Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Já myslím že ano. Před kojením jsem nahrivala, po kojení chladila.
ovšem pozor, pokud bude nějaká bolest nebo teplota u tebe.
A proč odsáváš? Čím vic budeš odsávat, tím víc mléka se bude tvořit.
Rekla bych, ze je, taky jsem mela. Dokonce jsem asi 14 dni po porodu byla hodne citliva na chlad, takze treba projit chodbou z koupelny do pokoje mi zpusobovalo zimnici. A to tam bylo chladneji snad jen o dva stupne.
Jo neboj. Ty bradavky se musej otuzit, trva to cca tyden. MeI kojenima prsa vetrej a mazala jsem tusim Bepanthenem…
Horkost prsou a bradavek může být způsobená nalitím mléka, což je časté několik dní po porodu. Zkuste chladivé obklady mezi kojením a případně kontaktujte laktační poradkyni, pokud by se to zhoršovalo.
@Brbra protože nevypije požadované množství, kolik by mělo. A musíme pak dokrmit (dokrmují odsatym mlékem). V porodnici nám řekli, že by meli vypít 40 ml na jedno kojení. A další den o 10 ml více.
@Anonymní píše: Více
Aha.. no a je mimi nespokojené po nakojení? Ještě i vážíš, abys věděla, kolik přesně má vypít ml?
Každopádně nechci dávat nevyžádané rady, tak to tady nebudu vše vypisovat, ale kdyby tě to zajímalo a chtělas dokrm odbourat, mrkni na IG profil “vaša laktačná konzultantka”.. dost mi pomohla a i ostatním, které byly v kruhu vážení + kojení + vážení + dokrm + odsávání atd.
Ale jak píšu, to už je možná ta nevyžádaná rada
každopádně odpověď na hlavní otázku jsem psala výš, myslim že to je normální.
@Anonymní píše: Více
Aneb jak naučit dítě neposlouchat sve tělo a přecpávat se už v porodnici. A neříkají taky kojit každé 3 hodiny jen určitý počet minut? A vážit před a po kojení? A podobné blbosti?
@Brbra jojo, vážíme, protoze klesl pod 11 %. Tak to dohanime. Dítko spokojené je. Mrknu na to. Děkuji.
Ahoj, dnes jsme začali intenzivněji kojit +do toho po kojení odsavame mechanickou odsávačkou. Ale cítím horké prsa i bradavky. Je to normální takhle ze začátku (jsme 3 dny po porodu). Děkuji.