První pevné botičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26747
21.1.20 10:53

@ludmilaadamkova taky jsem teď viděla takovou ponožku s podrážkou. Holky je to k něčemu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
21.1.20 10:58

@Simonkaa01 No ona ji cpala na nohu bačkurky v roce když byla u ní a byla ráda, když se vytáhne ke stolu a visí na něm přičemž to vytvářela iluzi že u toho stolu stojí :)

Dřív se to tak asi dělalo, že se dětem hned dávaly tyhle bačkůrky.

• Citovat
  • Upravit
2933
21.1.20 11:20
@ludmilaadamkova píše:
@Simonkaa01 No ona ji cpala na nohu bačkurky v roce když byla u ní a byla ráda, když se vytáhne ke stolu a visí na něm přičemž to vytvářela iluzi že u toho stolu stojí :)Dřív se to tak asi dělalo, že se dětem hned dávaly tyhle bačkůrky.

Dělalo, já mám totálně zničené nohy. Špatně se mi chodí a jsem schopná si několikrát za den zvrtnout nohu, jsem na to už tak zvyklá, že mě to ani nebolí, no někdy jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
21.1.20 11:26

@ludmilaadamkova kdybych se měla řídit všema kravinama co mi tchýně napovídá tak bych moje dítě pěkně odrovnala. Ač začneme knedlíkem v 5m, pokračujeme přes pevnou obuv, oblékání 5 vrstev když je venku 16 stupňů až po top hlášku Oblékni mu triko ať nenastydne ( u bazénu při teplotě 33 stupňů ve stínu).
Ty jsi máma a ty rozhodujes, určitě se nenech nikým zvyklat. Doporučuji přečíst i něco o barefoot, mě se to u syna osvědčilo, protože z klasických bot měl ve dvou letech zničené prstíky na nohou. Takže zkus popřemýšlet jestli ti základní principy délka a šířka boty, tvar boty a nohy, váha boty nejsou bližší než zirafka na krabici. Příště šťastnou ruku při výběru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
21.1.20 11:29

@Bubla Bůčková malému se takové ponožky jen vyzouvali ale on má dost úzkou patu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
21.1.20 16:22

Tyto bačkůrky bych asi vyhodila. Jde o to že: Podrážka bude nejšpíš hodně tuhá a neohebná (jak to má tedy ohnout při přirozeném pohybu dítě), Nohu v tom má celou zabalenou, zkuste si takovou „bačkoru“ představit vy celý den na noze. A má volnou špičku. Takže okopané palce. Pohyb v ní je totiž pro dítě nepřirozený a o to víc bude zakopávat a i když děti lezou, tak palce směrují k zemi a šoupu nimi nejvíc, takže celkově nevhodně zvolená bačkůrka. Kupte obyč ponožky s protiskluzem, klidně v pepcu nebo tak a bude to pro ni mnohem lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
21.1.20 16:46

@Beaumont protiskluzovych ponozek a capacku mame mraky to neni problem.

• Citovat
  • Upravit
Lorellin
21.1.20 18:13

Dobry den, rada bych se pridala s dotazem…mala ma teda zatim jen 8 mesicu ale prvni krucky mame za sebou uz pred mesicem…mala je vetsinu dne na nohou a mame studenou podlahu tak jsem zakoupila kozene capacky z barefoot obchodu. Ale uz zacinam premyslet co koupim na jare, protoze si myslim ze uz bude litat :) nechci kupovat uplne barefoot botky (castecne i kvuli cene…koukala jsem v tom obchode ze 1800 zadna cena a bude to jen na chvilku nez ji vyroste noha)…co jste kupovaly vy? Asi vyrazim do obchodu s zirafou ale starsi dceri je 11 let a od te doby se to nejak vsechno zmenilo nebo co :lol: :lol: :lol: :zed:

• Citovat
  • Upravit
5363
21.1.20 21:22

@Lorellin koukni se na fcb na stránky barefoot nejen pro děti. Tam nacerpej inspiraci a můžeš kouknout i do alb na prodej. Pokud botky nejsou vyloženě sesmajdane dovnitř, tak se dají v klidu dědit, či kupovat použité. Mají tak slabou podrážku že tam prostě není co vyšlapat :D jinak botky pro takové prcky se dají sehnat do 600 nové což si myslím že nebude tak daleko od zirafky, navíc je po těch dvou měsících můžeš skvělé prodat ve zmiňovaných albech. Mimochodem někteří čeští a slovenští výrobci už mají také barefoot řady. Pak už závisí jen na noze dítěte- Beda barefoot, Fare Bare, Jonap B, Protetika, Baby Bare apod :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
29.1.20 08:21

Holky ještě jednou děkuju za rady. Doma nosí ponožky s protiskluzem, krásně se rozťapala na ven jsem pořídila zimní botky typu barefoot.. já se přiznám že jsem v tom totálně plavala jak tu někdo psal botičky se žirafkou já ani nevěděla co to je.

• Citovat
  • Upravit
381
17.2.20 18:13

Hele já teda zase, když jsem to řešila a snažila se načíst něco od doktorů na netu, tak jsem skoro všude četla, že pokud má člověk koberce doma, tak klidně bosky, ale pokud je hladká podlaha (lino, parkety, dlažba) tak mají být doma bačkůrky s pevnou patou, několikrát se objevilo že ideálně kožené a sandálky třeba…takže asi jak kdo, očividně ani dnes ta pevná bačkůrka není zatracovaná…

my máme doma napůl koberce a lino, takže jsem jí dlouho nechala jen v ponožkách protiskluzových a když už chodila většinu času (a ne lezla), dostala kožený sandálky na doma, ale protože se jí v tom pařila noha (léto), tak jsme nakonec koupili něco jako jsi tu postovala, jen to bylo hodně otevřené…každopádně jak jsem psala, po hladkém povrchu že se nemá chodit naboso psali snad všude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí