První botičky

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
171
18.4.07 11:25

První botičky

Ahoj holky,

můžete mi poradit kam chodíte nakupovat botičky? A jakou značku? Máte nějaké doporučení pro ty na první krůčky? Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
932
18.4.07 12:00

Ahoj Babeto,

takže mně rehabilitační i pediatrička říkaly, že botičky se mají dávat až když dítě „vertikalizuje“ polohu, tj. v podstatě chodí (popř 50 na 50 chodí a leze), když jen chodí kolem nábytku, tak ještě ne. Byla mi doporučena značka Essi, botičky jsou sice poměrně drahé, ale fakt myslím že kvalitní, kupuju je dodnes.

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
18.4.07 13:39

Ahoj Babeto,
připojuji se k Světlaně, také nakupujeme botičky od firmy Essi, jsou opravdu kvalitní. A pokud jsi z Prahy, tak značkovou prodejnu mají na Pražského povstání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
18.4.07 15:16

nam tedy esi boticky nesedely, kupovali jsme od DPK Zlin, konci potom velikosti 26, cili jsme pak presli na FARE Valasske klobouky. Obe firmy maji i internetove stranky. Oboje maji certifikat zirafky. Jinak boty kupuj az opradu bude prevazovat pohyb po dvou nad lezenim, aby si dite posilovalo nozni klenbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
18.4.07 19:44

Díky za odpovědi. Moje mimino zatím jen leze, tak to máme na botky čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
28.4.07 18:00

1.botičky

Ahojky, já jsem taky chtěla kupovat botky od českých výrobců, ale narazila jsem na problém, protože naše Evička začala chodi v 9 měsících a potřebovali jsme chodící botky vel. 17 a ty hned tak někdo nedělá, sehnala jsem až v Deichmanovi německé Elefanten, byly dost drahý, ale jsou taky dost kvalitní, Evka v nich běhá každej den i na pískovišti a tak a jsou v pohodě, a navíc jsou i moc hezký.Tak to je moje zkušenost. Jo a sandálky na léto jsme už koupili taky Essi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
28.4.07 20:43

Ahoj.

První boty v roce a dvou měsících. Od 8,5 měsíců obcházel nábytek a postavil se sám uprostřed pokoje v roce. Většina bot je od Baťi - Bubble Gumers, něco od Daichmana, zbytek různě. Boty kupujeme nové ( na rozdíl od většiny sekáčového oblečení, ať žije MMB :D ), náhradní pro případ promočení jsou poděděné, ale ne moc chozené (obvykle z nich příbuzenstvo brzo vyrostlo).

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
4.5.07 10:53

A kolik na leto kupujete detem boticek? Mam 11 mesicni holcicku, co ted zacina chodit, tak jsme ji koupili u Bati sandalky, ale treba k dzinum moc nejdou nebo kdyz bude chladneji… Rada bych ji tedy koupila jeste nejake polobotky nebo tenisky. Myslite, ze i tenisky maji atest? Nebo ty jsou pro tahle male deti spis jen na „ukazovani“ do kocarku? Diky za rady a nazory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
4.5.07 13:10

Ahoj, já bych pro takhle malou holčičku tensiky nekupovala. Měla by mít pevné kotníčkové boty a to tenisky nejsou.
 Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
4.5.07 22:19

Ahoj Simono,

Anička má jedny sandálky a jedny uzavřené boty. Monika má pravdu, mám konzultováno i s rehabilitační - takhle malé děti MUSÍ mít pevné kotníčkové botky (v opačném případě je dítě sice možná in, ale v pozdějším věku nosí ortopedické vložky). A musím dodat, že mně osobně je dost jedno, jestli třeba barevná kombinace botiček a kalhot k sobě přesně „pasuje“ - snažím se kupovat univerzální barvy, ale přece jen důležitější je pro mě zdravá nožička.

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
4.5.07 22:37

Ahoj,nám je 13m,samy ještě nechodíme (leda po kolenou),ale jakmile může,obchází cokoliv,čeho se může přidržovat-zábradlí,židle,skříně…
Máme jedny sandálky,jedny plné kotníčkové botky od Essi a na zahradě jí nechávám v kotníčkových bačkorkách (a to protože má v botkách dost zpocené ťapky,tak i z fin.důvodů).Bačkorky jsem konzultovala s dr.a ta mi je schválila je.Doma lítá naboso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
28.7.07 11:14

Ahojky tak dcera chodí kolem nábytku od 10m,a pak začala běhat s chodítkem (co se tlačí před sebou), tak jsem koupila na doma bačkůrky s atestem žirafy. Teď už začíná dělat první krůčky, takže nadoma pořád bačkůrky od žirafy a na ven jsem koupila sandálky s pevnou patou v lékarně zn. Santé a jsou super, cena byla kolem 550,–. Na pdozim koupíme nějaké zavřené botky asi od žirafy nebo od Santé, u nás moc obchodů s botičkami není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.8.07 10:03

A co capáčky? Používali jste je někdo? Jsou jen na parádu a trochu teplo, nebo v nich těch pár krůčků nevadí?

• Citovat
  • Upravit
1493
5.8.07 11:31

Já jsem capáčky používala jenom do kočárku, aby nebyla zima na nožky. Na těch, co jsem kupovala, bylo vždy napsáno, že nejsou určeny na chození.

Možná se dají použít na období stavění (na kluzkých podlahách) a učení se chodit venku na chodníku - doma zatím žádné botky nedáváme - až se naučí chodit pořádně, tak dostane bačkůrky. Syn zatím většinu času tráví na čtyřech, výjimečně sám chodí na krátké vzdálenosti nebo za ruku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
5.8.07 12:17

Bačkůrky nemají žádný význam, každý ortoped vám to řekne. Jsou měkké a vytahují se. Ideální jsou na doma kožený sandálky s pevnou patou, jako by jste je pořizovali ven. Ale co si budem povídat, kupovat každý tři měsíce nový boty za 650 kč ne-li víc… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková