Přijímačky 2023

415
14.4.23 14:52

Přijímačky 2023

Zdravím vás…téma založené pro ty, kteří letos dělali přijímačky na střední školy. Jak potomci dopadli? Jaké mají pocity? Právě jsem četla několik článků o neúměrně těžké matematice. U nás snad docela dobrý, dostat by se snad měla, ale rozhodně to není jistota. A to má celou zs vyznamenání a skoro každý víkend od října trávila přípravou na zkoušky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
smajlik345
14.4.23 15:05
@píďalka0484 píše:
Zdravím vás…téma založené pro ty, kteří letos dělali přijímačky na střední školy. Jak potomci dopadli? Jaké mají pocity? Právě jsem četla několik článků o neúměrně těžké matematice. U nás snad docela dobrý, dostat by se snad měla, ale rozhodně to není jistota. A to má celou zs vyznamenání a skoro každý víkend od října trávila přípravou na zkoušky. :nevim:

Matika je každý rok neúměrně těžká a je jedno zda se jedná o přijímačky na zš nebo o maturitě :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
415
14.4.23 15:16

Tak dcera ji má ráda…má z ní jedničky tak mě právě zajímá jak to vnímají ostatní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
14.4.23 15:20

Dcera teda moc na matiku není, ale říkala, že se jí včera zdála lehčí. 8o :mrgreen:
Dneska jim ve škole nechali i to zadání, měla tam napsaný výsledky a už cestou domů si počítala body. Dostat by se měla, ale má štěstí, v její škole není převis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
14.4.23 15:27

Ahoj holky, taky máme za sebou přijímačky, dcera od první třídy vyznamenání, matika vždy dvojka jen taktak. Takze od září placené doučovani, od ledna přípravky na obou školách. Take hlásila těžkou matiku, dnes se jí zdála lehčí. Cestinu ovládá perfektně, tak tu neřešila. Ale máme jiný problém, měla včera pohovor, vyžadovali zpěv, recitaci, kresbu z domu, čtení. Vse zvládla prej dobře, byla na to připravena Je po operaci skoliózy asi tři roky, ale normálně lyžuje, cvičí. Pediatr přihlášku bez mrknutí oka potvrdil, na dnech otev. dveri nám řekli, že problém nevidí, pokud pediatr přihlášku potvrdí. No a včera mi došla s brekem domu, že paní co vedla pohovor se nad tím pozastavovala, že jakoby obor pro ni vhodný nebyl a podobně řeči. Zajimalo by mě, jak je tohle možné, pokud lékař problém nemá, je to kategorie 1.Proc při pohovoru tohle vypíchla, když před podáním přihlášky nikdo problém neměl? Jde o pedagogiku.Jsem z toho špatná a nelíbí se mi to, bojím se že ji teď i kdyby měla fajn výsledky nevezmou.Co si o tom holky myslíte? Je tohle vůbec možné, pokud nám lékař do přihlášky nenapsal ani jakékoli omezení a paní co vedla pohovor to vadilo? Moc děkuji za názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
14.4.23 15:32

@woušinka dcera se také hlásila na pedagogickou…no hele ale podle mě by na to zřetel brát neměli…jsou jasná kritéria body z nich…I kdyby dávali něco za pohovor, nebude to moc bodů…její šance to podle mě nesnizi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.4.23 15:41

Vím od známé, že její vnouče mělo ČJ a AJ bez ztráty kytiček. Plný počet bodů.
Ale matematika byla opravdu těžká. Tam má max. 30 bodů. Snad to dopadne dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
14.4.23 15:42

Každý rok se řeší, že něco je těžké.

• Citovat
  • Upravit
42222
14.4.23 15:43
@Kelsey píše:
Vím od známé, že její vnouče mělo ČJ a AJ bez ztráty kytiček. Plný počet bodů.
Ale matematika byla opravdu těžká. Tam má max. 30 bodů. Snad to dopadne dobře.

Angličtina není součástí státních přijímaček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.4.23 15:44
@Havlova píše:
Angličtina není součástí státních přijímaček.

Ona dělá na nějaký jazykový gympl. Takže měla i AJ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42222
14.4.23 15:46
@Kelsey píše:
Ona dělá na nějaký jazykový gympl. Takže měla i AJ.

To dcera taky dělala. Ale asi to nejde srovnávat s tou státní částí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.23 15:47

Dcera také hlásí, že čeština byla lehčí. Zatím to vypadá, že v češtině přijde jen o 1 bod, zatímco v matematice bude ráda, když bude mít alespoň 40 bodů. Což je docela vtipné, vzhledem k tomu, že je matematický typ a v matematice si věřila mnohem více. Ale neříkala, že by byla matematika neúměrně těžká, jen to zase nestihla. U nás se naštěstí žádné velké převisy nekonají, takže by to mělo v pohodě stačit a pocity jsou dobré.

Příspěvek upraven 14.04.23 v 15:52

• Citovat
  • Upravit
74217
14.4.23 15:49
@Havlova píše:
To dcera taky dělala. Ale asi to nejde srovnávat s tou státní částí.

Ale tak projít tím musela, když to ta škola má součást přijímaček. Naštěstí dvě části má bez ztráty kytiček. A matiku snad vybalancuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7956
14.4.23 15:54

@woušinka v přihlášce má, že je způsobilá, tak nevidím důvod proč by to měla učitelka na pohovoru řešit a určitě to nebude mít vliv na výsledek přijímaček. Předpokládám, že dcera má skoliosu protože rychle vyrostla. Takže určitě chodí na nějaké rehabilitace, nebo cvičí doma, případě má korzet a pravděpodobně se stav časem zlepší. A co se týče budoucí profese, tak tu může vykonávat i se skoliosou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42222
14.4.23 15:55
@Kelsey píše:
Ale tak projít tím musela, když to ta škola má součást přijímaček. Naštěstí dvě části má bez ztráty kytiček. A matiku snad vybalancuje.

Držím palce, i když 30 bodů je dost málo. Tam dost záleží, jakou váhu bude mít ta AJ. ČJ + Matika musí mít váhu nejméně 60 %. Často jsou pak i body za známky, aktivity atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí