Jak začít s příkrmy: UM 4. měsíc
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
To je tedy doktor ![]()
Začíná se jednodruhovou zeleninou a pozvolna, vždycky 3 dny jeden druh kvůli případně alergií a pak dáš další. Ty které už máte vyzkoušené, můžeš zkombinovat.
Já jsem kojila, nespěchala jsem a tak mi trvalo třeba 3 týdny než jsme vyzkoušeli veškerou zeleninu + přidání masa, trošku těstovin rozmixovanych jako lepek a pak stejný postup s ovocem.
Kaše jsem dávala jako poslední na snídani a to už bylo někdy v 8.m, u tebe by to bylo v 6.m, jogurty, nejlépe bílé neslazené/Holandii, taky až tak 8.m
Jestli máš v plánu vařit domácí stravu, je tu skupinka Vaříme pro kojence a batolata je tam spousta receptů, téměř všechny mám vyzkoušené na mladší dceři ![]()
Ještě můžeš načíst jídelníček miminka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
1000 webu neznam. Vetsina lidi kolem mne pouzivala tohle
https://detskeprikrmy.cz/
Nekterou zeleninu jsem jako bio nesehnala (nebo vypadala strasne), kvalita nebio (pokud nemas vlastni zahradu je bidna), takze jsem hodne jela v kupovaných sklenickach, na zacatku je to stejne par lzicek. Ze sklenicky jsme ubrala tretinu, tu zamrazila, dala 1.den, 2.den z lednicky a treti den z mrazaku.
- Citovat
- Upravit
Dělala jsem to dost podobně jako @lucynka25 jednodruhovou zeleninu postupně, jeden druh dva tři dny a postupně přidávat. A měsíc jsme dávali jen tu zelenininu, další měsíc maso, přílohy. Takže my jsme fakt dva měsíce jen obědy zaváděli. Na začátek je 150-200g hodně. To tak pár lžiček. Uvidíš jak i bude chutnat.
Po dvou měsících jsem dali dopoledne ovoce, banán, nebo přesnidávky atd. A zase jsem to tak nechala celý měsíc. Pak bílý jogurt, tučný. Kaše až kolem 8-9m na snídaní. Kolem 9-10m jsme zaváděli žloutek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A pridavaly jste to tech prikrmu nejaky ten tuk uz rovnou od zacatku?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Ano, do masozeleninových příkrmů se přidává olej (nebo později ghí, máslo) vždycky.
- Citovat
- Upravit
Ja vim, je na to 1000 webu a postupu. Ale ktera metoda je nejbeznejsi? Doporucite nejaky web podle ktereho jste jeli? Je to tedy zjednodusene zacinani jednodruhovou zeleninou 1× denne k obedu okolo 150-200g pokud to dite sni? Pediatr nas poslal do haje at si to nactu
Diky