První příkrm Hamé

Anonymní
12.8.25 00:21

První příkrm Hamé

Ahojky maminky chtěla jsem se optat mám první miminko a máme mu už dávat příkrm byla nám doporučena v poradně první lžička od Hamé, ale všimla jsem si že i první lžička obsahuje sůl, ale na druhou stranu nám bylo řečeno, že kojenec 4 měsíce nesmí sůl aby mu to nezatěžovalo ledviny. Mate s tím někdo zkušenost jestli jste dávali tyhle příkrmy a zda to neovlivnilo ledviny? Zase si myslim, ze by nam to nebylo doporučeno v poradne kdyby to napáchalo nějakou škodu.
Dekuji za odpověď :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16219
12.8.25 00:29
@Anonymní píše: Více

Dělala jsem domácí příkrmy a dávala až po pátém měsíci. Ale zřejmě by neprošlo do obchodu přes kontrolu něco, co by mělo vadit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20877
12.8.25 04:15

Základní pravidlo je, jak to má na sobě značku Hamé, tak je to sracka co se nedává ani prasatům, jelikož samozřejmě bez soli jde.

https://www.dm.cz/…0310438.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
12.8.25 06:32

Všechny ty první skleničky my přišli na první ochutnávání strašně velké. Mimino toho tolik nesni a c z téměř plnou skleničkou? Vyhodit? Přišlo mi to jako plitvani. Příkrmy jsme dělala, zamrazovala do forem na ořechy. K obědu se dali 2 ořechy jednodruhové zeleninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
12.8.25 06:42

Reklama hadr…lepší příkrmy máš v dm, i tak bych počkala do šesti měsíců, není kam spěchat a mrkev a jinou zeleninu snad zvládneš na páře uvařit taky a pomačkat vidličkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.25 06:51
@Cenarius píše: Více

No není to Hamé, ale Hami. A děla to Danone.

Za mně lepší kupovat skleničku, protože u takhle malých miminek je důležitý obsah dusičnanů a tolik druhů v bio kvalitě člověk nesežene a když ano je to nekvalitní. Takže buď sama vypěstovat a nebo sklenička.
Od příbuzných jen pokud víš jak pěstují, u nás jedna babička zuřivě hnojí slepičincema, tak to bude taky přehnojené dusíkem.
Dává se jeden druh 3 dny. Otevřela jsem skleničku, jednu dávku dala ditěti, druhou jsem dala do ledničky a tu na 3 den do mrazničky.
Kombinovala jsem DM značku. Hipp a Gerber organic.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.8.25 06:53

A k té soli. Tam je sůl ve složení nebo jen v nutričních údajích? Ono i zelenina obsahuje sůl, důležité je, ať tam sůl není přidána a jeji hodnota na 100gr.

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
12.8.25 06:57

Pravděpodobně to množství soli bude takové, aby to dítě neposkodilo. Moje děti teda skleničky nejedly - jednou jsme to dostali. Vůbec se jim nedivím. Třeba ta Mrkev vůbec nechutna jako mrkev. Zda se mi to na první příkrmy velké a nedala bych za to ty peníze.

• Citovat
  • Upravit
65092
12.8.25 07:09
@Eva2610 píše: Více

Každé dítě je jiné. Dcera si pěkně nachystala do mrazáku zeleninku pro malou, dala si s tím práci. A malá dlouho nechtěla nic, pak vzala na milost aspoň skleničky. Teď někdo klapne pusou, tak letí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12591
12.8.25 07:26

Doktorka doporučuje tu značku, se kterou má smlouvu. U dětí před x lety doporučovala Nutrilon, u syna před 2 lety zas nenápadně tlačila do Sunaru. Doporučuji se řídit vlastním úsudkem. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35686
12.8.25 07:30

Uvař si svoje. Problém vyřešen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2694
12.8.25 07:37

Teď jsem to koukla na slozeni a zadna sul tam neni. Jen mrkev a voda :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8452
12.8.25 16:34

A není lepší si udělat vlastní domácí než kupovat drahé a ještě studovat složení? Jinak, to co ti doktorka řekne hned neznamená, že ji musiš na slovo poslouchat - neboj, ona nepozná, že ti prcek jí jinou značku nebo domácí tvorbu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí