Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
jsou nějaké jasné příznaky už pár dnů po oplodnění? Nechci čekat ještě tolik dní, než se dostaví/nedostaví menstruace a těhotenské testy se mají dělat až po vynechání menst. A já jsem nedočkavá. ![]()
Díky. P.
V podstatě všechny přáznaky ranného těhotenství jsou totožné s přicházející menstruací nebo jednoduše vsugerovatelné. Jediným jednoznačným příznakem je HCG v krvi, posléze v moči. Některé citlivé testy jsou schopné ukázat druhou čárku už 10 dnů po oplodnění, ještě jistější je zajít si na krev.
Mamatest vyrábí mamatest 10, ten je hodně citlivý, běžné testy mají citlivost 20-25jednotek. Těch 20jednotek má tuším clearblue, ten je ale drahý jak prase.
bohužel čím citlivější test, tím větší riziko falešné pozitivity.
Chápu nedočkavost, obzvlášť pokud by to bylo takové překvápko
Ale těhotenství je stejně čekání na entou… ![]()
ja nemela zadny musis pockat nebo bez na krev jako samoplatce,to by melo byt nejjistejsí.
Jedině v měsící, kdy jsem otěhotněla, jsem neměla žádné příznaky těhotenství
. Těch x měsíců urputného snažení vždy nějaké byly a jediný měsíc, kdy jsem řešila úplně něco jiného - ne
.
Měla jsem to stejné, jako holky - žádné příznaky.Test jsem si koupila spíš kvůli tušení, ale to tušení už jsem měla x-krát předtím a těhu jsem nebyla.Koupila jsem si ho ještě před menstruací, asi týden, když už jsem se ho chystala vyhodit, ukázalo to dvě čárky.To jsem nebyla ani ve třetím týdnu.
Myslím, že když budeš čekat na příznaky těhu, vsugeruješ si je ![]()
jo, to by priznak byt mohl. Zalezi ale na spouste faktorech, jestli tohle spineni mivas vzdycky nebo je to poprve? A kolikaty DPO jsi? Ja treba min.cyklus tez mela spineni poprve,byl to cca 6.,7.DPO a o tehu se nejednalo:-(
jj ja jsem jeste mela bolesti na leve strane tam kde ovuluju ![]()
kkattty píše:
ja nemela zadny musis pockat nebo bez na krev jako samoplatce,to by melo byt nejjistejsí.
a neviš prosímtľ kolik to stojí,kdybych chtěla jít na krev bez žádanky?Děkuji ![]()
cca 200 korun v kazdem meste jinak.pokud bude hodnota nad 5-10 tak jsi tehu a pokud se pak vyspúlha nad 200 tak jsi office gravidní
kka:to jsem myslela,že je ten test dražší a udělají to v každé laboratoři,či jen ve větších městech?
Holky, u mě se špinění objevilo taky poprvé, ale trvá už asi sedm dní, to se mi zdá docela dlouho na to, aby to byl příznak.