Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
píšu za kamarádku, jelikož zde nemá profil a nechce si ho zakládat. Ptám se hlavně těch, které jste prošly vztahovou krizí a jestli se dalo vše do pořádku? Jak jste to řešily? Kamarádka je s přítelem necelý rok. Jsou oba ze stejného města a studují VŠ. Kamarádka nejdřív bydlela na kolej, ale pak začala „bydlet“ u přítele, kolej stále má. Myslíte si, že by pomohlo, kdyby začli znovu od začátku? Kdyby kamarádka bydlela zpátky na koleji a s přítelem se jen vídali? Krizi dle ní odstartovalo společné bydlení.
Problém je v tom, že ani jeden nemají soukromí, protože jsou na sebe nalepený 24/7. Veškerý čas tráví spolu, míjejí se jen na přednáškách.
Příspěvek upraven 02.11.17 v 10:34
@ka2ka píše:
A konkrétní problém?
Upravila jsem to v příspěvku, problém je prý v tom, že ani jeden nemají soukromí a svobodu. Jsou neustále spolu. A její přítel si připadá pod tlakem. Ale ani jeden prý nechtějí nikoho jiného. Oba dva na tom vztahu chtějí pracovat. Proto se domluvili, že by se kamarádka vrátila na kolej a začli zase randit.
@patricie.456 no nevím pokud spolu nedokáží být tak podle mě vztah nemá význam.
@patricie.456 píše:
Ahoj holky,píšu za kamarádku, jelikož zde nemá profil a nechce si ho zakládat. Ptám se hlavně těch, které jste prošly vztahovou krizí a jestli se dalo vše do pořádku? Jak jste to řešily? Kamarádka je s přítelem necelý rok. Jsou oba ze stejného města a studují VŠ. Kamarádka nejdřív bydlela na kolej, ale pak začala „bydlet“ u přítele, kolej stále má. Myslíte si, že by pomohlo, kdyby začli znovu od začátku? Kdyby kamarádka bydlela zpátky na koleji a s přítelem se jen vídali? Krizi dle ní odstartovalo společné bydlení.
Krizi odstartovalo společné bydlení…Já se spíše domnívám, že až poté, co se sestěhovali, zjistili, že se k sobě moc nehodí, prostě nejsou kompatibilní. To se stává často, že občasné schůzky vypadají idylicky, ale společné bydlení, kde je potřeba řešit každodenní stereotyp, počínaje stlaním postelí, vynášením odpadků, až po placení složenek odhalí, že je někde něco špatně. To, že se vrátí opět na kolej, jejich problém nevyřeší.
I já jsem toho názoru, ale prý to není ani tak tím bydlením, jako tím, že její přítel se cítí pod tlakem. Byl zvyklej, že si dělal co chtěl, nikomu se nezpovídal a nikdo se ho na nic neptal. A to musím říct, že kamarádka není žádná stíhačka. Maximálně se zeptá, kdy přijde nebo proč tam jde. A tím to pro ní končí. Žádný žárlivý scény, žádný výstupy, nic.
@patricie.456 a přítel bude mít pocit že je pod tlakem čím dál tim víc
Ať si dají nějakou dobu hájení a nemluví hned o krizi. Dneska se všechno nazývá krizí a přitom se prostě musí jen sehrát, nastavit pravidla.
@patricie.456 píše:
I já jsem toho názoru, ale prý to není ani tak tím bydlením, jako tím, že její přítel se cítí pod tlakem. Byl zvyklej, že si dělal co chtěl, nikomu se nezpovídal a nikdo se ho na nic neptal. A to musím říct, že kamarádka není žádná stíhačka. Maximálně se zeptá, kdy přijde nebo proč tam jde. A tím to pro ní končí. Žádný žárlivý scény, žádný výstupy, nic.
No tak si holt odvykne! Mít mladou babu je stejné jako mít staré auto = věčná dupačka ![]()
@zoidberg
Ono to ani netrvá dlouho, před měsícem bylo prý vše super.
@patricie.456 píše:
@zoidberg
Ono to ani netrvá dlouho, před měsícem bylo prý vše super.
A jak dlouho bydlí spolu?
@zoidberg píše:
No tak si holt odvykne! Mít mladou babu je stejné jako mít staré auto = věčná dupačka
Příspěvek upraven 28.03.19 v 12:47
@patricie.456 píše:
5 měsíců
Tak to už by se mělo utřepat ![]()
Ona přílišná volnost ani přílišné omezování není nic dobrého, to si ale musí ujasnit oni mezi sebou. To jak tu lidi řeší krize radši vědět nechtěj…