Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
ráda bych si aspoň přibližně zjistila své plodné dny.Problém je, že několik dní před MS mám špinění a nevím, jestli se to počítá už od toho prvního dne špinění?
Můžete mi něko poradit?
Tak na to ti neodpovím asi uplně přesně
ale taky by mě to zajímalo ![]()
Míváš to špinění pokaždé?
Osobní zkušenost-stávalo se mi to tak raz za dva měsíce, že jsem začala špinit tak týden před MS, ono by se tomu ani nedalo říkat špinění, pač ven nevyšlo nic, ale v okolí čípku jsem prostě krev měla, MS se pak rozběhla v termínu a trvalo obvyklou délku… A podle délky cyklu bych řekla, že se počítal den rozběhnutí MS, že to špinění nic moc neznamenalo… Ale těžko říct ![]()
Jak dlouho máš špinění a jak dlouho pak MS?
Úplně přesně - 1.DC se bere jako 1. den krvácení - čistá krev, nikoliv špinění.
Doktoři ještě obvykle (z hlediska například přesného stanovení hladin hormonů) stanovují hodinu, po které když krvácení dorazí, počítá se 1.DC až od následujícího dne, u nás je to například 18 hodin (ale jinde třeba 16, 17…). Takže pokud bych se po několikadenním špinění rozkrvácela ve středu v 10 ráno, 1.DC je středa. Pokud ve středu v 19 hodin večer, 1.DC je následující čtvrtek.
ugluk to napisala uplne presne,
este by som zakladatelku upozornila, ze neplati, ze ked mas cyklus 28 dni, tak musi byt plodny den 14 dc, ani, ze plodne dni su v polovici cyklu a uz v ziadnom pripade negunguju internetove kalkulacky na vypocet ![]()
a ako pise hovezinka, niekolkodnove spinenie pred ms moze znacit nejaky skryty problem.
Určitě to může skrývat nějaký problém, ale nemusí. Já jsem měla vždy nepravidelný cyklus a po vysazení HA se mi upravil cca až po roce a půl po vysazení, pak ale začlo občasné špinění, dr. mi na to nic neřekl, spíš se tvářil že to čekal.. A těhu jsem
snad
a plodný den mi podle všeho vyšel plus mínus podle kalkulačky na netu (došla jsem na ni náhodou
) Ale rozhodně pokud ti jde o opak-neotěhotnět, tak bych na to nespoléhala!
děkuju moc za názory
právě, že já jsem vysadila HA letos v lednu a úplně se mi ještě cyklus neupravil. Normálně za ten rok jsem špinila tak den dva před ms a tak den dva po ms. A ted to právě bylo až 6!!!dni před samotnou MS, ta potom trvala asi 3 dny a potom jsem ještě špinila další 3 dny
nevim proč.Jsem z toho trochu nervózní a na roční kontrolu na gyndu se chystám v lednu. Ale doufám, že to špinění nebude značit nic špatného…