Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jestli nechceš ha, tak ji neber, pak ale počítejte s tím, že otěhotnět můžeš. Když sis tedy našla dřeváka, co si ve 40 neumí natáhnout gumu ![]()
Tak prvně, pokud pribiras na váze a mas výkyvy nálad atd, tak to asi Áčko úplně nesedlo. Já byla 17 let a bez problému.
Jako po dvou mesicich vztahu, kdy se teprve ještě poznavate a je to takový počínající vztah nevztah (ono se tak většinou cca do roka vyvrbi skutečně co a jak, pokud se něco vazneho neudeje, co by vztah prověřilo) bych do tohoto systému nesla. Kolik “vztahu” takhle krachne do par měsíců.
Já teda tomu moc všeobecně neverim. Takhle mi jednou kamaradcin malý syn oznamoval ve dveřích, ze čekají další. Šok pro oba, protože chtěli ještě počkat.
Příspěvek upraven 07.11.23 v 23:21
Abych se doplnila, antikoncepci je víc i jsou ruzne druhy. Takže probrat někde na gynde, aby zkusili něco doporučit mimo klasickou, ke které mas asi vnitřní odpor.
Ono i jedny prášky nemusi sedět, ale druhé jsou Ok. Fakt jen vyjimecne nekomu nesedne opravdu nic, takový člověk je většinou alergik na širokou skalu veci (zase moje jiná kamaradka).
Naše dám si pozor bude mít tento měsíc 2 roky a předtím nám tato „ochrana“ vycházela 5 let bezproblemu. Kondom a prášky nejsou jediná forma ochrany.
Já ti nevim, brát antikoncepci a kdyžtak pak vysadit mi přijde jako lepší nápad, než si z dvouměsíčního randění odnést děcko na celý život. Ale proti gustu, že…
Stát se nic nemusí, ale taky může…
Ahoj,
máš pravdu, že s kondomem, to není už ono.
Alespoň mě, to tak vždy připadalo.
Užívání HA, taky není zrovna úplně zdravé. ![]()
Záleží jen na vás, jestli mu věříš, že si to dokáže sám pohlídat.
![]()
@JancaS84 píše:
Naše dám si pozor bude mít tento měsíc 2 roky a předtím nám tato „ochrana“ vycházela 5 let bezproblemu. Kondom a prášky nejsou jediná forma ochrany.
My takto začínali. HA jsem nebrala, pak jsem se rozhodla s tím po letech zase začít, ale čekala jsem na MS, takže Dám si pozor fungovalo tak týden asi, že ví, kdy to má přijít a nikdy nebyl problém. Jako věřila jsem, no
Naštěstí se nic nestalo, ale dlouhodobě bych do toho teda nešla ![]()
Tak ako tabletiek je viacero druhov aj kondomov je viacero druhov - co takto vyskusat viacero verzii?
Spolahlivost „dam si pozor“ tu uz komentovali viacery, to co si zrejme nasla bola pred-ejakulacna tekutina, ktora s orgazmom viac menej nesuvisi a ktora moze obsahovat spermie. Takze aj ked si da pozor o istote sa neda hovorit.
Za tretie, nechapem ako ten kondom „natahujete“. Normalne je to rychle a akosi si nedokazem predstavit ze mi za tu dobu stihne opadnut erekcia (aj keby som chcel tak telo to fyzicky za tak kratku dobu nestihne) a samozrejme nechcem ze ano.
Tu vydim zanedbany trening techniky a nedostatocnu komunikaciu
Skus sa napriklad naucit nasadit kondom ustami, dost tazke pre zenu ale velmi prijemne pre chlapa.
A pridavam svoje oblubene „Ktora si ho nepostavi ta si ho nezasluzi“ ![]()
Dalsie riesenie je sa k tomu postavit „nevadi“ ale po troch mesiacoch mi to pride prehnane optimisticke.
Nebude nejlepší se s takovou gramotností na ten sex úplně vykašlat?
@Anonymní píše:
Ahoj, mam 2 mesice vztah. Zatim to asi vypada, ze oba chceme pokracovat a ze to bereme jako vztah, ale kdo vi…Me je 33 a jemu 41. Dite obecne chceme, ale zname se asi 3 mesice a z toho 2 randime. Takze dite ted fakt jeste ne.Bohuzel s kondomem nam to asi nejde : nez to navliknem prejde chut atd… Proste to nejde no…
Ja se naopak na gymplu ucila
Partner je z predchozich vztahu zvykly na to si davat pozor (udelat se vedle) a pry nikdy zadny problem. Pry se vsema ex to poslednich par let delalli takto a pry ok.ze toto neni absolutne spolehlive. Jsemz toho trosku nervni, zvlast kdyz jednou s kondomem presla erekce a kdyz sme prestali trochu vevnitr spermatu? bylo, kdyz jsem pak kondom vyhazovala.
Na stranu druhou prasky (ano vim, ze je x druhu) jsou zlo, vykyvy nalad, nabirani na vaze atd atd. Navic clovek na zacatku nevi, zda proste to bude vztah nebo alespon vztah na x mesicu a ma to rekneme i smysl. Cca rok zpet jsem zacala brat anti a po mesici se se mnou rozesel…
@IcePlanet7 píše:A pridavam svoje oblubene „Ktora si ho nepostavi ta si ho nezasluzi“
Tohle je hlaska impotentu ve stylu „ja ne, to vona!“, bacha
.
Já tě úplně chápu, že to „s kondomem nejde“ pro mě je to naprostý zabiják atmosféry už od mládí v podstatě. A opravdu upřímně závidím těm, komu kondom přijde „super“, nebo komu prostě nevadí. Já s tím strašně bojuju od puberty a v zásadě jsem si vytvořila asi takový nějaký blok z ničeho.
No a k tomu teda mám taky smůlu na chlapy, co jim při nasazování zmizí erekce a opět - závist všem párům, komu to nevadí to nasazování.
Přitom je to taková blbost! ![]()
Já jsem teda velký zastánce antikoncepce, beru jí v zásadě ráda, i když teda s tou současnou trochu bojuju, co se týká nějakých menších vedlejších účinků.
Každopádně než dítě, klidně bych ji brala hned, jedno jak to dopadne. Vsadit se dá vždy a i kdyby to mělo být na chvíli, nic to nemůže dramatický ovlivnit.
Anonym - je to pro mě takové citlivé osobní téma.
Taky kondomy nemusím…my jsme si dávali pozor asi měsíc než mi po prvnim porodu přisla MS abych nasadila HA…(ale v té době by nám až tak nevadilo kdyby se něco stalo, jen lékaři by asi trochu remcali kvůli jizvě po cisari 😂) po druhém porodu jsem šla hned do injekci abysme to nemuseli řešit…předtím jsem ale HA tabletovou brala přes 15 let a vpohode…
Existuje tolik druhů ochrany že není fakt potřeba se držet jen kondomů a prášku..existují kroužky, gely, po njekce, náplasti…tělísko asi ne, to je finančně celkem náročné a na dlouho…
Mmch já jsem s manželem otěhotněla po necelém roce vztahu…přes užívání HA kterou jsem teda ale právě ten měsíc nebrala úplně zodpovědně..ale my jsme se s manželem znali už předtím skoro 10 let když jsme spolu i 3× chodili ale vždycky to vysumnelo kvůli nedostatku času a velkému pracovnímu nasazení…
Dávat pozor je spolehlivé tam, kde to chlap umí. My to tak máme spoustu let. Ale v začátku vztahu bych na to nepřistoupila. Pokud neumí natáhnout kondom, neměl by jít na testy?
Trošku z jiného soudku. Manžel mi při prvním sexu řekl, že komdom nesnese a dá si pozor, nikdy s tím prý neměl problém. Vzhledem k tomu, že v tu dobu jsme se znali jako přátelé x let, tak jsem svolila. No a fakt, další 3 roky pohoda a nikdy jsem nechtěně neotěhotněla. No pak jsme se začali snažit o dítě a po dvou letech jsme zjistili, že je naprosto neplodný. Tak se pak zpětně tomu směju, jak jsme byla nadšená z úspěšnosti téhle antikoncepce a jeho šikovnosti ![]()
Ahoj, mam 2 mesice vztah. Zatim to asi vypada, ze oba chceme pokracovat a ze to bereme jako vztah, ale kdo vi…Me je 33 a jemu 41. Dite obecne chceme, ale zname se asi 3 mesice a z toho 2 randime. Takze dite ted fakt jeste ne.
Bohuzel s kondomem nam to asi nejde : nez to navliknem prejde chut atd… Proste to nejde no…
Partner je z predchozich vztahu zvykly na to si davat pozor (udelat se vedle) a pry nikdy zadny problem. Pry se vsema ex to poslednich par let delalli takto a pry ok.
Ja se naopak na gymplu ucila
ze toto neni absolutne spolehlive. Jsemz toho trosku nervni, zvlast kdyz jednou s kondomem presla erekce a kdyz sme prestali trochu vevnitr spermatu? bylo, kdyz jsem pak kondom vyhazovala.
Na stranu druhou prasky (ano vim, ze je x druhu) jsou zlo, vykyvy nalad, nabirani na vaze atd atd. Navic clovek na zacatku nevi, zda proste to bude vztah nebo alespon vztah na x mesicu a ma to rekneme i smysl. Cca rok zpet jsem zacala brat anti a po mesici se se mnou rozesel…