Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakládám toto téma proto, že si myslím, že na světě je málo radosti. Bylo by jí mnohem více, kdybychom si uvědomily a pochopily podstatu domácího násilí a ze světa ho odstranily. Alespoň z toho našeho světa, který každá z nás vytváříme a žijeme. Lze si přát něco víc, než obklopit se radostí? Mít radost jako životní styl?
Před několika hodinami stovka z nás prožívala společně velkou radost: Ukončení domácího násilí jedné z nás. Přijďte i vy, které jste nezachytily dané téma včas, mezi nás. Přijďte i vy pomoci zacelit ty díry v životě a nastartovat nový život.
Tak takhle to začalo:
https://www.emimino.cz/…sili-106538/
A takhle to pokračuje:
Diskuse byla upravena, dodatečně u příspěvků nastavena anonymita z pochopitelných důvodu a téma pokračuje v uzavřené skupině Pomoc pro Verču. Tereza
je fajn, ze to dopadlo dobre
, jen je skoda, ze puvodni diskuze je zamcena a nelze uz prispivat, ale tak hlavni je, ze to ucel splnilo a pomohlo se ![]()
Celou dobu jsem diskuzi sledovala a s napětím čekala, jak to dopadne. Super, že se Verče povedlo odejít od tyrana a všechny holky co jí pomohly, obdivuji a smekám před vámi, jak jste dokázaly zorganizovat a uskutečnit POMOC
![]()
Holky,kdyby se jeste nekdo chtel zapojit,tak Veru bude potrebovat spousty veci,tak se zapojte
Jinak jsem stastna,zeto tak dopadlo,ikdyz je to jen kapaka v mori ![]()
Já to vše pročetla a trochu jsem se vrátila myšlenkama do minulosti. I když já to neměla tak těžké a drsné. I přesto mi tady maminky z emimča pomohly, jak jen mohly!!!
Dodnes jsem jim za to vděčná a já zase budu pomáhat dál, jako jsem to dělala vždy. Jejich pomoc mě překvapila, měla jsem všeho tolik…
.
celu diskusiu som tiez sledovala a rada citam, ze to dobre dopadlo. slzy mi tiekli dojatim,ked som citala ako ste sa bleskovo zmobilizovali a pomohli.
drzim verce palce a mohli by ste niekto priebezne pisat ako sa maju s malinkou. ![]()
No, pročetla jsem starou diskuzi a mráz mi běhal po zádech.....Taky jsem si prožila svoje, ale dokázala jsem si poradit a měla jsem štěstí a správné lidi kolem sebe.
Držím Verče moc ,moc pěsti a taky ráda pomůžu. ![]()
Tak tohle mi úplně uteklo, protože jinak bych se připojila ihned… je strašně fajn, když se další týrané dušičce povede vyhrát svůj život a může začít nanovo a lépe… Verče moc fandím a držím palce…
Domácí násilí si i po odchodu -spíše po útěku od něj- každá odnáší sebou. Ne v tašce, ale ve svém nitru. Vrací se jí v pocitech - ve smutcích, zlosti, pláčem, bezmocí, zoufalstvím, opuštěností. A paradoxně i touhou vrátit se zpět. Protože tam u něj bylo i něco, co jí teď v nitru chybí. Nějaká blízkost – přeci jen ty dva něco spojilo a to tam zůstává v srdci. To „chybění“ můžeme v nitru zaplnit my. Našim soucitem, účastí, sdílením, laskavostí, kamarádstvím. Ale nejsou to jen rány uvnitř. Jsou tu velké existenční starosti. Utíká se obvykle s holým životem a taškou v ruce. Topit se v nouzi opět přináší pocity poraženectví: „Kdybych zůstala, mohla jsem se aspoň mit dobře.“ Jak bláhové!!! Jak se člověk může mít dobře, když se stále bojí: „Kdy to zase přijde?“
A tak, naše včerejší veliká radost byl jen začátek – spíš takový předzačátek. Tak přijďte i vy další úžasné ženy a pomozte tím, co můžete, co umíte. Dnešní ráno to teprve všecko začíná!!!
Tak takhle to začalo:
https://www.emimino.cz/…sili-106538/
A takhle to pokračuje:
Diskuse byla upravena, dodatečně u příspěvků nastavena anonymita z pochopitelných důvodu a téma pokračuje v uzavřené skupině Pomoc pro Verču.
Tereza
Poslala jsem žádost a zatím nic:)..
ano, to máš pravdu… Sama jsem zářným příkladem, ale u nás to fakt bylo trochu jiné a zatím to i 7.měsícem funguje bez problémů.
Myslím, že na psaní reportáže zatím žádná nemáme čas. Daly jsme věci do pohybu. Kdo chcete, můžete, zúčastněte se. Iniciativa je na každé - jak to chce, jak to cítí
![]()
@soldi píše:
celu diskusiu som tiez sledovala a rada citam, ze to dobre dopadlo. slzy mi tiekli dojatim,ked som citala ako ste sa bleskovo zmobilizovali a pomohli.
drzim verce palce a mohli by ste niekto priebezne pisat ako sa maju s malinkou.
@poučená ja vidim, ze apelujes na pomoc, ale kedze som zo sr, tak oblecenie ani hracky posielat nebudem a financne podporujem kamaratky na slovensku.
takze neviem, ci by moje hlasenie do skupiny nebrali len ako neziaducu zvedavost.
len ma ten pribeh zaujal a hlavne ma potesila na solidarita zien z emimina, tak som bola zvedava ako sa vyvija. ![]()
@soldi Jestli tě přijmou, to nech na nich. Ale tvoje počítadlo ukazuje na věrnost, a to je myslím to úplně nejdůležitější
Často je potřeba se prostě „jen“ mít s někým zkušeným o něčem poradit. A povzbuzení jsou hodně důležitá! Počítám, že naše pomoc bude potřeba ne na dny, ale na týdny. Je dobré být zorientována, prostě to jen tak zatím sledovat ![]()
@poučená dakujem za info, tak mozno skusim poslat tu ziadost.