První podání kašičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
49
14.2.12 18:02

první podání kašičky

milé maminky
Dnes jsem naší malé poprvé dala rýžovou instantní kašičku, je sice bez chuti, ale malé chutnala (řídší přes láhev) chtěla jsem se zeptat jak často bych ji podle vás mohla podávat, většinou jsem se dočetla že ji maminky podávají na noc. Naše malá ale spí krásně i bez ní. Máme problém s nízkou váhou a tak jsem si řekla že bych tu kaši během dne mohla dát alespoň 2×, ale bojím se, aby ji to nějak nezatvrdilo. přes víkend budu poprve zkoušet příkrm ze zeleniny.Tak snad nám konečně začne nabírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
14.2.12 18:08

no, já bych jí tu kaši zbytečně nedávala víckrát. vezmi si že si na to zvykne a pak nebude nic snadnýho zavést další druhy příkrmů..

• Citovat
  • Upravit
6224
14.2.12 18:12

já dávam jednou, ne na noc,ale je to taková předvečeře :mrgreen: ..já myslim, že jednou stačí a počkej na ty příkrmy..
uvidíš jak ti poraděj zkušenější maminy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
14.2.12 19:15

malá mi taky špatně přibírala(plně kojená břibírala 100g/týden)tak jsme v 5 měsíci začali s kašičkou,taky rýžovou nemléčnou(chutná jí),dostává ji kolem 17.00 a pak v 18.30 ještě kojím,no a v poledne ji mixuju zeleninový,nyní i masozeleninový příkrm(tady ještě trochu bojujeme,ale jde to),každopádně od té doby co baští v poledne příkrm+večer kaši(nadále ji kojím),tak přibírá jednou tolik :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
14.2.12 19:26

taky bych kaši nedávala víckrát. My když jsme měly problém s váhou, tak mi poradily kaši na noc (pomohlo to), což děláme doteď. Přes den má 2× UM, zeleninový oběd a ovocnou svačinku odpo a nabíráme parádně. Počkala bych co udělá zavedení příkrmů, myslim si,že se to pak rozjede a malá to dožene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
14.2.12 19:33

děkují za rady, tak zůstanu teda u jedné dávky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7241
15.2.12 03:47

Když chceš stejně začít s příkrmy, nechala bych kaši jednou denně a uvidíš, jak bude mít hlad, jak ochotně bude papat a hlavně, jak bude nebo nebude přibírat. A podle toho se pak zařídíš. Ale podle mě lepší dávat příkrmy, je to takové zdravější než zaplácávat bříško kaší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
28.12.12 19:42

Ahojky. Mám dotázek. Dcerce jsou 4m a je na UM a tak jsem si řikala jestli nezačít s kašičkou ale jak tak tu čtu tak mi příde že kašička se dává jen když miminko hůře přibírá? Nebo s ní mám začít zatim jen na noc a nebo vůbec? :) předem díky za info :) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
28.12.12 19:46

Ahoj holky,

já dávám dcerce kašičku každý den na noc. Je to tedy spíše mlíčko s kaší, udělám normálně 260 ml UM a do toho přidám 4 odměrky rýžové kašičky. Je to tak akorát aby to šlo pít z lahvičky. Poprvé jsme zkusili nabídnout kaši na necelých 4 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
28.12.12 20:13

@markovape To záleží na tobě, kaše rozhodně není důležitá a dítě ji nepotřebuje. Malej byl jedlík, takže jsme začali dávat kaši na večeři, aby byl víc zaycený, od těch 4 měsíců pěkně lžičkou, aby si zvykal, před spaním měl pak ještě mléko. Ale děti po ní rozhodně celou noc nespí, jak se občas traduje a ba naopak mohou po ní mít v noci pak žízeň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
28.12.12 20:16

Pokud malá nemá problémy- váha, špatné spinkání a pod, tak ani začínat nemusíš a můžeš pak dávat rovnou zeleninku.
Pokud chceš kaši zkusit, tak první dávku nedávej přímo před spaním- je těžší do bříška a mohla by mít břichabol. Když ji snese dobře, tak pak už jo.

A jinak taky přidávám pár lžiček nemléčné kaše do UM :palec: třeba i na ochucení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IamSherlocked
28.5.13 20:12

Zdravím, chci se zeptat v jakém množství jste začínali kašičkou na noc? Zda po pár lžičkách? a za jak dlouho jste dali např. 250 ml? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
13679
28.5.13 20:16

@posibilities ano, začínala jsem u pár lžiček…250 nikdy nejedl ani teď nejí :mrgreen: Sní tak 150ml a pak za 3/4 hodiny 120ml mlíčka.
Postupovala jsem pomalu a postupně…30ml, 50ml, 75ml, 100ml…cca 14 dní :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
28.5.13 20:32

Jojo, taky tak, postupně. Malému to ale strašně zachutnalo, takže jsme se na plnou dávku dostali brzo. Dneska (19 měsíců) mu dělám kaši ze 150ml vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
28.5.13 20:45

Me 5 mesicni lupl napoprve 130ml, jak je predepsano, ale zachutnalo mu, takze ted dostava 150 ml.teda pokud je zde rec o tech ridcich kasickach delanych z vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí