Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, neskutecne zarlim na partnera, i když nemám důvod. Zarlim i na jeho kamarády-chlapy. Uz je to nesnesitelne pro oba. Než navštívil psychologa, tak bych chtěla nejprve zkusit nějaké léky, kapky, sirupy. Proste neco, co by me mohlo trosku uklidnit. Mate některá s necim takovým zkušenosti? Děkuji za rady
Na to žádné kapky nejsou. Problém je ve tvém sebevědomí a důvěře.
Věřím mu na 100% vím ten me miluje a nikdy by me nepodvedl. Ja nechci zarlit, nemám důvod ale proste to neovládám.
Zkus Bachovy kapky. Měla si to tak i u ostatních partnerů? Nebyla v tvém životě nějaká změna? Měla si dobré dětství?
Je mi 19 a je to muj prvním partner a ja jeho první partnerka. Jsme spolu skoro 3 roky. Dětství jsem neměla ukázkové, tata pil a bil mamku ale nemyslím, ze by to nějak souviselo.
@Babadook Všechno souvisí se vším, děvče. Můžeš zkusit kineziologii, ale je to dost drahá záležitost a taky je to na delší dobu. Já jsem chodila na terapie skoro rok, než jsem se tak nějak uklidnila. ![]()
S tím sem taky trošku bojovala
.. ale muselo to přestat hádali jsme se kvůli tomu fakt zbytečně. Též vím že by mě partner nikdy nepodvedl nesnáší to a hnusí se mu to, věřím mu ale začátky byli krušný
neříkám občas zažárlím ale s mírou kdo nežárlí nemiluje
![]()
@Babadook píše:
Ahoj, neskutecne zarlim na partnera, i když nemám důvod. Zarlim i na jeho kamarády-chlapy. Uz je to nesnesitelne pro oba. Než navštívil psychologa, tak bych chtěla nejprve zkusit nějaké léky, kapky, sirupy. Proste neco, co by me mohlo trosku uklidnit. Mate některá s necim takovým zkušenosti? Děkuji za rady
Nikoho nemůžeme vlastnit.
Příspěvek upraven 28.03.19 v 12:52
@Babadook píše:
Je mi 19 a je to muj prvním partner a ja jeho první partnerka. Jsme spolu skoro 3 roky. Dětství jsem neměla ukázkové, tata pil a bil mamku ale nemyslím, ze by to nějak souviselo.
Mas to spatne nastavene v hlave. S extremnim zarlivcem se neda zit (jedno jestli chlap nebo zenska) a pokud to nezmenis tak ti brzo utece. A do budoucna kazdy dalsi partner. Ty ho od sebe odezenes. Asi to fakt chce odbornika, souhlas, ze musis si to zmenit v hlave.
@Babadook píše:
Dětství jsem neměla ukázkové, tata pil a bil mamku ale nemyslím, ze by to nějak souviselo.
Souviset spolu můžou různé věci, které ty zatím nevidíš.
Každopádně doplňky stravy ti budou na nic, ty potřebuješ zapracovat na sobě a svém chování. To chce dobrého psychologa, psychoterapii, naučit se jak to zvládat a jak se ovládat. To za tebe neudělají ani kapky z třezalky, ani žádné bonbónky.
Najdi si někde v okolí rodinnou poradnu, ty často bývají zdarma. Řeš to dřív, než tě pošle do háje - on i každý další chlap.
Nemáš se za co stydět, vyhledej odbornou pomoc. Nějaké kapky a podobné věci ti nepomohou.
Na tohle nejsou léky, pokud nechceš hypnotika a svou žárlivost zaspat. Možná tě vyléčí odchod partnera, protože tohle nevydrží ani světec. Pak už si možná žárlit rozmyslíš.