Prvorodičky a kojení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.12.24 22:35

Prvorodičky a kojeni

Ahoj, dnes jsme začali intenzivněji kojit +do toho po kojení odsavame mechanickou odsávačkou. Ale cítím horké prsa i bradavky. Je to normální takhle ze začátku (jsme 3 dny po porodu). Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1938
29.12.24 22:56

Já myslím že ano. Před kojením jsem nahrivala, po kojení chladila. :nevim: ovšem pozor, pokud bude nějaká bolest nebo teplota u tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5666
29.12.24 22:58

A proč odsáváš? Čím vic budeš odsávat, tím víc mléka se bude tvořit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1529
29.12.24 23:00

Rekla bych, ze je, taky jsem mela. Dokonce jsem asi 14 dni po porodu byla hodne citliva na chlad, takze treba projit chodbou z koupelny do pokoje mi zpusobovalo zimnici. A to tam bylo chladneji snad jen o dva stupne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
29.12.24 23:31

Jo neboj. Ty bradavky se musej otuzit, trva to cca tyden. MeI kojenima prsa vetrej a mazala jsem tusim Bepanthenem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
30.12.24 04:12

Horkost prsou a bradavek může být způsobená nalitím mléka, což je časté několik dní po porodu. Zkuste chladivé obklady mezi kojením a případně kontaktujte laktační poradkyni, pokud by se to zhoršovalo.

• Citovat
  • Upravit
1729
31.12.24 20:09

Myslim že to muze byt normalni, proc ale jeste odsáváš? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.25 18:25

@Brbra protože nevypije požadované množství, kolik by mělo. A musíme pak dokrmit (dokrmují odsatym mlékem). V porodnici nám řekli, že by meli vypít 40 ml na jedno kojení. A další den o 10 ml více.

• Citovat
  • Upravit
1729
1.1.25 21:09
@Anonymní píše: Více

Aha.. no a je mimi nespokojené po nakojení? Ještě i vážíš, abys věděla, kolik přesně má vypít ml?

Každopádně nechci dávat nevyžádané rady, tak to tady nebudu vše vypisovat, ale kdyby tě to zajímalo a chtělas dokrm odbourat, mrkni na IG profil “vaša laktačná konzultantka”.. dost mi pomohla a i ostatním, které byly v kruhu vážení + kojení + vážení + dokrm + odsávání atd.

Ale jak píšu, to už je možná ta nevyžádaná rada :lol: každopádně odpověď na hlavní otázku jsem psala výš, myslim že to je normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
1.1.25 21:10
@Anonymní píše: Více

Aneb jak naučit dítě neposlouchat sve tělo a přecpávat se už v porodnici. A neříkají taky kojit každé 3 hodiny jen určitý počet minut? A vážit před a po kojení? A podobné blbosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.25 21:33

@Brbra jojo, vážíme, protoze klesl pod 11 %. Tak to dohanime. Dítko spokojené je. Mrknu na to. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová