První příkrm od 4. měsíce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.9.20 08:48

Muzes repkovy i olivovy, ty jsou nejlepsi. Ale pokud das jiny taky se nic nestane. Jde o ten tuk kvuli vitaminum. Do prvnich prikrmu jsem zadny nedavala, az pozdeji. A po vyzkouseni mlika jsem misto oleje davala i maslo. Ty zamrazeny prikrmy mas velky, ze zacatku sni max par lzicek. Olej vmichej klidne po rozmrazeni, i mi to tak prijde lepsi.

• Citovat
  • Upravit
34322
27.9.20 12:04
@Anonymní píše:
Muzes repkovy i olivovy, ty jsou nejlepsi. Ale pokud das jiny taky se nic nestane. Jde o ten tuk kvuli vitaminum. Do prvnich prikrmu jsem zadny nedavala, az pozdeji. A po vyzkouseni mlika jsem misto oleje davala i maslo. Ty zamrazeny prikrmy mas velky, ze zacatku sni max par lzicek. Olej vmichej klidne po rozmrazeni, i mi to tak prijde lepsi.

Důležité je, že ten olej by měl být za studena lisovaný, tj. nerafinovaný!
Osobně preferuju lněný, je to přirozený zdroj vitamínu D, konopný, kokosový nebo kvalitní máslo/ghí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
27.9.20 15:37
@beruska9 píše:
Repkovy? To zase rekl kdo? To ja treba nevedu a pokud budu moct, v zivote nekoupim :mrgreen:

Repkovy, olivovy, slunecnicovy ale kvalitni za studena lisovany, klidne kousek masla. Tuk je fakt dobry i kvuli zacpam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.9.20 18:03

Já do přikrmů dávala máslo. Ke to chuťově nejlepší a navíc je to český produkt. Vždycky mě baví řeči, jak se nemůže dávat dětem do roku tropické ovoce, protože to není česká potravina, ale ty samé matky hned od prvního přikrmu cpou olivový olej, který s ČR nemá rovněž noc společného :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
34322
27.9.20 18:19
@lucenka píše:
Já do přikrmů dávala máslo. Ke to chuťově nejlepší a navíc je to český produkt. Vždycky mě baví řeči, jak se nemůže dávat dětem do roku tropické ovoce, protože to není česká potravina, ale ty samé matky hned od prvního přikrmu cpou olivový olej, který s ČR nemá rovněž noc společného :mrgreen:

No a proto lněný, to je taková tradiční česká náhrada rybího tuku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
27.9.20 19:55

@Veru1987 : to beru, me zajimalo, podle jake teorie to mel byt zrovna repkovy. Ja repkovy nekupuju vubec, mam k nemj kvuli tomu jarnimu smradu uplne neskutecny odpor :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
27.9.20 21:52
@beruska9 píše:
@Veru1987 : to beru, me zajimalo, podle jake teorie to mel byt zrovna repkovy. Ja repkovy nekupuju vubec, mam k nemj kvuli tomu jarnimu smradu uplne neskutecny odpor :mrgreen:

dle příspěvku výše šlo myslím o tento olej https://www.dm.cz/…2425905.html je to olej z dm a je to pro miminka a je právě řepkový. Myslím že pro mimčo fakt je vhodný. Já jinak taky kupují slunečnicový za studena lisovaný, i pro nás dospělé, celkové používám. Ale do roku jsem kupovala tento v dm a střídala s máslem a olivovým olejem. Ale asi i ten slunečnicový by byl ok. Spíše šlo o pocit asi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí