Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj maminky
máme menší problém
malá začala v 11ti měsících chodit, teď už v klidu přejde obývák, takže jsem jí chtěla koupit botičky. Problém je v tom, že má hrozně vysoký nárt a většina botiček co jsme zkoušeli jí prostě nejde nandat
Takže prosím Vás o rady, kterou značku, nebo v jakém obchodě se kouknout po botičkách, které budou mít vyšší nárt. Děkuji za Vaše rady a zkušenosti ![]()
@anonymka227 Syn je tedy starší, ale má širokou nohu a vysoký nárt. Měl boty Sante, Jonap, Peddy, Fare. Ty všechny jsou široké.
Jinak boty nakupuji ve speciálce s dětskou obuví.
@Svistice Děkuji
mrknu se po nich
já bydlím na vesnici, větší město máme 25 km a tam jsem žádný spešl obchod s dětskou obuví nenašla, takže jsem zkoušela lékárnu
ale děkuji moc za radu, mrknu se po nich a kde je maji a dyštak někam dál dojedem ![]()
Měli jsme stejný problém. Miky začal chodit v deseti měsících a má hodně vysoký nárt. Sehnat tak malé botičky a ještě aby mu pasovaly byl nadlidský úkon. Nakonec jsme vybírali takové, co mají po celé botě přesky, takže se dá celá bota otevřít a pak utáhnout podle nohy. Ale to bylo v létě, teď už to bude horší. První boty jsme měli od Essi.
Vysoký nárt mají Baby Bogs, Little Blue Lamb, některé Vivobarefoot (třeba Becks), Shooshoos, Livie and Luca… Pokud hledáš boty na doma, volila bych jedině nějaké capáčky. Třeba ty ponožkové mokasíny jsou super.
Jinak, na zimu pro takhle začínajícího chodce bych volila asi jedině Stonz.
@Krapina Ne, všechny značky, které jsem uvedla, jsou barefoot, nebo velmi blízké. Dítěti bych dlahu místo boty nedala, obouvám do zdravých bot, podle toho i radím dál. ![]()
@anonymka227 Syn má vyšší nárt, kupujeme Pegres a jsme spokojení.
Děkuji moc
mrknu po nich
ještě nějaké rady k výběru prvních botiček? ![]()
Syn má velmi vysoký nárt. Na doma mu nejlépe sedí kožené capáčky od Capiki a první botky na ven měl Livie and Luca. Teď mu nejlépe sedí Superfitky ale chce to vyzkoušet..
@anonymka227 Pokud Ti jde jen o botky na doma, tak bych šla jen do nějakých capáčků. u prvního jsem měla jen Capiki, u druhé zvažuji, že možná zainvestuji do něčeho typu LittleLamb nebo Pegres.
A na ven bych nekupovala vysoké zimní botky (jsou moc vysoké a na první kroky nevhodné), ale spíš jen nějaké kožené celoroční s co nejohebnější podrážkou.
@Almira-Alm Superfit jsou fajn, ale nesmí tam být kombinace široké nohy.
Muj syn ma take vyskoky nart - ja kupuju od zacatku chozeni jedine Bata(boty na ven) a backurky zn.Fare.
@Fjodorka píše:
@Krapina Ne, všechny značky, které jsem uvedla, jsou barefoot, nebo velmi blízké. Dítěti bych dlahu místo boty nedala, obouvám do zdravých bot, podle toho i radím dál.