Jaké oblečení do školy?

5532
12.10.10 09:25

Jaké oblečení do školy?

Ahoj maminy,
jsem tady s dalším šíííleným problémem :oops: :lol:
Jak oblékáte své děti do školy, když přijdou mrazy?
Do školy chodíme pěšky - tak cca čtvrt hodinky, dvacet minut. Už teďka je po ránu teploměr na bodu mrazu a drobek si stěžuje, že je mu zima. Dávám mu džíny, podzimní bundu, čepici, rukavice. Zima mu bývá na nohy :-? . Dneska ráno po mě chtěl punčocháče, ale já mu je nedala, protože ve škole mají dost přetopeno a prcek má sklony k pocení :nevim: . Teď to ještě nějak překlepeme, přeci jen ty mrazy ještě nejsou tak zlé, ale co mu mám dávat, až bude pořádný mráz? Když mu dám zateplené kalhoty, ve škole se mi zpotí a venku mu potom bude zima…
Mám pocit, že jsem naprosto neschopná máma, když nevím, co mám obléknout šestiletému klukovi tak, aby měl ideální teplotu venku i v místnosti :nevim: :nevim: :nevim: ......
Přemýšlela jsem o nějaké termo oblečení, ale vůbec tomu nerozumím. Dá se něco takového sehnat?
Prosííím, poraďte :oops: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9403
12.10.10 10:03

Já bych mu dala přes kalhoty třeba nějaký šusťáky,já tak chodím v zimě taky,pak v zimě může mít oteplováky přes kalhoty.Punčocháče bych mu dala pouze,kdyby si je v šatně svlékl,aby se nepotil.Až bude velká zima,tak asi i ty punčocháče utahá,vyzkoušej to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
12.10.10 10:03

Ahoj, ja to taky kazdou zimu resim :-) Nekdy Tomase vozim autem a to mu davam jen dziny, ale kdyz jede s tatou tramvaji a pak jdou pesky, tak mu dam pod dziny nebo manzestraky takove ty bavlnene dlouhe spodky s tim, ze si je ve skole muze sundat, kdyz mu je teplo. Thermo nebo podsite kalhoty se nam neosvedcili - to mu pak bylo ve tride vedro. :-( A kdyz je venku snih a jdou pesky, tak mu davam pres dziny oteplovacky. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
12.10.10 10:42

Když je velká zima, tak do školy nosím teplé punčocháče pod džínami a ve škole je sundavám anebo taky ne, podle teploty a pokud je opravdu moc zima, tak nosím lyžařské kalhoty pořádně zateplené a v batohu mám na převlečení džíny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
12.10.10 12:36

Ty punčocháče jsou opravdu problém, protože v nich asi není moc příjemné sedět celý den..
co zkusit do bot ty hodně chlupaté měkoučké ponožky, nebo dokonce podkolenky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
12.10.10 13:33

Já teď dávám Peťovi podkolenky a zateplené džíny,takové ty s flísem,je to lepší než zateplené kalhoty šusťákového typu,ty myslím nejsou tak prodyšné,pokud teplota půjde dolů,dám mu spodky a normální džíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6398
12.10.10 21:26

Naši kluci nosí oba lehce zateplené kalhoty,bavlna + bavlněná podšívka,třeba z HaM nebo z Lindexu.Termo nebo podšité flísem jsou moc teplé,to ve třídě nevydrželi a punčocháče nebo spodky jen na ven,do školy to taky nešlo :nevim: Ty bavlněné jsou fajn,nestudí,hřejí,ale ne moc,tak akorát na těch 10-15 min.cesty do školy.Už nosíme zimní boty,to hodně pomůže :-)Normální džíny už jsme zazimovali do jara…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
14.10.10 12:34

ahojky- u nas (dojizdeni busem plus cesta na zastavku cca 10-15 minut- podle toho, jak se coura prcek :-) ) to resim zateplenymi kalhotami (ted jsem koupila v Takku podsite plataky (400Kc)a podkolinkama- ty jdou srolovat dolu…boty pak vetsinou nejake zateplene, v klasickych teniskach byla starsimu zima…a navrh softshellova bunda- tu si nemuzu vynachvalit…

v zime pak na klasicke kalhoty (vetsinou nejake tenci nez dziny- ve skole byva natopeno) a triko oblekame kombinezu- tu komplet svlece v satne a je mu akorat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
14.10.10 12:40

My jsme jezdili do školy autobusem, čekali jsme na zastávce a to samé zpět - klidně i půl hodiny. Nosila jsem punčocháče a ve škole jsem si je vyslékla na záchodě :oops: :lol: Kromě společné šatny klece jsme žádné skříňky neměli, nebyla jiná možnost. A nevadilo mi to dokonce ani v pubertálním věku, jako některým :nevim: Asi to u svých dětí budu praktikovat podobně. Zatím jsou ale malé,ráno jim dávám zateplené kalhoty a odpoledne fleesové. Punčocháčím se zatím z praktických důvodů vyhýbám. Podkolenky malá odpoledne má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
micc
26.6.11 19:26

punčocháče

:pocitac:
  • Citovat
  • Upravit
3158
7.5.12 18:34

Ahojky, chtela jsem se zeptat jak oblekate dite do skolky, myslim veci na venek. Ted to pocasi je jako na houpacce,jde mi o to kdyz bude ted tech 19-22st jestli davat bundu, nebo jen mikinu, cepici, nebo jen ksiltovku?Je to na nic, kdyz je teplo tak je to jasne,ale neni tak ani tak a uz me z toho jde hlava kolem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26244
7.5.12 18:40

@Věrka..

my máme ve školce ve skříňce kalhoty, mikinu, bundu, čepici a kšiltovku - a učitelky si vždycky vyberou, co z toho si má dítě oblíct podle aktuální situace. Prostě sadu na teplo i chladno a ony si to řeší samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
7.5.12 18:54

Na hlavu jen ksiltovku, a jinak mikinu, kdyz je rano chladneji tak tenkou bundu. Na zahradu chodi az v deset a ucitelka jim rekne co si maji vzit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.12 10:34

oblečení

Čepičku, ale jen slabší, bundu, svetřík nebo mikinu, tričko protože mají ve třídě teplo ale když je opravdu zima tak triko, džíny a punčochy a džíny si ve škole svlečou a obléknou sukýnku jako ve školce. :) Ahoj a doufám že jsem aspoň trošinku pomohla. :D Hanka Kučerová

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
11.11.12 13:03

Téma již dávno není aktuální. Ale při slabých mrazech dávám kalhoty zateplené jemnou bavlnou, při větších na tenké kalhoty oteplováky, které si ve škole lehce sundá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí