Prý jsem bez ambicí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36504
12.8.13 22:11
@nepř. G12 píše:
@Ivana1000
možná tě znal a obdivoval jako schopnou ženu, kterou zajímá kariéra a práce a když to teď tak není, tak to nechápe. já tomu celkem rozumím.

Zakladatelko, upřímně, nezkvočnovatěla jsi tím mateřstvím do nějaké nestravitelné karikatury? Našel doma manžel po porodu stále dospělou inteligentní ženu? Víš, co myslím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3421
12.8.13 22:14

@Ivana1000 ja myslim ze to neni o jedne promluve, ale o dlouhodobe praci na zmene vaseho vztahu a pristupu k zivotu. Budes muset byt trpeliva. Muj muz „pobral“ co obnasi rodicovstvi az bylo dceri 2,5. Taky jsem si to predstavovala jinak. A taky mu prislo dostacujici, ze caluje. Ale pak se veci zmenili, nasel k ni vztah, az povyrostla. K druhe pristupoval od mimina uplne jinak, pochopil co muze rodicovstvim ziskat a jak nadherne to je. Jen mu to trvalo. A „ambice“ nemam vyjasnene do ted. Mam 2 deti a pracuji, dokonce s mladsi jsem byla „doma“ jen jeden den, co jsem byla na JIPce. Nejak se bojim zavislosti a zranitelnosti. Ale muz chce treti, tak vaham, protoze nevim jak jdou skloubit 3 deti a prace. Ja nastesti vetsinu casu delam z domova. Pres den staci kdyz jsem na telefonu a mailu v telefonu, kdyz mala spi, vyrizuji zbytek. Jsou to 2 pohledy: manzelka doma znamena plny support manazera. Zajistene deti, uklizena domacnost, klidek. Manzelka v praci zas znamena „partaka“, mensi zodpovednost, protoze „kasicku“ plni oba. Vetsi pochopeni pro rychlost a spad zivota, karieru, penize, cestovani, styl oblikani… uplne jiny svet. Ale zas nezaopatrene deti, vecne chuvy a hledani hlidani. Ja vidim v okoli oboje a pro spokojene deti neni druhy model zrovna idealni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
12.8.13 22:14

@drobececek

A právě z toho jsem jelen. Není přece možné, aby si tohle neuvědomoval. Musela to být z jeho strany jen vypočítavá manipulace. Myslel si, že mě tím „nakopne“, ale akorát mě naštval. Tohle jsem si vůbec neuvědomovala. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
12.8.13 22:18
:lol:
@Burj Chalifa píše:
Zakladatelko, upřímně, nezkvočnovatěla jsi tím mateřstvím do nějaké nestravitelné karikatury? Našel doma manžel po porodu stále dospělou inteligentní ženu? Víš, co myslím…

:lol: Zkvočnovatěla, ale ne do karikatury. Nebo je snad špatné, že jsem spokojená s dítětem na RD?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10856
12.8.13 22:21

Možná se mu nelíbí ta změna, kdy ses stala z manažerky (nebo obdobné prac. pozice) matkou a má pocit, že když se vrátíš do práce, budeš zase jako dřív (což nebudeš, to je jasný, pokud si nenajdete chůvu na 1,5 úvazku :roll: ). Já jsem na mateřské jen velice krátce, ale pozoruju u manžela podobné rozčarování (i když naplno nic neřekne, ale známe své lidi). Taky mě překvapuje, že na tu změnu nebyl vůbec připraven a taky mě rozčiluje, jak málo dokáže ocenit výsledek mého celodenního úsilí (čisté, nakrmené a spokojeně spící dítě a jakštakš domácnost) :cert:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.8.13 22:24
Proč by měla nechat hlídat dítě chůvě a naplňovat ambice svého ambiciózního muže, když chce být s dítětem doma a ne do večera v práci, jen proto, že to chce chlap?
@nepř. G12 píše:
@Ivana1000
tak si zaplaťte hlídání. je to otázka priorit, které máte asi každý někde jinde
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
12.8.13 22:41

@Ivana1000 tak prezentaci jsem myslela v abstraktním slova smyslu a příklad o mé kamarádce v domácosti byl jen jako ukázka toho, že chlap i když si sám naplánuje něco (dítě, ženu v domácnosti),tak po sléze se často diví jak to v praxi vypadá.

Jako v práci jsem musela šéfovi taky prezentovat, co jsem udělala a musela se ozvat, že tam jsem od nevidím do nevidím, aby si všiml. Nepřijde mi divné, na to tedy upozornit i manžela, když to nevidí.

Na druhou stranu opravdu mohl mít pocit, že dítěti bude u chůvy dobře. Není to trestné. Já v tom třeba za sebe problém nevidím. Samozřejmě, pokud to nevyhovuje Tobě není to pro vás dobrá cesta. Ale to ještě neznamená, že to Tvůj muž (mezi stotisíc jinými problémy, co má v práci) musí nutně vidět a vidět stejně.

Oprava jak to čtu. Tak tím určitě myslel práci. Ale otázka je nakolik negativně to myslel.
Možná to bylo pro něj jen překvapení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
12.8.13 22:45

Ambiciózní jsi, protože je tvou ambicí mít spokojené dítě (děti), které má spokojenou maminku. Manžel zase asi neuznává jiné ambice než pracovní, možná i jeho okolí(přece se nebude ve společnosti chlubit ženou v domácnosti :cert: ).
Někteří muži považují domácí servis za naprostý základ + žena má samozřejmě naprosto s přehledem zvládat i kariéru. Možná kdyby se víc zapojil do péče o dítě, tak by poznal jak je to náročné, ale i skvělé. Pokud je muž dlouho v práci, tak dítě vidí minimálněa bere ho trochu jako „doplněk domácnosti“ a nechápe, co tě na tom baví se o něj starat. Někdy pomůže, když mimčo povyroste a tatínek s ním začne něco podnikat.
Zkuste si promluvit, co vlastně očekává a do jaké míry jsi ochotna to akceptovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
12.8.13 23:23

:mrgreen: souhlas.

@Kaczenka píše:
Nemám ráda ambice :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :pankac:
  • Citovat
  • Upravit
36504
13.8.13 05:32
@Ivana1000 píše: :lol::lol: Zkvočnovatěla, ale ne do karikatury. Nebo je snad špatné, že jsem spokojená s dítětem na RD?

Mám na mysli, zda Vám zůstala původní společná nedětská témata komunikace, zda se máte stále o čem bavit( kromě dětských témat ), zda máš rozhled…, prostě zda muž neztratil intelektuálně sobě rovného parťáka. Že získal milující matku svému dítěti, o tom nepochybuji. Chybí mi pohled a názor druhé strany - proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adam755
13.8.13 05:46
@nepř. G12 píše:
@Ivana1000
tak si zaplaťte hlídání. je to otázka priorit, které máte asi každý někde jinde

Přesně! Tvůj manžel se asi úplně nesrovnal s tím, že jsi někdo jiný, než s kým se seznámil a koho si vzal. A není to jen o ambicích, ale i o celkovém rozhledu. Chlap asi neocení, že máš zmáknuto, co všechno může a nemůže jíst kojenec a ve kterém měsíci. Jak se říká, že na mateřské měkne mozek, tak je to nejvíc patrné u žen, které předtím nějaký mozek měly, intenzivně ho používaly a pak najednou zůstaly delší dobu doma bez intelektuálního zapojení. Dělala jsi něco během mateřské, nějaké studium, práci, jazyky?

• Citovat
  • Upravit
adam755
13.8.13 05:48

@mitulik Nesouhlasím. Mnoho mužů by část „domácího servisu“ (co to vlastně je? U nás doma to asi nemáme) oželelo, kdyby to znamenalo nemít vedle sebe slepici.

• Citovat
  • Upravit
adam755
13.8.13 05:52
@terinka4444 píše:
Proč by měla nechat hlídat dítě chůvě a naplňovat ambice svého ambiciózního muže, když chce být s dítětem doma a ne do večera v práci, jen proto, že to chce chlap?

Jejich rozpor je právě v tom, že chlap nepobírá, proč ona to nechce. Když dřív byla po kariéře celá hrr.

• Citovat
  • Upravit
36504
13.8.13 06:33
@adam755 píše:
@mitulik Nesouhlasím. Mnoho mužů by část „domácího servisu“ (co to vlastně je? U nás doma to asi nemáme) oželelo, kdyby to znamenalo nemít vedle sebe slepici.

Názor z druhé strany je OK. Mimochodem, ten servis ( pračka, myčka, hotová jídlo pro děti, pleny…)dnes ulehčuje práci mámám velmi výrazně výrazně. No a chlap poskytuje na to vše servis finanční. Pokud není požadavek rázu finančního( rodina nezvládá), pak by tam mohl být háček v jistém zeslepičatění( dámy prominou).Muži zřejmě imponovalo a to v dobrém slova smyslu, že měl doma ženskou s drivem, možná má teď jen tu kvočnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. G12
13.8.13 07:03
@terinka4444 píše:
Proč by měla nechat hlídat dítě chůvě a naplňovat ambice svého ambiciózního muže, když chce být s dítětem doma a ne do večera v práci, jen proto, že to chce chlap?

Proč by měla? neříkám, že by měla, nabízím řešení pro případ, že ty ambice ještě zcela neztratila- i když teď to vypadá, že vlastně ano. a pokud ji manžel obdivoval kvůli tomu jaká byla, tak teď logicky nechápe, proč je jiná. je naprosto jednoduché.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex