Pšeničná kaše od kdy dáváte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.8.22 11:59

Pšeničná kaše od kdy

Ahoj, Sebikovi 9mesicu jsem dnes chtěla udělat psenicnou keupicovou kaši. Složení neobsahuje žádné cukry ani barviva navic, jen lepek. Maminky na fb mě ale vyděsili, ze by to diteti urcite nedali kvůli lepku a kravskemu mliku. Jenže :zed: na netu zas pisou ze by se měl lepek zavádět driv a čím driv se s alergenama začne, tím lépe. Babo raď. Dekuju

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41885
29.8.22 12:07
@Anonymní píše:
Ahoj, Sebikovi 9mesicu jsem dnes chtěla udělat psenicnou keupicovou kaši. Složení neobsahuje žádné cukry ani barviva navic, jen lepek. Maminky na fb mě ale vyděsili, ze by to diteti urcite nedali kvůli lepku a kravskemu mliku. Jenže :zed: na netu zas pisou ze by se měl lepek zavádět driv a čím driv se s alergenama začne, tím lépe. Babo raď. Dekuju

A on nejí pečivo, vločky, těstoviny? Nepije mléko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16187
29.8.22 12:19
@Anonymní píše:
Ahoj, Sebikovi 9mesicu jsem dnes chtěla udělat psenicnou keupicovou kaši. Složení neobsahuje žádné cukry ani barviva navic, jen lepek. Maminky na fb mě ale vyděsili, ze by to diteti urcite nedali kvůli lepku a kravskemu mliku. Jenže :zed: na netu zas pisou ze by se měl lepek zavádět driv a čím driv se s alergenama začne, tím lépe. Babo raď. Dekuju

9 měsíců je už dost, takže bych kaši už normálně dala, právě skrz postupné zavádění lepku ;) Co jinak mívá na snídani, nebo na svačinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11797
29.8.22 12:31

Krupicovou kaši z kravského mlíka sem dceři prvně dělala v 6mesicich…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
29.8.22 12:39

Krupicovou kasi dělám z UM. Jinak ochutnala naprosto všechno i to co podle tabulek nemá. (Jahody, mango, Papayu, vejce, guláš, zmrzlinu, šlehačku…) Kdybych se měla řídit, podle toho co se kde píše nebo rádi, tak by nesměla jíst vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.22 12:51

@Havlova on nejí žádný větší kousky, jen rozmixovane. Zkouším každý den větší ale hned zvrací, nezvládá to a navaluje se mu. Talže například spagety jen mixlé, pečivo vůbec, zkouším chléb ale bez úspěchu. Je převážně kojený.
Ke snídani MM, pak yogurt nebo kapsicku, oběd to co my, jen nesolené a rozmixovane a pak svacinu v období ovoce.

• Citovat
  • Upravit
41885
29.8.22 12:53
@Anonymní píše:
@Havlova on nejí žádný větší kousky, jen rozmixovane. Zkouším každý den větší ale hned zvrací, nezvládá to a navaluje se mu. Talže například spagety jen mixlé, pečivo vůbec, zkouším chléb ale bez úspěchu. Je převážně kojený.
Ke snídani MM, pak yogurt nebo kapsicku, oběd to co my, jen nesolené a rozmixovane a pak svacinu v období ovoce.

Takže jí. V tom případě lepek už jí. Když jí jogurt, jí i mléko. Max mu udělej kaši z UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.22 12:54

@Atisia to my také jime a milujeme ovoce :mrgreen: hlavně mango, zatím vše bez problemu. Jen z toho mléka mám trochu obsvy

• Citovat
  • Upravit
2075
29.8.22 13:32

Tak když jí špagety, tak se lepku snad nemusíš bát ne? Kaši jsem do roka dělala z vody a na závěr UM (abych ho nepřevařila). Ale obě děti už byly často hlídané babičkami a ty jim to vařily z obyč mléka, tak jsem se s tím akorát zbytečně prcala :lol:

Známá zahušťovala ještě po roce jen umělým mlékem, protože přece fuj lepek, co kdyby měli kluci nějakou reakci. A přitom oba vesele baštili rohlíky a těstoviny, vůbec jí nedocházelo, jak si protiřečí, ale prostě jí to kdosi na Fb poradil, tak se tím řídila, aniž by viděla tu absurditu….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.22 13:42

@HloupýFlop geniální a výstízné jméno :)
Jinak sem ještě hledala a narazila na diskuzi tady na emiminu kde se řešilo od kdy kravske mléko. A tady kopírují jeden koment -‘ Ahoj, já čekám první dítko, takže jako matka zkušenost nemám, ale můžu ti poradit jako alergik na bílkovinu kravského mléka.
Poraď se s dětskou doktorkou, ta ti odpoví nejlépe. Jogurty a sýry jsou překysaná, takže ten alergen už v nich není - ty můžu jíst i já. Ale samotné kravské mléko je dost velký alergen, takže opatrně a navíc celkově lidský organismus kravské mléko špatně tráví. ’

Já pravé nejedu podle tabulek, ale jak už sem psala u toho mléka sem měla strach. Často po nom i dospělé lidi bolí břicho, navic mám ještě trochu depky z nedávných kolik, no, nedávných úplně ne trvalo to asi do 4 měsíců. Šle i tak mám strach :)

• Citovat
  • Upravit
41885
29.8.22 13:47
@Anonymní píše:
Jinak sem ještě hledala a narazila na diskuzi tady na emiminu kde se řešilo od kdy kravske mléko. A tady kopírují jeden koment -‘ Ahoj, já čekám první dítko, takže jako matka zkušenost nemám, ale můžu ti poradit jako alergik na bílkovinu kravského mléka.
Poraď se s dětskou doktorkou, ta ti odpoví nejlépe. Jogurty a sýry jsou překysaná, takže ten alergen už v nich není - ty můžu jíst i já. Ale samotné kravské mléko je dost velký alergen, takže opatrně a navíc celkově lidský organismus kravské mléko špatně tráví. ’Já pravé nejedu podle tabulek, ale jak už sem psala u toho mléka sem měla strach. Často po nom i dospělé lidi bolí břicho, navic mám ještě trochu depky z nedávných kolik, no, nedávných úplně ne trvalo to asi do 4 měsíců. Šle i tak mám strach :)

V jogurtu je bílkovina kravského mléka. Ty alergici nemohou. Mohou je někteří, co mají intoleranci laktózy. Ale ta je zase i v mateřském mléce. Vždyť můžeš zkusit jen maličko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
29.8.22 13:51
@Anonymní píše:
Poraď se s dětskou doktorkou, ta ti odpoví nejlépe. Jogurty a sýry jsou překysaná, takže ten alergen už v nich není - ty můžu jíst i já. Ale samotné kravské mléko je dost velký alergen, takže opatrně a navíc celkově lidský organismus kravské mléko špatně tráví. ’Já pravé nejedu podle tabulek, ale jak už sem psala u toho mléka sem měla strach. Často po nom i dospělé lidi bolí břicho, navic mám ještě trochu depky z nedávných kolik, no, nedávných úplně ne trvalo to asi do 4 měsíců. Šle i tak mám strach :)

Teď si nejsem jistá, jestli se nemám urazit :think:  :mrgreen:

Jako víš jak, jednou to vyzkoušet musíš - tak si přinejhorším jednu noc poječí a budeš vědět. Už je ve svém věku pohyblivější, než malé miminko, tak to vyprdí snáz, kdyby to nesedlo. Lékař moc nevím, co by k tomu řekl, pokud nemá malý v záznamech předchozí alergie. Leda taky doporučí zkusit podle mě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí