Strava pro 7měsíční miminko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Strava pro 7 měsíční miminko
Ahoj! ![]()
Mám tu nějaké maminky, které už měli v 7 měsíční nějaký spořádaný jídelníček? ![]()
Máme doma čerstvě 7mi měsíční holčičku, máme problémy se spánkem (to je diskuze vedle), nicméně problémy přetrvávají a já už jsem hotová ![]()
Od mala je prsomilka a defakto tam vydržela dvojnásob času, většinou mi u něj usla.
Jelikož byla kojena, s příkrmy jsme začínali později, jelikož i doktor říkal, že je krásně tabulková a není kam spěchat..
Momentálně jíme masozeleninový příkrm k obědu, snažím se jí k tomu vždy dát čajík, vodu, či šťávičku, což nám zatím nejde..
Vím, že v tomto období je nejdůležitější část mléko a tvoří většinu stravy.
Ale hlavně, protože máme problémy se spánkem a celkově usínáním, je občas problém do ní dostat um nebo prso (dávám většinou um, protože mě kouše a nevydrží v jedné poloze a spíše dělá blbiny).
Tak si to nějak spojuji, zda to není tím, že potřebuje více jídla a proto spí málo a má špatné usínání. Příklad - V 8 vstává, chvilku si pohrajeme, dostane um (vypije kolem 70, někdy 120, víc do ní nedostanu, a kolem 9 už chce spát, někdy se podaří a spí, někdy usne a za chvíli je vzhůru a protivná, tak uspávám znovu a než uspím, je čas dalšího krmení ![]()
Samozřejmě je vzteklá a unavená, takže si cucne mléka a konec a takhle máme pořád kolotoč..
Tak si říkám, co kdybych jí dávala:
Snídaně - MM či UM
Svačina - ochucená kaše, pití/um
Oběd - masozeleninový příkrm/pití
Svačina - ochucená kaše/ jogurt či ovocná přesnídávka
Večeře - MM či UM
Nezatížím jí tím moc žaludek?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@NikiiK píše: Více
A přes den spí kde, doma? Nebo venku v kocarku? Že špatně spí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dahlia0409 Uspávám doma, nebo venku v nosítku.. Je to živel a v kočárku se snaží sedávat, takže neusne, navíc ho začala odmítat a nehorázně řve. Když byla malá, prospala v něm i 5 hodin..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NikiiK píše: Více
A v pololeže neusne? Že by trochu viděla kolem sebe při cestě?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je fakt strašně individuální podle toho jak dítě ji, jak prospívá a i co mu chutná…já mám obě děti jedliky…starsi byla na um, mladší oojeny..u obou jsem začínala s příkrmy kolem 4,5m (u starší protože to doporučila doktorka že se taknu děti nanumnzacina, u mladšího proto že se od 3m sápal po mém talíři a vyloženě měl mega zájem o to neco ochutnavat…a taky zacal odmitat mléko…starší v 7m měla ráno po probuzení mléko, pak svačina jogurt,/mleko oběd masozelenina, k tomu rýže/těstovina odpoledne ovoce /přesnídávka a mléko, večer kaše před spaním mleko. Mladší v 7m už mléko absolutně nechtěl, ani kase nejedl..takže ráno po probuzení měl jogurt, svačina jogurt/přesnídávka, oběd masozelenina, svačina jogurt/přesnídávka, večeře masozelenina nebo zeleninová polévka. K masozelenine opět rýže nebo těstovina. U starší jsem jídlo zaváděla pomaleji…u mladšího no..on chtel ochutnat vše co už jedla starší..kolikrát v nestřeženém okamžiku ji vlezl do talíře a uzmul ji něco 😁takže jsem ho většinou nechávala…od cca 9m jedl už všechno stejne se starší…jen nakrájené na menší kousky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dahlia0409 Vůbec ![]()
Korbičku jsme zkoušeli i naklopit, sundali dokonce i stříšku, aby měla rozhled, ale pořád stejný..
I jí dáváme na bříško, v postýlce tak spí, když se poštěstí, jenže tam se zase učí pérovat na kolínkách ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit