První období vzdoru

4155
18.11.08 16:58

První období vzdoru

Ahoj maminy, chtěla bych poprosit ty zkušenější z vás o radu.

Mám téměř roční holčičku, která byla doteď zlatíčko. Žádné vztekání, zlobení, nic takového, dalo se s ní v pohodě domluvit.

Ale teď posledních čtrnáct dnů mám pocit, že z ní zešílím :lol: Kvůli každé prkotině, když není po jejím tak vyvádí jak střelená :twisted: Vztek, prohnutí do oblouku, řev, prásk na zem (když jdeme za ruku) - to je scénář co následuje, když ji např. nedám ten rohlík hned v obchodě jak chce ona, ale dám ho do sáčku s tím, že ho dostane venku.

A tak je to se vším, když já chci něco jinak než ona.

Doma ji prostě nechám, jdu pryč a ignoruju její řev, v obchodě už je to horší, ale snažím se nevnímat pohledy ostatních, když obcházím své vztekající se a po zemi se válící mrně a dávám nákup do košíku :oops: . Nejhorší je to venku, když sebou práskne na zem, nejlépe do louže nebo do psí hromádky, kterou si nutně potřebuje vzít domů. Navíc na válení po chodníku už je trochu zima, a to nemluvím o věčně špinavém oblečení.

Je toto už nastávající období vzdoru? A proboha jak dlouho to bude tak asi trvat? 8O

Ještě musím dodat, že si to dovolí jen mě a babičce, tatínkovi ne. Ten na ni houkne a je klid. Já můžu houkat jak chci a nic. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3960
18.11.08 17:45

Tak naše Emi si to dovolí zase jen mi a manželovi. Když naše varuju, co je při hlídání čeká, tak se pak jenom smějou, protože Emi je u nich učiněný anděl :lol:

U nás to taky začalo tak brzy, pak byl chvilku klid a teď (20 měsíců) to máme zpět.

Já jsem Emi nechala ležet vztekající na zemi i v Tescu, jen jsem zpoza rohu sledovala, ať mi ji nikdo neukradne :lol: :lol: Zvednu ji maximálně z přechodu pro chodce :lol: Jinak to fakt ignoruju a funguje to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
18.11.08 18:16

Ahoj,

u mladsi dcery tohle zacalo uz v deviti mesicich. Nestacila jsem se divit!!! Krome lehu na zem, jeste mlatila hlavickou o chodnik, atd. No proste hruza. Kazdopadne, tim ze driv zacala i driv skoncila. Ne, ze by se nevztekala i ted (2,5 roku), ale uz to neni tak caste. Mlatit hlavou prestala pred pul rokem, kdy trefila pastelky v kelimku. Hadrovatet prestala jeste driv. Ted uz si jen porve a je klid.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
18.11.08 19:38

No u nas to teprve zacina, maly chce ve vane kopat nbohama a ne se umyvat, jak na nej sahnu, je totalni rev. Ignorujeme to. Jinak jsem cetla nekde nejakou modrou radu, ze v techto pripadech je dobre udelat zrcadlo. Byl tam presne pripad vztekajiciho se ditka v obchodaku na zemi. No taky tam psali, ze se neocekava, ze maminka se bude v Tescu valet taky, ale jak prijdete domu, lehni si na zem a delej to co tvoje dite. Detem se to pry nelibi. A to plati o cemkoliv, jakmile deti delaji silenosti, je jim potreba tyto veci hezky ukazat na sobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3960
18.11.08 19:43

Alenko - představila jsem se v Tescu válící se na zemi vedle kopající Emi :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
18.11.08 19:54

Ahoj Murko,
u nás to začalo v mírnější formě asi v 10ti měsících, po prvních narozeninách to vypuklo naplno. Z hodňoučkého bezproblémového miminka se stalo neskutečně vzteklé a paličaté batole, bylo to krutý vystřízlivění pro nás. Vztek kvůli úplně všemu, byla jsem z toho fakt hodně nešťastná, hledala jsem co dělám špatně… Můžu říct, že období mezi prvním a druhým rokem bylo pro mě neskutečně náročný. vzdor trvá do teď, ale už je to lepší (nebo jsem si víc zvykla?). Každopádně jsem zvědavá jaký budu mít trénink na naše dvojité vzdory nebo jestli toho budu ušetřena (pochybuju) ;-)

Přeju pevné nervy!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
18.11.08 20:32

Re: První období vzdoru

Murka píše:
Ahoj maminy, chtěla bych poprosit ty zkušenější z vás o radu.

Mám téměř roční holčičku, která byla doteď zlatíčko. Žádné vztekání, zlobení, nic takového, dalo se s ní v pohodě domluvit.

Ale teď posledních čtrnáct dnů mám pocit, že z ní zešílím :lol: Kvůli každé prkotině, když není po jejím tak vyvádí jak střelená :twisted: Vztek, prohnutí do oblouku, řev, prásk na zem (když jdeme za ruku) - to je scénář co následuje, když ji např. nedám ten rohlík hned v obchodě jak chce ona, ale dám ho do sáčku s tím, že ho dostane venku.

A tak je to se vším, když já chci něco jinak než ona.

Doma ji prostě nechám, jdu pryč a ignoruju její řev, v obchodě už je to horší, ale snažím se nevnímat pohledy ostatních, když obcházím své vztekající se a po zemi se válící mrně a dávám nákup do košíku :oops: . Nejhorší je to venku, když sebou práskne na zem, nejlépe do louže nebo do psí hromádky, kterou si nutně potřebuje vzít domů. Navíc na válení po chodníku už je trochu zima, a to nemluvím o věčně špinavém oblečení.

Je toto už nastávající období vzdoru? A proboha jak dlouho to bude tak asi trvat? 8O

Ještě musím dodat, že si to dovolí jen mě a babičce, tatínkovi ne. Ten na ni houkne a je klid. Já můžu houkat jak chci a nic. :evil:

Haha, bude hůř, hůř, mnohem mnohem hůř :) Užívej si sladkého prvního vzdoru :D

A to nás čeká ještě puberta.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3420
19.11.08 20:28

Murko máš SZ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
19.11.08 21:20

no tak to jste mě nepotěšily :x
asi bude muset častěji zasáhnout taínek :wink:

dnes mi v obchodě vynadala taková „chytrá“ paní, že její děti se nikdy nevztekaly, natož aby se válely v krámě pod regálem :lol: chtěla bych to vidět :D

2Gabule: SZ přečtena a zodpovězena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
23.11.08 19:53

murko no tak to bych te pani teda neco pekne rekla,at se teda laskave stara o svoje deti a to moje necha na pokoji a neznamena ze jeji deti byli andilci ze jsou takove vsechny deti a pokud si to mysli tak at se poradne podiva na detskem hristi!!!!Krava jedna.

Jinak nas Tomasek se tady docela vzteka,nastesti to neni tak strasne casto je to usmevne ze si treba dupne a urazene se otoci,ale co me vadi je to,ze haze vecma.Myslim si ze hodne pomuze to az bude poradne mluvit,protoze se nemuze vyjadrit takze knuci,dalsi velky problem bariery je u nas to,ze nechape pojem: Cekej chvili… protoze i kdyz mu to reknu,on chce hned a jakmile hned neni tak zacne hazet s vecma nebo me placat… :roll: Doufam ze tou mluvou se to hodne prolomi.

Jo a jinak u babicky je taky zlaticko,na tatu je taky z 95%zklaticko,jenom na me je knouraci :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mallorca
8.3.12 09:54

Proč???

čtu si tady ty články a jen přikyvuji. Jsem máma 15 měsíčního chlapečka a přiznám se, že ž jsem v koncích. Nepoznávám sebe ani jeho. At udělám cokoliv je to špatně. Válení se po zemi na náměstí už máme za sebou, řev když něco nedostane taky. Kdy tohle přejde?? Podle tchýně máme rozmazlené dítě a to je něco na mě!! Bud už zapoměla, nebo hold měla hodné děti :potlesk: Držím všem palce at to zvládnou, protože tohle je o nervy!!!!

• Citovat
  • Upravit
1012
8.3.12 21:54

Holky nebojte dle mne úplně normální,malý taky zkouší co může,ale už se s ním dá domluvit,navíc pochopil,že vztekem opravdu nikdy nic nezmůže a hlavně když se ho zeptám:Ty se vztekáš?Tak řekne:Jo na mámu a já mu řeknu proč chvíli se vzteká a pak je klid,ale taky jsme nechali vyválet.Mimochodem úžasná knížka od Karpa Nejšťastnější batole v okolí,jde stáhnout na uloz.to vřele doporučuju,pro tohle období k nezaplacení:-)) a výborně se čte.Pevné nervy všem,občas taky musím počítat do deseti:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
20.5.12 15:00

ahoj holky , před 14 dny jsme oslavili rok do té doby docela vzorné miminko :D máme pevně daný režim spát chodíme cca kolem deváté večer, v šest se probouzíme, dáme mlíčko do půl deváté usíná s námi ve velké posteli, dopoledne si hrajeme, „učíme se“ :) případně pouštíme pohádku..Po dvanácté obídek a šup do postýlky a spát, spinkáme do půl čtvrté a tak pořád dokola…jenomže před přibližně těmi 14dny jsme začali i chodit a malá je děsná protiva, jak není po jejím je hned zle, venku se už nechce vozit, dáme ji chodit začne lézt po čtyřech, vezmeme ji do náruče řve, potom se teda rozchodí, ale směry si vybírá naprosto nevhodné silnice, plot s cizím psem apod…doběhnu jí nasměruji jinam a je řev, zkouším jí dát ručku už se ohání co si to dovoluji, ona přeci už chodí sama…to je asi normální a budem to muset nějak přežít, ale problém začal i v krmení, ne s jídlem to ona sní téměř vše a s pitím taky nebojujeme, ale začala bojkotovat jídelní stoličku, když ji tam posadím nesní ani sousto a chce dolů, takže ted krmíme pouze ve stoje, kdy jí naháním po pokoji se lžičkou případně obchází stůl a pokaždé když mě míjí si vezme sousto…je to normální? dělali vám to děti taky? jde to nějak odnaučit?manžel tvrdí, že je rozmazlená a že už začalo období vzdoru, ale mě se to zdá brzy :D :kytka: děkuji za dočtení a případně za příspěvky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
20.5.12 16:19
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
20.5.12 16:31

@lucie cha to už nás taky napadlo :D

• načítám...