Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosim vas chtela bych se zeptat na vas nazor,mam doma kocicku britskou modrou, a jsem podruhe tehotna,jedno ZT mam za sebou a ted jsem tehotna znova,jaky mate nazor na toxoplasmosu,kocicka zije v byte venku na voditku byla jen parkrat,dekuji za nazory.
ahojky,ja byla tehotna a musela jsem byt u nasich,kde maji asi 5kocek venku, jednu doma,co byla jen doma a druhou co chodila ven. tak jsem se moc nemazlila s nima,k zachudku jsem se vubec nepriblizovala..jde jen o hygienu.pohladit muzes,ale zadny pusinkovani.a zachudek at ti radsi vymenuje nekdo jiny.Moje segra je ted tehotna,a jakmile jeji gynekolog se dozvedel,ze jsou doma kocky,tak ji ihned udelal test.
Toxoplazmoza je chytitelná jen z dva dny uleželého hovínka. Takýe pokud budeš čistit záchodek každý den a dodržíš základní hygienická opatření, nic se ti stát nemůže.
Pokud jsi jó uzkostlivá, můžeš si nakoupit jednorázové chirurgické rukavice a po každém čištění záchodku tu rukavici vyhodit…
Test zjišťuje přítomnost protilátek, nicméně nikdo už neřekne, zda to jsou protilátky vytvořené před rokem nebo před měsícem. Toxoplazmozu může člověk prodělat aniž by si toho všimnul a je vůči ní nadále imunní.
Ahojky, o toxoplazmoze a těhotenství bylo už napsáno hodně… Můj názor je, že pokud jsi těhu (gratuluji
) tak rozhodně není důvod proč nemít čičinu. Je to také člen rodiny
ne vážně, pokud budeš dodržovat zásady hygieny jako mytí rukou atd. tak se nemusíš bát. Je lepší pokud kočičí záchůdek bude raději čistit manžel/přítel a to důkladně.
My máme dvě sibiřské kočičky a já až budu těhu tak se v mazlení s čičinama určitě nebudu omezovat
klidně mi můžou spát na hlavě jako do teď
jinak toxop. můžeš dostat i při úpravě syrového masa, od králíků… Takže pěkně mýt ruce, popř. dezinfikovat a nestresovat se ahoj a přeji krásné těhu ![]()
no ja jsem se s ni driv hodne jako"pusinkovala"jako ze se mi otirala o licka ted uz to nedelam jsem asi magor protoze jsem vyplasena ![]()
ahoj pokud máš kočičku doma tak bych v tom problém neviděla, jen bych se s ní asi moc nemazlila.. horší by bylo u koček venkovních být s nimi ve větším kontaktu podle mě
kkattty píše:
no ja jsem se s ni driv hodne jako"pusinkovala"jako ze se mi otirala o licka ted uz to nedelam jsem asi magor protoze jsem vyplasena
Jé ta je krásná
jinak když se o tebe otře, tak nic nechytneš neboj, ale chápu že se bojíš kvůli mimi. Kočky nám dávají při mazlení spoutu pozitivní energie. Člověk se krásně zklidní a je mu dobře. A totéž možná bude vnímat i mimi až bude větší. Nevím to, ale myslím že když je dobře mamince tak je dobře i miminku a s kočičkami na klíně je přeci dobře ne? ![]()
kkatty,zkus zapatrat tady na emiminu,je tu uz o toxo psane dost.
Nemas byt proc vyplasena z kocicky zijici v byte.Kdyz uz vyplasena z toxo,tak z restaurace z spatne upraveneho masa ci spatne myte zeleniny
/tam to nemas pod kontrolou/
Jinak ja mam taky britku zijici pouze v byte,jsem tehotna,nemam z ni zadny strach,zachod ji cistim porad ja,mazlime se s ni normalne.
Jinak jestli mas opravdu strach a neveris,ze tva kocka toxo nema,vem ji na testy na veterinu,ci si promluv s veterinarem,budes mozna prekvapena,jak moc te uklidni ![]()
Ahojky, moje mamka má chovnou stanici sibiřek (má doma 6 koček + občas koťata) a my měli taky jednu doma. A můj doktor mi řekl, že pokud to nejsou vyloženě venkovní kočky, které žerou myši, tak problém s toxo moc nevidí, ale samozřejmě základní hygienická pravidla dodržovat… No a test mi samozřejmě v rámci triple testů taky udělal. Rozhodně bych se kočky kvůli těhu nezbavovala.
Jen až bude mimi na světě, tak musíš dávat bacha, aby kočička nelezla mimi do postýlky nebo do kočárku.
Toxoplasmózou může onemocnět kočka, která pozře mezihostitele?To může být myš nebo kus syrového masa.Takže jestli je doma a nechodí ven tak bud v klidu.A nedávej jí syrové maso.Taky mám doma kočku a jsem těhule.
Mám doma dva kocoury a s jedním jsem celé těhotentví chodila ven. Umí chodit na vodítku lépe, než kdejaký nevychovaný pes
Nestalo se, že bych spala sama, vždycky se ke mě jeden, druhý nebo oba nakvartýrovali pod peřinu. Nech si udělat testy na toxu, já požádala i svojí vetku, aby udělala testy i kocourům, ale jak už někdo psal, kdyby byli pozitivní, nikdo nebude vědět, zda kočka získala protilátky proti toxe před rokem nebo před týdnem. Navíc k vylučování parazita dochází relativně krátkou dobu. Při běžném dodržování hygieny ti v podstatě riziko od tvojí kočičky nehrozí, víc bych se bála jíst neumyté ovoce ze zahrádky (ale i z obchodu), protože tam je riziko mnohonásobně vyšší (a přesto nijak závratně velké)
dekuji za info je pravda ze kocicka je porad doma,a mela jsem ji jen na chate tam mysi jsou ale ona chyta jenom muchy
nevite kolik stoji vys u veterinare??? ja mam protilatky mirne zvysene ,a latentni fazi infekce a to nevim co to je to se musim zeptat v pondeli!