Poradna duly
Jana Čurdová
@Nocturna Ahooj ![]()
Tento týden jsem byla u rodičů a teď jsem akorát na víkend doma. V pondělí zas jedu na kontrolu do porodnice. A jelikož už přenáším, tak se nejspíš budeme domlouvat na termín, kdy nastoupím na vyvolání
Zatím se malé absolutně nechce ven..
Plenky tu sice mám v hojném počtu, ale myslím, že i tak bych je mohla upotřebit (alespoň porovnám
) Jen teda nevím, jak pospíchaš na jejich udání? Dnes to mám dost nabité, možná někdy během zítřka bych snad mohla a jinak v týdnu budu zas pryč, takže pak jedině až budu mít po.
@SabiVa zítra nic v plánu nemám. jen vařit oběd
a nebo pak někdy. nespěchám na to.
@Nocturna Ahoooj ![]()
Tak jsem se s Tebou chtela domluvit na tu nedeli, ale uz jsem to nestihla
Od rana jsem mela bolesti..no zkracene.. Rano v PO v 5:40 se nam narodila Stelinka, 3450g, 50 cm
![]()
@SabiVa ahojky, tak to moc gratuluji a oběma hodně zdraví
a kde nakonec? Praha či Pardubice? Až se pak budeš cítit, tak se domluvíme a nějak ti je dopravím ![]()
@Nocturna Dekujeme ![]()
Nakonec Praha…porad jsem si nebyla jista, pac jsem mela takovy dost asi nestandardni prubeh a kdyz jsem volala do Pardubic, tak zrovna „mili“ nebyli
Tak dokud to slo, sedla jsem do auta a jela do te Prahy. Tam uz si me pak nechali.
Treba muzeme nekdy zakocarkovat? ![]()
@SabiVa To můžeme
Tak to jsi dobrá, dojet autem až do Prahy. Mě ten můj celý průběh stačil. A až tak, že jsem prohlásila, že malej bude jedináček, nehodlám si to celé opakovat a kdo ví, jestli bych neměla i prolémy další. Ale to mi nikdo neřekne ![]()
Manžel byl u porodu taky, nebo jsi na to byla sama?
A kde v Polabkách bydlíš?
@Nocturna Ver mi, ze jsem mela stejne myslenky. Vlastne jsem mela cely porod dost nestandardni a taky bych to znovu nechtela…ale ted se na to snazim nemyslet. Coz mi i jde, mala mi dava dost zabrat ![]()
Manzel u porodu byl, dovezli ho tam ze cviceni. Za coz jsem byla rada. Ja totiz hned po porodu skoncila na JIP, takze mala byla alespon chvili s nim, kdyz nemohla byt hned u mne.
Polabiny - vedle Pergoly, ul. Kosmonautu, jak je detska doktorka. A kde kocarkujete vy, nekde u Vas po Hradisti?
@SabiVa To vím kde to je, bydlí mi tam známí
Zatím jezdíme po Hradišti a jednou jsme byli ve městě, ale už to tu mám proježděné a přemýšlím kam jinam s kočárkem ![]()
Tak to je dobře, že tam byl. Já za to byla taky ráda. S malou si to časem sedne, neboj ![]()
Tak to pak můžeme domluvit a chodit spolu s kočárkama. a pokecáme o porodech, když budeš chtít ![]()
@SabiVa Ahojky, tak jak doma válčíte
Chtěla jsem se optat, zítra pojedeme nejspíše na nákup, tak bych ti odpoledne mohla dovést ty plínky
Jinak, jaké používáš, mám tu ještě celý balík 2kových pampers.
@Nocturna Čauky
Občas je to pěkná fůša - bojujeme s prdíkama
Ale tento týden se celkem daří, tak snad už bude jen lépe a lépe ![]()
Zítra nám odpo přijede návštěva a když bude přát počasí, chtěli jsme jít na prochajdu. Takže nevím, jak přesně časově zítra budeme doma. Ale můžete je hodit do auta a až tu budete, tak dej vědět a kdyžtak bych seběhla dolu
Do SZ Ti pošlu číslo ![]()
Jinak zatím používáme pampersky momentálně 1.
A jak se daří Vám? Nějaké novinky? ![]()
@SabiVa Ahojky, tak jak jsi si užila návštěvu
My včera měli docela hektický den. Zařizovala jsem si papíry na rodičák a byli jsme na kontrole u Dr ve 3 měsících. KOntrola dopadla docela dobře, akorát podle Dr. jsme moc nepřibrali, ale v normě jsme. Takže mám zase kojit z obou při každém kojení. Protože malej baští co 2 hodiny a měl by vydržet 3 (to zvládá, když někam vyrazíme, tak dá i 3,5 hoďky bez problémů). Já to neřešila, protože jsem myslela, že je ve spurtu
Tak uvidíme za měsíc.
A rodičák mazec. Na OSSZ to byl fofr, za 5 min vyřízeno, ale na pracáku v Jiráskovce to bylo na 2 hodiny. Úzká nudle, kde jsme byli i s Domčou, židle obsazeny, někteří tam dělali pěkný bordel. No hrůza. Kvůli pár korunám to je mazec. Absolvovat to už znova nechci ![]()
@Nocturna Čauky
Návštěva super, teta byla z malé nadšená, takže o houpání bylo postaráno ![]()
Kdyžtak Vám pár gramů poskytneme, nám zas dr. řekla, že papáme moc
Krmím cca 10min z jednoho a 10min z druhého. Prý to máme postupně snižovat a dostat se na 10min jen z jednoho. Jsem zvědavá, protože malá se nenechá jen tak ošidit a když jí to utnu dřív, dost hlasitě a vytrvale mi vysvětlí, že ještě chce
![]()
Jak na tom vůbec jste váha/míra? My máme 56cm a včera na kontrole malá vážila 4900g. Dr. říkala, že od poslední prohlídky přibrala 2× tolik
Ale co jsem koukala do tabulek, tak vzhledem k výšce, je v normě.
Tak to jste si to na tom pracáku teda museli „užít“ :/ Já celkově lítání po úřadech uplně nesnáším ![]()
@SabiVa No, u nás to na začátku bylo taky tak. Baštili jsme z obou a po kontrole u Dr., že stačí jen z jednoho, no a teď se máme vrátit k oběma. Ale naštěstí je Domča spokojený, takže uvidíme jak to bude dál. Jinak máme 60cm a 4850g. Tak za měsíc uvidíme, kdyžtak budeme muset přidat UM, co by se dalo dělat.
@SabiVa https://www.facebook.com/…75489487159/?…[%7B%22mechanism%22%3A%22bookmarks%22%2C%22surface%22%3A%22bookmarks_menu%22%2C%22extra_data%22%3A%22[]%22%7D%2C%7B%22surface%22%3A%22dashboard%22%2C%22mechanism%22%3A%22calendar_tab_event%22%2C%22extra_data%22%3A%22[]%22%7D]%2C%22ref%22%3A46%2C%22source%22%3A2%7D
snad to půjde, tvůj FB nemám, abych ti to tam hodila, jedná se o sraz letních miminek z Pce ![]()
Dobrý den,
tušily jste, že existuje skupina sdružující uživatelky z Pardubic? Pomozte nám ji rozběhnout a spojte se tak s dalšími maminkami.
Ve skupinách si navíc můžete povídat soukromě. Skupiny mají více vláken, fotoalbum, nástěnku a také vlastní bazar (tedy vaše inzeráty uvidí všechny členky stejné skupiny).
Můžete se tam také domlouvat na společné výlety, cvičení, hlídání dětí…
Přidejte se ![]()
adminka Lucka