Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jinak pokud jde jen o takovou chvilku, klidně bych mu dala jen kalhoty (nebo zateplený kalhoty), nebo lehký plátěný kalhoty a na to oteplováky… ![]()
@isp ale jo, jsou pekny..a ty kdy jdes ja nevim, na postu, na urad, jdes v teplákách?
@isp píše:
Ano, škola je módní přehlídka dětí, kdo má lepší hadryNevím, kdo udělal z tepláků něco neslušného, ale asi máte doma jen ušmudlané nevzhledné tepláky, jinak to nechápu
my kupujeme takovéhle sady http://www.bonprix.cz/…va-46611952/?…
za 1. je to pohodlné a za 2. ho dokonce ve školce chválí, jak je pěkně sladěný a mamči se ptaly kde nakupuji. Když se sám rozhodne pro džíny do školy, tak si je vezme je mi to fuk, ale pochybuju
![]()
Dívčí legíny nejsou o moc jiný materiál než klučičí soupravy
a tuhle máme taky : http://www.bonprix.cz/…a-158764249/?…
A ještě k te první vete..nikdo tady nic takového netvrdi.To ty spis ty rikas, jak tvůj syn sklizi obdiv v MS
..spis jde o to, ze kazde obleceni se hodi nekam jinam a na něco jiného.
Pamatuji si, že ve škole jsme měli spolužáka, který chodil v teplácích - byť celkem pěkných. Celou dobu byl terčem posměšků od dětí.
@kate02
Tak jsem se zamyslela a asi budu muset tetě poradit aby u svých prvňáčků zrušila cedulku pro rodiče! Že to byla asi hloupost, když upozorňovala rodiče, aby dětem dávali do školy pohodlnější oblečení, kvůli tomu, že se často učí na koberci a k výuce si dělají pohybové cvičení a různé učení formou her a pohybu
Asi jí diskusi přepošlu, byla zděšená, kolik dětí se jí ve škole paří 4 hodiny v upnutých kalhotech ve kterých se nemůžou hýbat a pak v tom ještě jsou další 4 hodiny v družině. Ti šťastnější se v družině převlékají do tepláků, no. Pokud bych to měla nazvat jinak, tak funkční kalhoty na gumu či na zapínání s úplety, kapsami, prodyšné a pohodlné
Tepláky zní prostě hrozně. Pochopím to u vyšších ročníků ale u malých dětí teda ne. Je fakt, že cestou potkávám holčičky s melíry z prvního stupně, často mají podpatky
Ale díky za názory. Pošlu vaše myšlenky dál. Tu končím, nechci se hádat, je to všech věc. Děti ve škole zatím nemám a holky ukamenujte mě, ale ANO já chodím sportovně oblékaná i na poštu, ježiš,
já jsem ale neslušnej člověk
papa
@Eemii píše:
@isp ale jo, jsou pekny..a ty kdy jdes ja nevim, na postu, na urad, jdes v teplákách?
ano chodím sportovně oblečená většinu času a klidně zajdu na poštu i úřad. Ráda cvičím a rozhodně si nemyslí, že když nemám na rameni kabelku, podpatky a mám na nohou tenisky a batoh, že jsem divná
Asi jsi nikdy nebyla v Praze ne? Víš co tam chodí za individua? Ale naštěstí já jsem hezká ![]()
@isp píše:
ano chodím sportovně oblečená většinu času a klidně zajdu na poštu i úřad. Ráda cvičím a rozhodně si nemyslí, že když nemám na rameni kabelku, podpatky a mám na nohou tenisky a batoh, že jsem divnáAsi jsi nikdy nebyla v Praze ne? Víš co tam chodí za individua? Ale naštěstí já jsem hezká
Já jsem z Prahy a v teplácích vylezu maximálně venčit psa kolem baráku. Ale do obchodu už nikdy.
@sloninka Vidíš já tak ráno běžím do školky, zajdu si do fitka, vezmu to přes kosmetičku, vyzvednu ze školky, pak jdu cvičit psy nebo s dětmi na kolo či brusle… Nosím tedy spíš komplety, kšiltovky. Mám ráda pumu a nebo alti sport a SAM 73 ![]()
isp píše:
@kate02Tak jsem se zamyslela a asi budu muset tetě poradit aby u svých prvňáčků zrušila cedulku pro rodiče! Že to byla asi hloupost, když upozorňovala rodiče, aby dětem dávali do školy pohodlnější oblečení, kvůli tomu, že se často učí na koberci a k výuce si dělají pohybové cvičení a různé učení formou her a pohybu
Asi jí diskusi přepošlu, byla zděšená, kolik dětí se jí ve škole paří 4 hodiny v upnutých kalhotech ve kterých se nemůžou hýbat a pak v tom ještě jsou další 4 hodiny v družině. Ti šťastnější se v družině převlékají do tepláků, no. Pokud bych to měla nazvat jinak, tak funkční kalhoty na gumu či na zapínání s úplety, kapsami, prodyšné a pohodlné
Tepláky zní prostě hrozně. Pochopím to u vyšších ročníků ale u malých dětí teda ne. Je fakt, že cestou potkávám holčičky s melíry z prvního stupně, často mají podpatky
Ale díky za názory. Pošlu vaše myšlenky dál. Tu končím, nechci se hádat, je to všech věc. Děti ve škole zatím nemám a holky ukamenujte mě, ale ANO já chodím sportovně oblékaná i na poštu, ježiš,
já jsem ale neslušnej člověk
papa
Jestli znáš jen tepláky a uplý kalhoty, není to můj problém…
Pro mě je důležitý, aby se kluci uměli oblíknout přiměřeně situaci…
Já si spíš říkám, kam ta doba spěje, když začíná být normou chození do školy v teplákách… ![]()
Mám syna v první třídě a v teplákách tam nechodí nikdo. Vždyť existují tenké, měkké džíny v pase na gumu, máme z H&M a z CaA. Tepláky prostě do školy nepatří, pak to s dětma roste a choděj v tom v dospělosti malem i do divadla.
Pak se divíme, že všeobecně Češi nemají kulturu oblékání a neumějí se oblékat přiměřeně situaci. Když se to holt v mládí nenaučí…
To je stejne jako bys šla na pracovní pohovor v teplákách nebo dokonce do práce. Promiň, ale jsou nejaká nepsaná pravidla v čem se do školy chodí a v čem ne. V družině mají některé děti teplaky, mozna 2-3 z 45 děti. Ve škole nikoho takového nepotkávám. Děti sedí v kalhotách 45min, rozhodne nikdo nedava kalhoty, které děti snad tlačí. Jeste, ze holky mohou nosit legíny, sikne, šaty, punčochy ![]()
@isp píše:
ano chodím sportovně oblečená většinu času a klidně zajdu na poštu i úřad. Ráda cvičím a rozhodně si nemyslí, že když nemám na rameni kabelku, podpatky a mám na nohou tenisky a batoh, že jsem divnáAsi jsi nikdy nebyla v Praze ne? Víš co tam chodí za individua? Ale naštěstí já jsem hezká
Tak to pak uz chapu..i to, proc se rika, ze i v zahranici poznas cecha na prvni pohled.
Vždycky mě překvapí, kvůli čemu se dokážou lidi dohadovat a jak hezky dokážou překrucovat
na prac. pohovor se samozřejmně obléknu jinak.To je slovíčkaření a mě holky fakt už nebavíte.
Také nakupuji ráda v H&M, CaA, jezdíme do Aosty ( Itálie ) tam mají super kousky, v ČR nakoupím Itálii v tally weijl nebo miluju v Německu Primark…
A jeden tip pro maminky, v Německu mají skoro o třetinu levnější parfém Chael Chance
na nákupy oblečení se vyplatí hlavně to Německo. U nás děti k Vánocům dostali oblečení Disney z Primarku za pár Euro
( myslím že vše bylo kolem 5 Eur.)