Prý jsem bez ambicí

485
12.8.13 21:28

Prý jsem bez ambicí

Ahoj holky (a kluci), jsem 2. rok na mateřské dovolené. Před tím jsem pracovala v jedné firmě, kde jsem měla dost velké ambice i brutální pracovní tempo, ale na konec jsem dala přednost mateřství. Nejdřív pro mě změna životního stylu a tempa byla šílená, ale čase jsme si zvykla a teď bych si chtěla pořídit ještě druhé dítě. Bohužel, manžel už si druhé dítě nepřeje a minulý týden mě nařkl, že jsem naprosto bez ambicí. Pořád jsem to nedokázala „sežvejkat“. Asi proto, že nevím, co tím vlastně myslel. Jaké bych měla mít na MD ambice? Já myslela, že to, že se snažím, aby byl malej a domácnost v pořádku, abych byla dobrá máma, že to jsou dost velké ambice… Nebo je to málo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29
10219
12.8.13 21:32

Asi myslel, že už bys měla shánět flek a vydělávat, budovat kariéru. A ty zatím myslíš na druhý dítě. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962

Asi myslel pracovní ambice ne? Chlapi to vidí jinak, práce v domácnosti pro ně není ambiciózní a upřímně pro mě taky ne. Já bych si s manželem promluvila, abych měla jasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847

Jááák bez ambicí? Je blbej? :mrgreen: Chceš druhé dítě, to je ambice jak kráva :pankac: to mu vzkaž ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
12.8.13 21:35

Nemám ráda ambice :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
12.8.13 21:36

To by mě teda celkem vytočilo…
radu nemám, ale taky bych nad tím přemýšlela a asi by mě to od něj i mrzelo. proč nechce druhé dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
12.8.13 21:36

Chlapi to vidí jinak, pamatuju si, jak jsem si takhle poplakávala kamarádce, matce dvou dětí, a ta mi řekla „Chlapi tohle nechápou. A nezkoušej jim to vysvětlovat.“
Pro tvýho chlapa prostě není naplňující mít děti. Určitě myslel pracovní ambice, něco dosáhnout, něco po sobě nechat, někam se vypracovat. Ambice a mateřství mě napadá jedině ve smyslu nemít z dítěte feťáka. :-)

• Citovat
  • Upravit
nepř. G12
12.8.13 21:37

No a co nechápeš? pro něj znamená druhé dítě to, že nemáš pracovní ambice. nic víc nic míň.

• Citovat
  • Upravit
485
12.8.13 21:38

Ono je dost těžké budovat kariéru, když je váš protějšek časově vytížený manažer se kterým se vídáte jen chvilku večer. Já se o to dítě budu muset starat i po skončení mateřské. On mi s ničím nepomůže, protože nemůže. Nemá čas. Já jsem to přijala jako fakt. Je to daň za to, že si nežijeme zase tak špatně, ale jaké mám mít v téhle situaci pracovní ambice? Já bych potřebovala zkrácený úvazek! Nemůžu si dovolit sedět od rána do večera v práci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
12.8.13 21:40
@Gina108 píše:
Jááák bez ambicí? Je blbej? :mrgreen: Chceš druhé dítě, to je ambice jak kráva :pankac: to mu vzkaž ;)

To určitě použiju :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3421
12.8.13 21:40

Asi mu prijde divne, ze chces chovat a menit pliny misto kariery a prachu. On to evidentne ma jinak a dobra matka pro nej neni az takovou hodnotou. Meli byste si ujistit kde mate priority a co je zivotne dulezite a jedinecne a co nikoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
12.8.13 21:42

Kdyby z nás chlapi nechtěli mít superženy, bylo by to fajn… :zed: Chlap nikdy nepochopí, že ambice na mateřský jsou někde jinde, tj. že když dítě zdárně přežije, je na konci dnerelativně čisté, najedené, neotrávené vodovkama nebo pískem z pískoviště, doma se vyskytují alespoň dva páry čistých ponožek a (dokonce!) je i chleba s máslem, JE TO SUPER AMBICIÓZNÍ DEN :mrgreen: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. G12
12.8.13 21:43

@Ivana1000
tak si zaplaťte hlídání. je to otázka priorit, které máte asi každý někde jinde

• Citovat
  • Upravit
31104
12.8.13 21:44

@Ivana1000 tak když nevíš, co tím myslel tvůj muž. Ty která ho znáš, těžko to budeme vědět my. Zároveň zda je to málo nebo ne, není moc dotaz na nás.

Ale chápu, snažíš se si to nějak srovnat. Odpovím tak, jak by to asi bylo myšleno u nás, kdyby něco takového vypustil muž z pusy (ač u nás je tedy situace spíše obrácená).

Dokážu si představit, že pokud by počítal s tím, že půjdu zpět do práce a zároveň by třeba ve své práci neměl ideální podmínky, tak by ho to, že bych začala mluvit o druhém dítěti mohlo vyděsit. Žádný konec zodpovědnosti, stále to bude „jen“ na něm. Protože se bojí, kope. Nemyslím, že to myslí do hloubky nebo snad tak, že by bylo v domácnosti něco v nepořádku. Myslím si, že to už je složitá spekulace, kterou chlap nedělá.
Možná už ani neví, co Ti neřekl a ty se tím zbytečně trápíš. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
12.8.13 21:44
@tavi píše:
Asi mu prijde divne, ze chces chovat a menit pliny misto kariery a prachu. On to evidentne ma jinak a dobra matka pro nej neni az takovou hodnotou. Meli byste si ujistit kde mate priority a co je zivotne dulezite a jedinecne a co nikoliv.

Ano, obávám se, že zde bude zakopán pes. Jen se děsím, čeho se dobereme, až najdu odvahu tohle téma otevřít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí