Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Muzes repkovy i olivovy, ty jsou nejlepsi. Ale pokud das jiny taky se nic nestane. Jde o ten tuk kvuli vitaminum. Do prvnich prikrmu jsem zadny nedavala, az pozdeji. A po vyzkouseni mlika jsem misto oleje davala i maslo. Ty zamrazeny prikrmy mas velky, ze zacatku sni max par lzicek. Olej vmichej klidne po rozmrazeni, i mi to tak prijde lepsi.
Důležité je, že ten olej by měl být za studena lisovaný, tj. nerafinovaný!
Osobně preferuju lněný, je to přirozený zdroj vitamínu D, konopný, kokosový nebo kvalitní máslo/ghí.
@beruska9 píše:
Repkovy? To zase rekl kdo? To ja treba nevedu a pokud budu moct, v zivote nekoupim
Repkovy, olivovy, slunecnicovy ale kvalitni za studena lisovany, klidne kousek masla. Tuk je fakt dobry i kvuli zacpam.
Já do přikrmů dávala máslo. Ke to chuťově nejlepší a navíc je to český produkt. Vždycky mě baví řeči, jak se nemůže dávat dětem do roku tropické ovoce, protože to není česká potravina, ale ty samé matky hned od prvního přikrmu cpou olivový olej, který s ČR nemá rovněž noc společného ![]()
@lucenka píše:
Já do přikrmů dávala máslo. Ke to chuťově nejlepší a navíc je to český produkt. Vždycky mě baví řeči, jak se nemůže dávat dětem do roku tropické ovoce, protože to není česká potravina, ale ty samé matky hned od prvního přikrmu cpou olivový olej, který s ČR nemá rovněž noc společného
No a proto lněný, to je taková tradiční česká náhrada rybího tuku.
@Veru1987 : to beru, me zajimalo, podle jake teorie to mel byt zrovna repkovy. Ja repkovy nekupuju vubec, mam k nemj kvuli tomu jarnimu smradu uplne neskutecny odpor ![]()
@beruska9 píše:
@Veru1987 : to beru, me zajimalo, podle jake teorie to mel byt zrovna repkovy. Ja repkovy nekupuju vubec, mam k nemj kvuli tomu jarnimu smradu uplne neskutecny odpor
dle příspěvku výše šlo myslím o tento olej https://www.dm.cz/…2425905.html je to olej z dm a je to pro miminka a je právě řepkový. Myslím že pro mimčo fakt je vhodný. Já jinak taky kupují slunečnicový za studena lisovaný, i pro nás dospělé, celkové používám. Ale do roku jsem kupovala tento v dm a střídala s máslem a olivovým olejem. Ale asi i ten slunečnicový by byl ok. Spíše šlo o pocit asi..
Muzes repkovy i olivovy, ty jsou nejlepsi. Ale pokud das jiny taky se nic nestane. Jde o ten tuk kvuli vitaminum. Do prvnich prikrmu jsem zadny nedavala, az pozdeji. A po vyzkouseni mlika jsem misto oleje davala i maslo. Ty zamrazeny prikrmy mas velky, ze zacatku sni max par lzicek. Olej vmichej klidne po rozmrazeni, i mi to tak prijde lepsi.