Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No a nebo to řekneš bez fotky
V podstatě můžeš klidně vidět něco takového (v tom černém fleku se snad časem embryo objeví), podobně mi vypadala cysta na vaječníku: 
Při dostatečném štěstí možná i takového:

@Kriss Tina myslim tím spis nabízení vina, u našich jíme hodně mořský plody jako mušle a krevety, atd, samozřejmě vim, ze bříško vidět nebude
a nechci aby na to přišli, když u toho nebudeme oba dva
@ugluk tak uvidim, co bude vidět a následně se rozhodnu, ta druhá fotka už by stačila ![]()
já měla v 5+4TT váček a v něm 2 mm tečku (plod). Vypadalo to podobně jako druhá fotka, co posílala Ugluk.
Na další kontrolu jsem byla pozvána až 10+3 s vystavením těhot. průkazky. Dle lékařky, pokud mi nebude zle, nebudu krvácet ani nic podobného, je zbytečné chodit dřív, protože by nevykoukala nic, s čím by mohla něco případně udělat. Zajímavý pohled na věc (vzhledem k tomu, že všichni okolo chodí na „potvrzení srdíčka“, nicméně, kolem a kolem, pravdu má).
@Fialka95 Ahojk,, fotku ti da na vyžádání. Ja měla první taky už 6tt+4
Byla tam je mini fazolka
My to rodičům řekli právě s fotkou.. Dopadlo to jako ZT v 11tt, ale víte co? Hned po manželovi sem to řekla mamince a ta mě neskutečně podpořila a po roce se mi svěřila, že děkuje, za důvěru
Takže k věci.. Fotku vam na vyžádání dá. U nas za ní platim 50kc takže peo doktora to je jen 30s času.. Třeba ti to bude sám vymlouvat, ale tak co ![]()
@Mar__tanka1983 četla sem tvůj příspěvek a koukám že v 5+4 tt byl plod 2mm. Já právě taky byla v 5+4 tt a měla sem dle dr. plod 3,5mm. A to mi ještě říkal, že plod je tak o týden mladší. Docela mě to teď zarazilo jak je to možné. Jsem po hormonální léčbě po vysazení depo provery a tak mě napadlo, jestli tam třeba nejsou dva plody, že by se překrývaly. Jestli by si toho dr všiml takhle brzy? Přikládám fotku z utz
Ahoj děvčata, mám dotaz
- první den poslední MS 29.9.2018, další menses jsem měla dostat 24.10, těhotenský test pozitivní.. jen teď pořád nevím kdy jít na gyndu. Všude píšou, že nejdřív jít v 7 týdnu, aby šlo vidět už srdíčko. Pokud jsem to správně spočítala, tak jsem teď 5+1? Takže bych měla ještě 14 dní vydržet, takže okolo 14-15.11? Díky za odpověď
@Atuin ahoj, no já byla v 5+4 a už tam byl plod o velikosti 3,5mm. Dávala sem i fotku z utz, příspěvek hned nad tvým.
@Atuin jo jdu až v pulce listopadu, pokud nemáš žádné potíže, nekrvácíš atp. Budeš mít klid a bude už jasno (srdeční akce, stáří těhotenství). Případně si teď v týdnu zavolej k lékaři a sestra by Ti sama měla říct, kdy bude ideální přijít ![]()
Já má kontrolu už v 4+6 nechápu proč tak brzy dost mě to překvapilo…. To tam za týden nebo dva stejně půjdu znovu… ale snad tam něco uvidí 😊
@stinga no tak nechápu, já ještě psala, že se mi to moc nehodí kvůli práci zda není možný jiný termín a stejně trvala na tom ať přijdu 🤷♀️
@Janii.Ch píše: Více
no tak to tam musíš, ale je to opravdu zbytečně brzy, asi doktorka honí „výkony“ a potřebuje platby od pojišťovny,
tyhle brzké kontroly jsou pak pro těhotné zbytečně stresující,
ale když tě objednala, tak to se nedá nic dělat
@stinga Možná to bude tím, že se snažíme dlouho ( 2 roky) a poslední tři cykly jsem brala léky na podporu ovulace plus injekci. Tak možná to chce zkontrolovat dřív no… ale když tam nebude nic vidět, tak nevím co chce kontrolovat 🤷♀️. Uvidím tam no co mu řekne …