První den cyklu

15
7.11.11 10:16

první den cyklu

Ahoj,

ráda bych si aspoň přibližně zjistila své plodné dny.Problém je, že několik dní před MS mám špinění a nevím, jestli se to počítá už od toho prvního dne špinění? :nevim: Můžete mi něko poradit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4232
7.11.11 10:33

Tak na to ti neodpovím asi uplně přesně :) ale taky by mě to zajímalo :)
Míváš to špinění pokaždé?
Osobní zkušenost-stávalo se mi to tak raz za dva měsíce, že jsem začala špinit tak týden před MS, ono by se tomu ani nedalo říkat špinění, pač ven nevyšlo nic, ale v okolí čípku jsem prostě krev měla, MS se pak rozběhla v termínu a trvalo obvyklou délku… A podle délky cyklu bych řekla, že se počítal den rozběhnutí MS, že to špinění nic moc neznamenalo… Ale těžko říct :(
Jak dlouho máš špinění a jak dlouho pak MS?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69033
7.11.11 11:08

Úplně přesně - 1.DC se bere jako 1. den krvácení - čistá krev, nikoliv špinění.
Doktoři ještě obvykle (z hlediska například přesného stanovení hladin hormonů) stanovují hodinu, po které když krvácení dorazí, počítá se 1.DC až od následujícího dne, u nás je to například 18 hodin (ale jinde třeba 16, 17…). Takže pokud bych se po několikadenním špinění rozkrvácela ve středu v 10 ráno, 1.DC je středa. Pokud ve středu v 19 hodin večer, 1.DC je následující čtvrtek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
7.11.11 11:47

ugluk to napisala uplne presne,

este by som zakladatelku upozornila, ze neplati, ze ked mas cyklus 28 dni, tak musi byt plodny den 14 dc, ani, ze plodne dni su v polovici cyklu a uz v ziadnom pripade negunguju internetove kalkulacky na vypocet :-D

a ako pise hovezinka, niekolkodnove spinenie pred ms moze znacit nejaky skryty problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
7.11.11 12:17

Určitě to může skrývat nějaký problém, ale nemusí. Já jsem měla vždy nepravidelný cyklus a po vysazení HA se mi upravil cca až po roce a půl po vysazení, pak ale začlo občasné špinění, dr. mi na to nic neřekl, spíš se tvářil že to čekal.. A těhu jsem :) snad :) a plodný den mi podle všeho vyšel plus mínus podle kalkulačky na netu (došla jsem na ni náhodou :D ) Ale rozhodně pokud ti jde o opak-neotěhotnět, tak bych na to nespoléhala!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
7.11.11 13:49

děkuju moc za názory :wink: právě, že já jsem vysadila HA letos v lednu a úplně se mi ještě cyklus neupravil. Normálně za ten rok jsem špinila tak den dva před ms a tak den dva po ms. A ted to právě bylo až 6!!!dni před samotnou MS, ta potom trvala asi 3 dny a potom jsem ještě špinila další 3 dny :nevim: nevim proč.Jsem z toho trochu nervózní a na roční kontrolu na gyndu se chystám v lednu. Ale doufám, že to špinění nebude značit nic špatného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí