Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,jsem těhotná počtvrté,3× placenta vzadu,a teď vepředu. Pokud není dole a nezakrývá porodní cesty,tak je vlastně jedno zda je vepředu nebo vzadu. Jediné čeho jsem si všimla,tak že mi je dřív vidět bříško a že jsem později začala cítit pohyby ( až od 19 tt)
@andelka83 píše:
Ahoj,jsem těhotná počtvrté,3× placenta vzadu,a teď vepředu. Pokud není dole a nezakrývá porodní cesty,tak je vlastně jedno zda je vepředu nebo vzadu. Jediné čeho jsem si všimla,tak že mi je dřív vidět bříško a že jsem později začala cítit pohyby ( až od 19 tt)
Děkuji.. Já jen jestli nebude problém při porodu
jsem prvorodička tak se na vše ptám ![]()
@Veronika16072000 ne,v tomto ohledu je obojí uložení fyziologické. Jediný problém je ta placenta nízko.
U porodu ne, ale můžeš později a slabeji cítit pohyby, občas se hůře děla vnejsi uz a při cs je to složitější situace, ale nic závazného to není
Nám se třeba blbě dělal 3D utz, mimco se zaborovalo hlavou do placenty.
@Veronika16072000 ve kterém jsi týdnu?
@andelka83 píše:
Nám se třeba blbě dělal 3D utz, mimco se zaborovalo hlavou do placenty.
@Veronika16072000 ve kterém jsi týdnu?
Na konci 19 týdne
@Tichošlápek píše:
U porodu ne, ale můžeš později a slabeji cítit pohyby, občas se hůře děla vnejsi uz a při cs je to složitější situace, ale nic závazného to není
Pročpak složitější??
@Veronika16072000 operatér s tím jen musí počítat při vedení řezu a vyndavani potomka
tak nějak mi to říkali v poradne, na cs jsem nešla, tak jsem to víc nezkoumala
@Tichošlápek píše:
@Veronika16072000 operatér s tím jen musí počítat při vedení řezu a vyndavani potomkatak nějak mi to říkali v poradne, na cs jsem nešla, tak jsem to víc nezkoumala
Aha
.. me přijde že ji i více cítím tu dělohu je to možné? ![]()
Uložení je v pořádku. Jen kdyby byla v porodnich cestách tak by to bylo špatně
Já to tak měla až do 36 týdne a naštěstí se vytáhla jinak bych musela na císaře.
@Veronika16072000 jo tak to nevim
oba kluci měli placentu vepredu, tak nemám s čím porovnat
@Veronika16072000 a pohyby cítíš? Já jsem byla hrozně nervózní, počítala jsem že 16-17 tt to přijde,a furt nic moc. A pak mi Dr na utz řekl kde mám placentu na bylo mi to jasný. Teď už cítím pěkně,jsem 23 tt.
A též mám pocit že je to jiné,tím že všechno mám " pod rukou".
Taky ji mám vpředu. Později sem cítila pohyby a stále to není tak hrozný. Špatně se dělal každý velký utz. A jinak je to jedno
@andelka83
Něco cítím ale nedokážu poznat jestli to jsou střeva nebo miminko ![]()