Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky, mám velmi hodnou holčičku, co téměř nikdy nekřičí - 6 m.
Poslední tři dny je jako vyměněná, řev jako siréna. V noci se budí po půl hodině, předtím už spala celou noc. Je vidět, že jí něco bolí. Občas má červené horké tváře. Dávala jsem jí Calgel a nic. Dnes ráno řvala jak tur v kuse, ani když jsem ji chovala nepřestala. Jsem už úplně zoufalá. Dala jsem jí 1 ml nurofenu a je jak vyměněná, jen se směje, je vidět, že ji to zabralo na bolest. Myslíte, že to jsou zuby? Chce se mi brečet s ní. Je to moje první dítě a cítím se strašně bezradně.
Právě, že v pusince vůbec nic není…Bojím se, aby jí nebolelo něco jiného:-(
Já na dásních u syna také nic neviděla a řval mi přesně takto. Takže na 99% jsou to zoubky.
Zuby se pak vyklubali asi za měsíc.
Ale pokud máš strach, tak běž k lékaři budeš pak klidnější.
To ne, ale pak se třeba budil a vždy v noci mezi jednou a druhou. Brečel ten první týden a pak ten poslední než se objevily.
Aha, už jsem se lekla. Myslíte, že by to mohlo být i něco jiného? Prdíky určitě ne, kadí normálně. A třeba ouško? Teplotu nemá. Doktorka říkala, že pokud bude mít třeba horečky, abych přišla.
A ještě má opruzenej zadek, zabírá pytiol, myslíte, že to má souvislost se zubama?
Při zubech prý bývá agresivnější stolice, takže opruzení ano.
Tak to jste mě uklidnily, je to bezmoc jí držet v náručí a vědět, že jí to bolí.
Jejda, téma jako ušité pro mě! Neměla jsem úplně neplačící miminko, ale posledních několik dní je to děs a hrůza…dlouhé hysteráky, kdy nic nezabírá, ani Calgel, pláče vysloveně bolestivě, v noci se budí po max. hodině a půl, což je po několika nocích už vyčerpávající…a od večerejška pozoruju drobné opruzeniny dokonce i na zádech
Zoubky ale nikdy nevidět, dásně mi nateklé nepřijdou, ale slintá o stošest
Je bez teplot…spoléhám na ty zuby, ale že to bude trvat třeba i měsíc, to jsem teda netušila
Nicméně pokud to není nic „horšího“ než zuby, tak bych byla ráda
Děkuji zakladatelce za téma a všem ostatním za odpovědi, hned jsem trochu klidnější
Sice ty opruzeniny na zádech nevím, jestli jsou zrovna v pořádku, protože stolici fakt nemá rozmazanou až tam
No ale ještě počkám, kdyby se to zhoršilo, tak pomažu k doktorce ![]()
zkus ten pytiol na noc tenkou vrstvu, třeba se zpotil a oprudil.
Ještě jsem teď zjistila, že pomáhá dudlíček namočený ve studené vodě. Asi to ty zuby fakt budou ![]()
Ahoj, my budeme mít 6.měsíců v sobotu a jsme na tom úplně stejně.Řev,slintá,opruzeniny na zadečku.Snad to jsou ty zuby ![]()
ahoj olinko..moje dcerka má 7 a půl měsíce,poslední 2 dny řve a řve a řve
.to byla velký spáč a teď se budí a zase řve..nateklé dásně nemá,teplotu nemá,jak si ji vezmu na ruce,chvilku přestane ale dlouho jí to nevydrží,vše si strká do pusy..tak to budou taky zuby.no už aby vylezly!!! ![]()