Poradna duly
Jana Čurdová
@Nocturna Tak to je snad splněný sen každé maminky, aby mimčo v noci spinkalo. Tak to Ti přeji, to máš doma poklad ![]()
@Nocturna Už se taky moooc těším ![]()
Konečně už jsem teď od pondělka na MD, jen jsem si stihla ještě den před nástupem zlomit prst na noze
Takže to, jak jsem se těšila, že budu na MD chodit na procházky a podobně, o tom si můžu nechat pouze zdát
Připadám si jak belhající se velryba ![]()
@SabiVa Je to fajn, akorát občas chybí ta energie, ikdyž se docela vyspím. Dnes jsme byli na kontrole u doktorky, malej krásně roste a přibírá, tak jsem ráda, protože trvalo, než jsem se rozkojila a za těch 10 dní co jsme doma přibral skoro půl kila ![]()
Zlomený prst je blbý, ale brzo se zhojí. Mě po porodu zase chytlo SI skloubení a ještě mě to nepustilo, takže taky pěkně pajdám
Tak snad se nám to brzo oběma srovná. ![]()
@Nocturna Ahoj, tak ja se Vám vede?
Jak si to spolu užíváte na rodičovské? ![]()
@SabiVa Ahojky, máme se docela dobře, jen je to občas náročné - když malý nechce večer usnout, přes den toho taky moc nenaspí
Paní doktorka na kontrole byla spokojená, tak to bylo hlavní a já jsem hlavně ráda, že plně kojím, páč v porodnici to vypadalo mizerně.
Co tvůj prst? Už je to lepší? Mě se SI skloubení konečně začíná rovnat, však už to taky budou pomalu 3 týdny co mě to chytlo. I moje doktorka z toho byla překvapená, když mě viděla ![]()
A jak se cítíš ty, pomalu a jistě se ti to blíží ![]()
@Nocturna Hlavně, že je vše v pořádku. Časem to snad přestane být náročné ![]()
SI skloubení jsem nikdy neměla, tak si to nedovedu představit. Ale jestli už se Ti to začíná rovnat, tak hurá a přeji ať je to brzy uplně ok ![]()
Mně malíček ještě občas trochu pobolívá, ale vypadá to dobře. Ještě necelých 14 dní budu fixovat a pak to můžu začít pomalu zatěžovat. Takže do porodu budu snad fit ![]()
No a porod… už se blíží
Ale řekla bych, že co jsem na MD (teda nepočítám prvních pár dní s čerstvě zlomeným prstem
), tak je mi tak nějak líp. Jak pořád něco dělám a nesedím jen u pc, tak o dost míň natékám. Konečně asi po 2měsících vidím kotníky
Ale jak říkáš, už se to blíží. Tak si pořád představuju, jak to bude asi vypadat, jestli stihnu dojet do porodnice a tak ![]()
@SabiVa A kde budeš rodit?
Tak ono se i ochladilo a to mi pomáhalo taky, jsem pak ty nohy měla lepší ![]()
@Nocturna Původně jsem počítala, že manžel bude na cvičení, tak jsem se zaregistrovala v Praze - Podolí, že budu u rodičů. Pak to vypadalo, že manžel nakonec nepojede. Ale prý je teď hradecká porodnice zavřená a v Pardubicích je pěkný nával. Takže asi využiju, že jsem stále zaregistrovaná v té Praze a asi tam. Navíc, když jsem se chtěla informovat, jak to probíhá v Pardubích, když se tu neregistruje - jestli se mám ještě před porodem zastavit s nějakými papíry a tak, nebyla mi paní schopná nějak odpovědět. V Praze mi řekli co a jak a už jsem objednaná na první návštěvu. Takže asi zůstanu tam. Ikdyž je to dost z ruky ![]()
@SabiVa Ahojky, Hradec už je otevřený, 12.7. mi tam rodila kamarádka, do Pce nic nepotřebuješ, rovnou přijedeš na porodnici, kde s tebou během monitoru sepíšou veškeré potřebné dokumenty. Jediné co sebou, tak zprávy z gyndy. Jinak ikdyž nám dali na pokoj 4 postel, tak byla volná po celou dobu co jsem tam ležela. Takže tak tragicky bych to neviděla. A se setřičkama jsem byla spokojená, byly super. A popravdě, neumím si představit s kontrakcemi někam cestovat - mě by to stačilo i těch 15 min tady, natož někam dál. Ale toho jsem byla tak nějak ušetřena - tím, že porod vyvolávali.
@Nocturna No minulý týden tam rodila známá od manžela a to prý byl Hradec zavřený. A co jsem koukala na stránky hradecké porodnice, tak mají ofiko hlášenou uzavírku přesně v mém termínu. Ale uvidím…asi využiju ty prohlídky v pražské porodnici a pak uvidím, jak to prostě příjde. TP mám 30.8. a manžel se vrací 1.9. dopoledne. Když budu v Pardubkách, tak asi pojedu sem a když to na mně příjde u rodičů, pojedu do Prahy. Každopádně moc děkuji za info o Pardubicích ![]()
A jak se vám daří, už kočárkujete nebo jste (hlavně teď v těch vedrech) doma?
@SabiVa Jsem netušila, že Hradec má několik uzavírek
Asi je to tak nejlepší, vidět podle situace a místa, kde budeš. Zadní vrátka jsou důležitá. Akorát v silných kontrakcích někde cestovat musí být mazec. Mě kvůli tomu dávali epidurál a díky němu jsem to zvládla, jinak by to byl mazec. Ale nechci děsit, každá to máme jinak ![]()
Už jsme byli několikrát a dokonce dvakrát u mých rodičů v Chocni na celý den a mylý to zvládá vpohodě. Akorát v tomhle vedru jsme zalezlí doma - je tu o hodně líp, jak venku. Na sluníčku tu máme nějakých 47°C, takže to neriskuju.
A co ty a tyhle vedra, jak to zvládáš?
@Nocturna Ahoooj
V poslední době bylo nějak hodně práce doma ohledně kuchyně, pokojíčku,… tak jsem ještě pořádně nesedla k PC
Horka jsem přežila, ale občas pěkná „fůša“
Už mám za sebou dvě kontroly v porodnici, vše ok. Jen podle výsledků z UZ ve 13.týdnu mi měla doktorka říct změnu TP. Což mi neřekla, takže jsem se teprve minulé pondělí dozvěděla, že už neplatí 30.8., ale 24.8. ![]()
Co Ty, jak se Vám s malým daří a jak to zvládáte? ![]()
@SabiVa Ahojky, tak to už máš za pár
a kde teda budeš rodit?
My to zatím zvládáme, sice trošku složitější, protože Domča přes den spí jen pár minut a pak si vyžaduje pozornost, takže se motáme okolo něho
Hlavní ale je, že spí v noci, takže se aspoň trochu vyspíme a hlavně se vyspí Michal (manžel), je to fajn kvůli jeho práci ![]()
Strašně to ale letí, už jsme začali sedmý týden, co ho tu máme. Příští pátek kontrola u doktorky, tak jsem zvědavá jak nám zase vyrostl a kolik přibral ![]()
@SabiVa Ahojky, tak jak to u tebe vypadá ![]()
Mám otázku. Zbyde mi doma balík jedničkových plenek Happy bella, neměla by jsi o ně zájem. Značku používám už od porodnice a malý je snáší suprově, ani v těch vedrech neměl žádnou opruzeninu. Koupila jsem je v akci za 165,– a je tam 42ks.