Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj, chtěla jsem vás poprosit o názory. Dneska jsem dceři koupila první botičky. V dobré obuvy, byly ve slevě, tak jsem se asi nechala unést a vše pořádně nezkotrolovala.
Je na nich cedulka, bohužel přelepená cedulkou se slevou. Tak se ptám, to je ta „žirafka“ ? Ano , ano.
Jelikož se v tom nevyznám, rozhodla jsem, že koupím jedině se žirafkou. Tak jsem byla spokojená a vzala rovnou dvoje.
Až doma jsem si všimla, že to není žirafka, ale žlutý slon (obuv má jen hygienické atesty, né zdravotní).
Je to značka PEDDY.
Neznáte tuto značku?
Co si o tom myslíte?
Moc děkuji za zkušenosti
http://www.peddy-obuv.cz/certifikace/ i když ty jejich bačkůrky já bych teda malýmu nekoupila, připadají mi takové vachrlaté.
Jen se chci zeptat, malá už chodí? My jsme kupovali první boty až malej fakt chodil (prochodil celý den, upřednostňoval chůzi a na lezení zapomněl), a to hlavně proto, že chtěl běhat i venku. Doma zastávám názor, že nejzdravější je chůze naboso.
Já na stránky koukala, ale žirafu mají jen na bačkorky, na ostatní boty nee.
Malou zatím ještě vodím za ruku. Ale už by chtěla chodit i venku, tak teď když je ještě teplo ujdeme těch pár kroků jen v ponožkách ![]()
Botky jsou zimní, ale né zas nějaké sněchule, takže pokud už bude v říjnu hnusně, může už je klíďo nosit.
Navíc mě teď ještě dostalo, že jsou vyráběné v Číně. Achjo, že jsem se nepodívala líp.
To muj malej nechodi, ale plazi se kolem nabytku a porad klouze a pada, tak jsem sla shanet klasicky backurky. Malymu je osm mesicu, ale na tak maly prcky backurky nejsou, nebo ja nevim. Nejmensi cislo meli 18. ![]()
ono to ani není zdravý dávat tak malýmu prckovi bačkůrky, spíš protiskluzový ponožky a ještě alternativa jsou ty kožené capáčky.
Mně naše sestřička na rehabce s nožičkama říkala, že žirafa není všechno. Že první botičky mají mít pružnou špičku a podrážku, aby se dítě naučilo dělat správně krůčky, protahovat nožičku a tak a zároveň mají mít správně botičky pevný opatek, aby dítěti drželi správně nožičku. Je fakt, že první botičky dle těchto parametrů jsme měli tuším DPK nebo něco podobného a taky v říjnu, takže na podzim a moc teplé nebyly, spíš kožené, takže Terka nosila silnější ponožtičky, když bylo chladněji. Já Peddy moc neuznávám. Ještě je můžeš zkusit prodat třeba na aukru nebo tak, jestli s nimi nejsi spokojená. ![]()
Spíš zkusím zavolat do prodejny, myslím, že pokud jsou solidní, měli by mi je vzít zpět. Ve větších obchodech to tak funguje bez problémů.
Jasně, že žirafa není všechno, ale asi mám menší šanci, že u bot s žirafou narazím na nekvalitní než u botiček bez žirafky.
Ještě je právě blbý, jak jsou to už zimní botky a malé číslo, tak tu pružnost moc nepoznám, bota je pevná sama o sobě.
Ahoj,
Já se na tohle téma bavila s Dr. a ta mi řekla že už v každé prodejně mají kvalitní obuv, pokud je nebudu kupovat u Vietnamců, tak to zase neřeš do detailu.
My tedy úplně ty první i první sandálky koupili ve spešl dětské obuvi u Stonožky a nebylo to levné, ale když jsem šla pak do obuvi normální, tak tam prodávali i ty samé botky ale o polovinu levnější. Takže tak. ![]()
V listopadovém čísle Maminky budou vouchery se slevami 20% na řadu obchodů, včetně obchodů s botičkami! ![]()
Tady kdyžtak odkaz, já se rozhodně chystám na Bambuli, kamarádky syn má o vánocích svátek i narozeniny, takže bude velké nakupování ![]()