Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, můžete mi napsat, co jste ocenili či naopak u dětského psacího stolu?
Příští rok jde dcera do školy a máme nabídku od babičky na dárek pod stromek. Jen nevím, zda to půjde (kvůli ceně), protože chci kvalitní dřevěný stůl, aby něco vydržel, ergonomický, s šuplíky… a našla jsem u Domestavu za téměř 10 tisíc. ![]()
Co vlastně od stolu chtít? Máte někdo ten výklopný? Je to dobré? Do jakého věku jste měli stůl kupovaný prvňáčkovi?
Dívala jsem se na stůl Perfekt od Domestavu, ovšem ta cena… ![]()
Na to jak je veliký mi ta cena taky příjde dost veliká. A máš tam jen dva šuplíky, tam nic nedá. Asi bych ustoupila z masivu a šla spíše do stolu s větší pracovní plochou a min. 4 šuplíky.
a co se týká té nakláněcí desky,tak si to nedokážu představit-to aby na tom psacím stole nic nebylo jinak to sjede dolů ![]()
No tak za ty prachy by musel být ze slonoviny.. ![]()
My máme normální dřevotřískový stůl, který byl v sestavě nábytku do pokojíčku.
http://www.nabytek-sidia.cz/…junior-olse/
K tomu jsme měli z masivu polohovací židli, která vydržela 6 let..
Já jsem ocenila to, že je to přizpůsobeno na klávesnici, počítač..časem se to dětem pořizuje a je to jak když to najdeš..
Na stole jsme vždy každý rok kupovali hlavně plastovou desku, jinak by byl naprosto zrasený od pastelek, lepidla atd.. ![]()
Takže za mě - polohování desky není nutné, úložné prostory větší než 2 šuplíky..
dzarunka píše:
a co se týká té nakláněcí desky,tak si to nedokážu představit-to aby na tom psacím stole nic nebylo jinak to sjede dolů
No právě, moc nechápu, jak to pak funguje, jsem tak nějak doufala, že mi to někdo napíše
nebo že mi naopak napíše, že to je nepraktické. ![]()
Podložka pod klávesnici mě nenapadla
. Liz a jakou podložku z plastu kupujete, něco speciálního na psací stoly nebo necháte někde uřezat? A jak to tam pak drží?
Né já normálně myslím to co mají v papírnictví - podložky dětský ( třeba koně, nebo nějaký obrázky), na pc stole máme mapu čr..
http://www.4kids.cz/…tdetail.aspx?…
Jo a ještě tu naklápěcí plochu jsme měli doma se sestrou v dětství..praktické bylo, že pod tím byl úložný prostor plný temper, časopisů a jiných potřeb, ale nikdy jsme to neměly nakolopené na nějakou činost..
Aha, děkuju za tip. ![]()
Naklápěcí plochu jsem viděla na nějakém e-shopu tak, že seděl chlapeček u stolu a četl si knížku, tu měl na nakloněném povrchu, asi se mu nelesknou stránky (neodráží se v nich světlo).
Možná se tak čte líp, ale zas musí všechno letět dolů, ty záchytné hrany to myslím nezachrání.
My jsme pořídili tenhle:
http://www.kettler.cz/…rt-6603-272/
za celkem vysokou cenu, ale fakt kvalita, drží, přijde mi téměř nezničitelný. Je výškově nastavitelný, část se dá zvednout, ale nemá úložné prostory.
Ahoj,
oživuji diskuzi:-)
Dcera jde do první třídy. Koupili jsme rostoucí stůl v Lidlu, ale měli jsme smůlu na vadný kus a místo výměny nám vrátili peníze. Takže jsme bez stolu a já už spoustu hodin brouzdám na netu a hledám a hledám, ale nic mi nepadne do oka.
Už jsem upustila od rostoucího, brala bych i bytelný /pevný/ stůl se zásuvkami po /nejlépe/ pravé straně, ale absolutně se v tom ztrácím. Po nemilé zkušenosti se i bojím, že opět narazíme na špatný kus nebo něco jiného nebude sedět…
Tak bych chtěla poprosit, jestli byste mi mohli dát nějaké tipy-ať už osvědčené z vlastní zkušenosti nebo kde máte dobrou zkušenost s tou kterou firmou.
Děkuji za pomoc a radu ![]()
viz příspěvek nad tebou - stůl Kettler, objednáno v e-shopu Ondálek. cz. Stůl je stále pevný, nepoškozený, jedinou nevýhodou jsou chybějící šuplíky - my jsme je nepotřebovali, ale dají se objednat zvlášť. Já jsem s ním spokojená.
Co si nechat primo vyrobit od truhlare? ![]()
Firmu neporadim, ale na netu budou urcite nake recenze ![]()
My jsme dceři kupovali stolek v ikee a jsme spokojení. Velikostí i provedením. Šeplíky jsme moc neřešili, protože, jsme počítali ještě s komodou. Bohužel jsem ho v nabídce nenašla… už ho máme třetím rokem, tak ho možná už nemají. Něco v tomhle stylu http://www.ikea.com/…ts/90214308/ ale kolekce Hemnes
@neumisa ten se mi líbí, ale má jednu chybu, nemá místo na počítač. Vím v 1.třídě dítko poč. nepotřebuje, ale pak přeci nebudu kupovat nový.
My máme pokoje v podkroví. takže skosene stropy. nechala jsem urezat desku, tvar do L bez ostrych hran. a spokojenost.