Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@lucynka25 píše:
@Lucie_Sx jo pravda, to mi vypadlo. Jasne, aby se rozpustily vitamíny, ale na tu zacpu to je taky fajndik
Na zácpu to zas nenapadlo mě ![]()
@Lucie_Sx píše:
Takto malinké miminko má trávicí trakt uzpůsoben primárně na mléko.
Takže cílem příkrmů není dítě nacpat, ale dát mu pouze ochutnat. 1-2 lžičky a konec.
Ano, je tu spousta maminek, které futrují děti jako husy už v půl roce, ale opravdu to není úplně vhodné.
A to budeš dítě držet na mléku, protože jsi někde vyčetla, že je to pro něj nejlepší i když bude jevit zájem o normální jídlo ba 1 lžička ho rozhodně neuspokojí? ![]()
Zakladatelko moje kojené dítě začalo v 5 měsících jablkem. Vybralo si to tak samo. S příkrmy jsem začala ve chvíli, kdy o ně projevilo zájem. To mi přijde nejdůležitější, protože když se tahle chvíle propásne, tak pak zoufalé matky zakládají diskuze, co mají dělat, protože jejich dítě nechce jíst.
@lucenka
Moje dcera třeba mléko odmita. Když jsme zkoušeli, chtěla sníst půl skleničky, to jsem nedovolila, ale po dvou týdnech už si nahradila polední dávku mléka prikrmem. Taky nevidím důvod, proč to dítěti nedat.
@lucenka píše:
A to budeš dítě držet na mléku, protože jsi někde vyčetla, že je to pro něj nejlepší i když bude jevit zájem o normální jídlo ba 1 lžička ho rozhodně neuspokojí?
Chtěla jsem jen vyvrátit poměrně dost zažitý omyl, že když 5. měsíční dítě nespucne k obědu plnou skleničku, tak je něco špatně…
@Veru1987 muzu se zeptat na ten olej v DM? Jak vylada? Dnes jsem ho tam hledala a nenasla ![]()
@Dendiss píše:
@Veru1987 muzu se zeptat na ten olej v DM? Jak vylada? Dnes jsem ho tam hledala a nenasla
@Veru1987 aha, dekuji. Ja hledala olivovy, myslela jsem, ze do prvnich prikrmu by se mel pouzivat prave ten…
Ahoj. Jsem teď trošku zaskočená. Budeme začínat s příkrmy, ty jsem si nadelala do mrazáku, Ale!.. Ale uvařila jsem zeleninu a rozmixovala s koj. vodou. Toť vše. Je špatně že rám není vůbec olej? To jsem vůbec netušila, teď na to koukám jak tele
.. Popř. Po rozmrazeni stačí vmichat trochu oleje? Nebo můžu bez něj?..
@Veru21 píše:
Ahoj. Jsem teď trošku zaskočená. Budeme začínat s příkrmy, ty jsem si nadelala do mrazáku, Ale!.. Ale uvařila jsem zeleninu a rozmixovala s koj. vodou. Toť vše. Je špatně že rám není vůbec olej? To jsem vůbec netušila, teď na to koukám jak tele.. Popř. Po rozmrazeni stačí vmichat trochu oleje? Nebo můžu bez něj?..
Jo, pridate po rozmrazeni trochu oleje. Ten tam je proto, aby se lepe vstrebaly vitaminy rozpustne v tucich a taky to pomaha zazivani
.
@Oriseka co je trochu? (mám příkrmy mrazeny po 125g)..
Kapku? Lžíci?
přijdu si jako idiot, fakt že jo 😂 😂
@Veru21 píše:
@Oriseka co je trochu? (mám příkrmy mrazeny po 125g)..
Kapku? Lžíci?přijdu si jako idiot, fakt že jo 😂 😂
Jsem to neresila. Naklonila lahev trochu tam dala. Kluci trpeli spis na zacpu, tak jim to prospelo. Mrkev treba stavi, tak tam bych dala vic nez treba do dyne. Do tech 125g bych dala treba pul lzicky.
@Veru21 olej nemusíš dávat, když se koukneš na složení kupovaných např. Hipp, tak tam taky není, vždy to je jen zelenina a voda.Olej bych dávala až podle toho jestli mimčo bude mít zácpu, my jedeme příkrmy už týden a malej kaká každej den, ne každé dítě má zácpu po zelenině.
Ja treba do uplne prvnich taky nedavala…ale mozna bych stejne s temi mrazenymi pockala byt tebou, nevim, jak dlouho je tam mas, ale na uplny zacatek mas stejne namrazene velke davky. Staci kapka, nechces krmit dite olejem ![]()
Příspěvek upraven 27.09.20 v 08:06
@saadet píše:
@Veru21 hlavně pozor, měl by se používat repkovy. Mají v DM
Repkovy? To zase rekl kdo? To ja treba nevedu a pokud budu moct, v zivote nekoupim ![]()