Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj! Mám tady dotaz…Mám kamarádku. Je ji 15 let, jejimu klukovi 18. Jsou spolu už rok, první sex už proběhl, antikoncepci má…Chce poprvé přespat u kluka..A její mamka ji to nechce dovolit…Co by jste dělali vy?…Zdá se mi, že to je zbytečný zákaz když vlastně o nic nejde…
@Malýdárek píše:
Ahoj! Mám tady dotaz…Mám kamarádku. Je ji 15 let, jejimu klukovi 18. Jsou spolu už rok, první sex už proběhl, antikoncepci má…Chce poprvé přespat u kluka..A její mamka ji to nechce dovolit…Co by jste dělali vy?…Zdá se mi, že to je zbytečný zákaz když vlastně o nic nejde…
tohle si musi vyresit kamaradka s jeji mamkou tezko rict jak maji nastaveny pravidla a jak funguji
takze v15cti to uz ma za sebou jo? A vi to ta mamka?
mozna ma na vec jiny nazor…
Mne to nasi tenkrát dovolili, mě bylo 15 on o 4 roky starší. pomohlo seznámení, pravidelné návštěvy a taky mi todiče verili ![]()
@Malýdárek píše:
Bydlí u ní, bydlí. Tak jí snad bude poslouchat, ne. ![]()
Já jsem hodně liberální. Pokud se jedná o dlouhodobý vztah a rodiče přítele dcery znají, tak pustila.
@Malýdárek Já bych to své dceři asi taky nedovolila
A já bych se v tomhle věku ani nezeptala… Byla jsem vychovaná asi přísněji ![]()
@Malýdárek píše:
Nedovolili jsme… ![]()
Pokud bere pravidelně HA, je zodpovědná a znala bych ho, proč ne
Otěhotnět může i dvanáctka s bráchou kámošky, u níž přespí ![]()
Pokud chcete aby vaše matka získala důvěru ve vašeho přítele, tak se bude muset hoch přijít představit a dobře zapůsobit. Pak se možná půjde dát něco vyjednat.
Tedy matka vaší kamarádky, pochopitelně.
V těchto letech jsem u svého přítele přespávala, byl starší než já, mamka a celá moje rodina ho znala. Některým mým vrstevnicím to rodiče nedovolili, holky tvrdily, že spí u spolužačky, ale nebylo tomu tak… takže si rodiče hodně pomohly ![]()
Je to na matce, na místě kamarádky bych se snažila je s přítelem sblížit, aby věděla, že nemusí mít starost, jednoho dne to dovolí, nebojte ![]()
Mně to naši dovolili v šestnácti. S přítelem jsem byla v tu dobu už rok. Chodil k nám každý víkend takže ho znali. Stejně tak jako já chodila k němu domů. Rodiče nám věřili a důvěru jsme nezklamali.
@Ou píše:
Pokud chcete aby vaše matka získala důvěru ve vašeho přítele, tak se bude muset hoch přijít představit a dobře zapůsobit. Pak se možná půjde dát něco vyjednat.Tedy matka vaší kamarádky, pochopitelně.
Zastávám názor, že si vždy najdou čas a místo kde to udělají. Raděj povolím přespání u kluka, než aby mi dcera lhala.Holt každý to má jinak.
@boska90 píše:![]()
… Pochopitelně to všichni pochopili
Tak nějak.
Asi záleží jak se,, kamarádka" doma chová a jakou mají rodiče důvěru v jejiho přítele. I tak je to dle mého názoru prostě brzo.,,Její " přítel bydlí nějak moc daleko, že musí u něj přespat?