Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Holky dostala jsem od mamky plínky newborn od Bella Baby…máte s tím nějaké zkušenosti? Vím totiž ze zkušenosti některých maminek, že některé plínky jsou opravdu na prd, plínka dostatečně neobepne nožičky, takže je pak kakání všude. Je to tak i s těmito? Omlouvám se že jsem se sem takhle přifařila s dalším dotazem ![]()
Livlin píše:zuzanecka81 píše:My měli dítě, které bylo nutné přebalovat 12× denně, několik měsíců, takže to bys pak měla na pár dní
jé, tak koukám, že jsem to možná trochu předimezovala… mám nakoupeno 178 těch 2 - 5 kilo od různých značek
já to tak právě pojala, že je normální, že se novomimi přebaluje u každého kojení, takže za den padne 10 - 12 plín.
nechci být šetrná matka, co pro pár kaček nechá dítě půl dne v podělaný a nacucaný plíně. takže je snad spotřebuju ![]()
prodigy222 píše:
Holky dostala jsem od mamky plínky newborn od Bella Baby…máte s tím nějaké zkušenosti? Vím totiž ze zkušenosti některých maminek, že některé plínky jsou opravdu na prd, plínka dostatečně neobepne nožičky, takže je pak kakání všude. Je to tak i s těmito? Omlouvám se že jsem se sem takhle přifařila s dalším dotazem
myslíš bella happy? ty mám, takový světle modrý pytel. prý jsou dobré - doporučují je i v porodnicích - mají výřez na pupík a taky jsou širší mezi nožkama, takže simulují široké balení ![]()
prodigy222 píše:
Holky dostala jsem od mamky plínky newborn od Bella Baby…máte s tím nějaké zkušenosti? Vím totiž ze zkušenosti některých maminek, že některé plínky jsou opravdu na prd, plínka dostatečně neobepne nožičky, takže je pak kakání všude. Je to tak i s těmito? Omlouvám se že jsem se sem takhle přifařila s dalším dotazem
Já ještě mimčo nemám, ale tyto plínky jsem koupila po prostudování netu a udělání svojí malé ankety, co maminkám povětšinou vyhovovalo (nenašla jsem žádné, které by si pochvalovalo 100% maminek). O těchto prý v porodnici tvrdí, že jsou na nožičky nejlepší, protože jsou docela široké, navíc mají výřez na pupík…
Já měla na první dny Hugies Newborn a byla jsem moc spokojená. Pak bílé Pampersky (Premium Care), o nich jsem dřív nevěděla. Taky se hodně doporučují Bella Happy, protože jsou takové silnější a víc fixují nožičky od sebe - to je dobře pro kyčličky. Ty měli v porodnici, takže vlastně Mája měla jako první tyhle.
Tak my měli první Huggies newborn, nebylo špatně pro neotáčecí se mimi, ale pak jsme přešli na Pampers active baby (oranžové Sleep and Play jsme měli jednou a někomu jsme je dala - byly úplně příšerný, nemají pérování na bocích)..Dá se říct, že nejvíc jsme teda měli ty pamersky, ale pak jsme objevila v DM značku Babylove a zároveň konkurenci pro Pampers..Te´d má malej pleny na noc, tak kupujem ty Babylove, pro Filípka jsem rozhodnutá, že zůstanem babylováckým věrni, vyjdou levněji a ještě když člověk sbírá bodíky, tak tuplem, takže toť naše zkušenosti s plínkami..
Píšeš, že bys chtěla kupovat Pampers. Přesto si dovolím poradit něco jiného. Já bych jako úplně první plenky brala Bella baby Happy pro novorozence v modrém obalu. Mají širší tvar mezi nožičkami, vykrojený pupíček. Byla jsem s nimi moc spokojená, i potom s dalšími velikostmi. Ty v modrém obalu nejsou ty „nejmenší“, mají ještě menší velikost pro drobné nebo nedonošené novorozence.
Píšu to jen, protože nemají nikde takovou masivní reklamu. Kdybychom je nedostali v porodnici jako dárek, nikdy bych se o nich asi nedozvěděla.
Co se týče plenek Pampers, nevyhovovaly nám, ani u jednoho dítěte. Nejhorší jsou ty v oranžovém baléní, parfemované, protékají.
A z plenek z DM mi přišly nejlepší Alana Bio v zeleném obalu. Nejsou to pravé ekologické pleny, to by cena byla jiná
Přesto si myslím, že šetrnější. My pleny už nekupujeme, ale na konci plenkového období dítěte se mi zdálo, že tyto pleny bohužel polevily, co se kvality týče. Po opakovaném rozbalení velikosti č.4 došlo k utržení lepítek. Ale opravdu jsme rozdělávali často,při potřebě vyčurat se. Malá chodila brzy na nočník, ze začátku jsem jí ven dávala plenu.
Ahoj,my měli v porodnici taky Bella Happy a byly super,jsou širší a mají výřez na pupík.
Jinak já měla žluté Pampers Newborn a ty byly dobré a i Huggies Newborn taky.
Uřčitě nejlepší jsou bílé Pampers,sice dražší,ale kvalita!Tk ty bych koupila 2-5kg a pak žluté Pampers 2-5kg new born.A dál bych kupovala žluté nebo bílé Pampers 3-6kg.
Ty oranžové mají jen v tom větším provedení,ale ty bych být tebou vůbec nekupovala,nemají pružné pásky na zapínání,takže dost se zařezávají a jsou silně parfemované,takže by se ti mimi mohlo pěkně osypat,hodně způsobují alergie!!! ![]()
do zásoby by som pred pôrodom určite plienky nekupovala, najmä nie tie pre novorodencov (najmenšie), pretože nikdy neviete, ako veľké dieťatko sa vám narodí… ja som mala v pôrodnici tie Happy s výrezom na pupček, čo nám však bolo prd platné
keďže malý mal 3100g, schudol na 2800, takže ten výrez mal až niekde pod cecinkami… Teraz používame babylove z DM a na noc Pampers… s pamperskami som veľmi spokojná, nikdy v nich nemal boľavú riťku… neviem, čo je to za značka (mali sme ich v plienkovej torte, ktorú sme dostali), ale sú to plienky, ktoré sú po vrchu potiahnuté ako keby fóliou… tak tie sú absolútne otrasné…
prodigy222 píše:
děkuji za odpověďTak to je mamka koupila dobře
Já jsem pro čerstvátko používala právě tady zmíněné Bella Happy a byly naprosto NEJ! (zkoušela jsem i Pampersky a Huggiesky). Malá je měla už v porodnici. Hodně prodyšný, zadek se v tom nepaří, dobře se upínají. Rozhodně je doporučuju!
Já měla na malého doma koupené jenom dva balíky newborn - jeden pampers newborn a druhé od huggies. Musíš vyzkoušet, co bude prckovi vyhovovat. V téhle malé velikosti jsme si oblíbili pampersky myslím žluté, ty newborn, podle mě nejlepší
Ale tenkrát snad ještě ty bílé pro citlivou pokožku ani nebyly nebo jsem si jich nevšimla. Bella Happy jsem taky nezaregistrovala.
Taky bych jich do zásoby moc nekupovala, však je dneska dostaneš na každém rohu kdykoliv. Když jsem potřebovala, ukázala jsem na netu manželovi obrázek, jaké chci a on se vydal na nákup ![]()
Holky mě zaráží, jaký máte v těch novorozeneckých přehled
Tedy já osobně měla Huggies(také zásobu, ono v šestinedělí lítat po plínách se mi nechtělo) a byla jsem ráda, že se malý neosypal, víc nemělo cenu řešit, stejně to bylo na chvilku a rozhodně jsem neměla čas zkoumat jaký je v nich rozdíl. Kupovala jsem je, protože byly v akci, premium care jsem nezaregistrovala a DM tu není (myslím, že mají doooost velkou reklamu, kde je DM, tak holky kupují hodně
)