
17.4.23 09:32

Dcera taky počítala celou první třídu na prstech a nikdo to neřešil.. jestli ti to vadí, tak zkuste doma víc počítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.23 09:35
@unuděná píše:
Jakože potřebuješ prsty ke spočítání 9-6? :lol: Já si přijdu jako vemeno, když mi chvilku trvá 6×8 nebo 7×8, tak se hned cítím líp, že prsty navzdory pouze středoškolskému vzdělání nepoužívám :PPříspěvek upraven 17.04.23 v 09:23

Ano. :D Já vím, je to vtipné, že. :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.4.23 10:00

Počítám na prstech i teď v dospělosti :lol: :lol:.. vždycky abych si byla jista tak pod stolem jedu počty na prstech :lol: :lol: když ji to pomáhá tak proč ne. Aspoň si je pak jistá že je to správně

• Citovat
  • Upravit
5233
17.4.23 10:05

Kdyz to potrebuje tak co s tim chces ty nebo ucitelka delat? Useknout prsty? Davat petky, za to ze ke spravnemu vysledku dojde s pomoci? Vzdyt i dospeli si pomahaji prsty, kalkulackou, napisou si to na papir, i prodavackam to pocita kasa. Takove skatulky a tabulky co kdo ma nebo nema umet… vzdyt je veliky rozdil mezi treba prvnakem co se narodil v zari a tim co v srpnu, takze uz proto je to nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí