První přítelkyně

16
11.8.16 13:07

První přítelkyně

Zdravim nevim jestly to pisi do spravne kategorie ale jestly ne tak se predem omluvam vubec nevim kde hledat pomoc. Mam pritelkyni je to moje prvni holka mame od sebe 7 let vekovej rozdil me je 22 a partnerce je 29, jsme spolu uz lehce pres rok, od sameho zacatku se snazim ji delat stastnou, kupuju kvetiny, vymislym ruzne darecky, psanicka, snazim se vsimat vsech malickosti a zaroven tak ji maximalne jak jen to jde pomaham v domacnosti.Ona vari, pere, uklizi pride my ze ji nejsme uplne volnej taky se v urcitejch vecech snazi. Jenze ze cim dele jsme spolu tim vic my prijde ze je to horsi a horsi, ze zacatku si na me hodne vylejvala zlost a byla hodne urazliva v podstate sranda sni vubec nebyla, ze zacatku jsem myslel ze to do vztahu tak nejak patri ale po case jsem zacal zjistovat ze to tak nejspis nema bejt. At jsem ji vzal kam koliv na vylet tak se to vzdycky pokazilo ona se urazila a vubec se semnou nebavila, kdyz jsem se ji zeptal jestly nechce neco podniknout nebo by se ji libilo kdybychom spolu nekam vyrazily rikala my ze ji je to jedno ze to necha na me. Nikdy my nezavola a napise jen zritka i presto ze jsem ji uz nekolikrat rikal ze bych byl moc rad kdyby me taky cas od casu zavolala presto ze ja ji volam nejmene 8× denne. Tedka uz to je pul roku co byla na potratu nebot jsme se v prosinci rozhodly pro miminko jenze ze nejprve jsem ji rekl ze bychom si mely dat veci do poradku najit si zazemi, nasetrit nejaky penize a trosku si dat do hromady osobni veci abychom alespon z casti mohly bejt v klidu a pripraveni na cokoliv, jedina jeji odpoved na to vse bylo ze to nejak zvladneme, to me ovsem nepresvecovalo o tom ze si uvedomuje jak je asi tezke se o miminko postarat nebot vi ze v situaci ve ktere jsme byly (nemely jsme penize, auto rozbity a musely jsem se stehovat jinam nebot nam vyprsela smlouva na byt) v podstate nebylo mozne a nebylo by to ani rozumne si miminko udelat. Pote co byla na zakroku jsme jely na silvestra k jejim kamaradum kde jsme se tesne po pul noci hodne pohadaly a opetne to zacalo jeji urazlivosti, ten vecer to bylo hodne vyhrocene a ona me dala facku. Resil jsem to tak ze jsem ji druhy den rekl jak a co me vadi v podstate uplne vse co bych rad aby zmenila nebo se aspon pokusila o to aby k temdle vecem nedochazelo, jenze ze to bylo jeste horsi uz 2× od te doby my vlezla do mobilu a na Fb a cetla si zpravy, i prsto ze jsem si s nikym nikdy nepsal ani ji nepodvedl, 2× uz jsem se chtel rozejit ale vzdy my vyhrozovala sebevrazdou nevim co delat nevim jestly se to opravdu nezmeni jestly mam porad cekat na to jestly se vse srovna nebo se to vse vrati do starejch koleji. I kdyz jsem ji uz nekolikrat rikal jestly neco delam spatne nebo jestly ji neco na me vadi at my to rekne ale nikdy nic nerekla. Navic hodne pije alkohol skoro kazdy den pije vino nejprve kdyz jsem ji rekl ze me to vadi tak stim nachvilku prestala pila ho jen o vikendu ale ted uz je to zase i v tydnu od pondeli do nedele pije vino s colou cca 1l -2l denne. Jestly jste se nekdo nekdy setkal s timto problemem nebo vite co by bylo nejlepsi udelat prosim o radu. Mockrat Vam dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2038
11.8.16 13:11

Ty by ses mel vratit do skoly a naucit se poradne gramatiku. Snad v kazdym druhym slove je hrubka. Jinak jsem to ani nedocetla. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
11.8.16 13:15

Tak vy se spolecne rozhodnete pro dite, pak najednou obratis a posles ji na potrat a divis se, ze neni pritulny kote a nasava?

@FoLLoW3r Misto soulozeni si vecer vytahni ucebnici ceskeho jazyka pro prvni stupen ZS. TO bude uzitecnejsi. Pokud ma holka dochozenou devatou tridu, musi pro ni byt peklo cist desetkrat denne tve elaboraty.

edit-pokud mi nejaka zasadni informace unikla, budiz i omluvou nizsi srozumitelnost autorova textu

Příspěvek upraven 11.08.16 v 13:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
11.8.16 13:17

@FoLLoW3r promin, ale to je strasny. Kdyby mi nekdo volal 8× denne a psal mi psanicka s tvou gramatikou, tak chlastam taky :mrgreen:

PS: pise se - ona „mi“ rekla, jestli s měkkým i a pokud mluvis o sobe a partnerce, tak maji slovesa na konci měkké i - rozhodli, rekli, udělali atd. Kdyz to bude tvoje přítelkyně s kamaradkou, tak tam bude ypsilon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
11.8.16 13:21

Omlouvam se za chyby v textu ale ja jsem zde nepsal proto aby me tu nekdo rikal at se jdu ucit ale o radu jak dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3017
11.8.16 13:23

Ja myslim, ze se tu nemusi resit gramatika, ne?
Kazdopadne si poloz otázku jestli ji miluješ a predstavujes si s ni budoucnost. Myslim si, ze pes který steka nekouse a sebevraždu by nespachala. Nesnasim tohle vyhrozovani. Nevim co ti poradit, zacla bych se chovat stejne, nesnaz se, pokud chces vztah ukoncit, myslim si ze to vysumi…laska podle me ve vztahu asi není podle toho co sem vycitila z toho co pises. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
11.8.16 13:23

Přemáhám pokušení napsat, abyste všichni skočili do zdi a asi neodolám. Kdo to má číst ty Bulhare?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
11.8.16 13:24

Samo od sebe se nikdy nic nezmění k lepšímu. Samo od sebe se to jedině roze…sype.

Lidé se mohou měnit i k lepšímu, ale musí to dělat vědomě a dá to dost práce. Tvoje přítelkyně je patrně dost nešťastná (ne tvojí vinou, budou tam někde nějaké výrazně hlubší rány). Dost by ji mohlo pomocoi, kdyby se začala léčit. Jak ze závislosti na alkoholu, tak ostatními psychickými problémy, které patrně tím alkoholem zapíjí.

Ale musí naznat, že má problém a že je potřeba s ním něco dělat. Což ovšem nemusí nastat ještě pěkně dlouho, dokud se nedostane na úplně dno a nebude si muset přiznat, že jí už fakt nic jiného, než říct si o pomoc nezbývá.

Takže na tobě je říct si co všechno jsi anebo nejsi ochotný snášet a začít se prozměnu starat sám o sebe, naučit si stanovit hranice, kam druhý může a co už nesmí dělat a uhájit si to. Obecně rozchod s člověkem, který tě bije a ponižuje bývá často konstruktivnější řešení, než nechávat kalamitní vztah rozjet do plnejch obrátek.

A nutno naznat že i když ona nebude chtít se začít měnit, tak tobě pár návštěv psychologa/psychoterapeuta a udělání si pořádku ve své hlavě taky nejspíš jen pomůže. Rozhodně to není tak, že ty jsi láskyplné lilium a ona zlá alkoholička, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
11.8.16 13:27

@FoLLoW3r A nutnost se v pocatku tehotenstvi prestehovat a rozbita kara je podle tebe duvod pro preruseni tehotenstvi? Dite neni komar, ktereho placnes, kdyz te obtezuje. A ze ted nemate penize, to ti take doslo az po otehotneni?
Tva pritelkyne ma pravdepodobne deprese z interrupce, tomu by odpovidala jeji naladovost, odmitani tve pritomnosti i ten alkohol, ktery ji asi ted pomaha (coz samozrejme neomlouvam ani neschvaluji). Jedinou radou je dat ji prostor a vyhledat odbornou pomoc psychologa, ktery ji pomuze se s tou ztratou vyrovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmd
171
11.8.16 13:31

Abyste se nepoto… damy. ;) Zacinam byt alergicka na tyhle odpovedi. Pro zakladatele: Ja si naprosto uprimne myslim, ze bys mel vzit nohy na ramena. :) Opravdu chces byt s nekym, kdo Te citove vydira? S nekym, kdo se neumi smat, je na Tebe hnusny a navic chlasta? Ja bych asi pragmaticky zhodnotila klady a zapory vztahu a podle toho se rozhodovala. Hlavne ale zacni u sebe, zacni si sam sebe vazit a mej se rad. Pamatuj, ze ten druhy se k Tobe bude bude vzdy chovat, jak Ty mu dovolis. Hezky den. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1827
11.8.16 13:38

Proč jste spolu, když si od začátku v podstatě vůbec nerozumíte?
další vec, vy jste chtěli dítě a pak najednou když je těhotná vám z ničeho nic docvaklo, že by jste to finančně nezvládali, na to jste měli myslet dřív…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
11.8.16 13:46

Všem moc děkuji za radu :) :) vím že potrat není řešení ale když jsem jí říkal že bychom měly počkat ona mě tvrdila že to spolu nějak zvládneme tak jsem si myslel že asi jo hlavně když je o tolik let starší než jsem já tak asi ví co říká asi ví co má dělat jenže že když jsem komukoliv řekl že budeme mýt dítě tak my každý říkal jestli nejsem blázen že to teď prostě nejde a vše co jsem si myslel se najednou stávalo skutečností a hlavně my každej můj důvod proč to teď nejde potvrdil.To pití alkoholu bylo už od samého začátku co jsme spolu dřív pila ještě víc než po potratu ale zdá se my že se vše vrací zpět do starých kolejí. Přijde my že chce dítě jenom protože už má na to věk ale vůbec si neuvědomuje co vše to obnáší. Nehledě na to že od samého počátku ona má hromadu dluhů po bývalém partnerovy a žijeme tak z jedné výplaty a každý měsíc nevycházíme s penězi. Neříkám že to nejde mýt dítě jen bych rád nežil jako sociál ale jako normální člověk což ona zjevně nevidí. Vím že ten potrat vztahu nějak nepomůže ale jde o to že od začátku je to špatný a vůbec se to nelepší já jen nevím jestli to má vůbec cenu se tu o něco snažit nebo je lepší se na to vykašlat. A ještě jednou se omlouvám za chyby v textu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
11.8.16 13:52

@FoLLoW3r nejdřív jí uděláš mimino pak ji pošleš na potrat a divíš se že to nefunguje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1827
11.8.16 13:52
Nevymlouvej se na věk..
jaká je vaše situace musíte vědět vy sami, ne že když vám to reknou ostatní, tak podle toho…
proč nemakáte oba a žijete z jedné výplaty??
podle toho co píšeš bych řekla že ona se měnit nechce a nebude a v podstatě nechápu proč jste spolu, když každý máte uplně jiné názory a neshodnete se na podstatných věcech..
@FoLLoW3r píše:
Všem moc děkuji za radu :) :) vím že potrat není řešení ale když jsem jí říkal že bychom měly počkat ona mě tvrdila že to spolu nějak zvládneme tak jsem si myslel že asi jo hlavně když je o tolik let starší než jsem já tak asi ví co říká asi ví co má dělat jenže že když jsem komukoliv řekl že budeme mýt dítě tak my každý říkal jestli nejsem blázen že to teď prostě nejde a vše co jsem si myslel se najednou stávalo skutečností a hlavně my každej můj důvod proč to teď nejde potvrdil.To pití alkoholu bylo už od samého začátku co jsme spolu dřív pila ještě víc než po potratu ale zdá se my že se vše vrací zpět do starých kolejí. Přijde my že chce dítě jenom protože už má na to věk ale vůbec si neuvědomuje co vše to obnáší. Nehledě na to že od samého počátku ona má hromadu dluhů po bývalém partnerovy a žijeme tak z jedné výplaty a každý měsíc nevycházíme s penězi. Neříkám že to nejde mýt dítě jen bych rád nežil jako sociál ale jako normální člověk což ona zjevně nevidí. Vím že ten potrat vztahu nějak nepomůže ale jde o to že od začátku je to špatný a vůbec se to nelepší já jen nevím jestli to má vůbec cenu se tu o něco snažit nebo je lepší se na to vykašlat. A ještě jednou se omlouvám za chyby v textu.

nevymlouvej se na věk..
jaká je vaše situace musíte vědět vy sami, ne že když vám to reknou ostatní, tak podle toho…
proč nemakáte oba a žijete z jedné výplaty??
podle toho co píšeš bych řekla že ona se měnit nechce a nebude a v podstatě nechápu proč jste spolu, když každý máte uplně jiné názory a neshodnete se na podstatných věcech..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
11.8.16 13:53
@FoLLoW3r píše:

vykašli se na ní, pokud nic jiného, tak si tě nezaslouží…fakt chceš ztrácet čas s něčím, co absolutně nemá smysl a budoucnost? Vždyt si můžeš najít partnerku, se kterou budeš šťastný a až to přijde, tak nepochybovat o tom, zda si nechat či nenechat dítě…
teď očividně šťastný nejsi…začni myslet na sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí