Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Awika můj názor je ten, že čí je postel a zvíře, ten určuje pravidla. Kdybys měla děti, takových keců bys poslouchala 10× tolik. Chudák dítě, že mu nedáš bonbóny, chudák dítě, že musí šlapat samo, chudák dítě, že ho jen kojkojíšnedas mu pořádně najíst… Se psy je to jako s dětmi, cizí se vychovává nejlépe, na to je každý odborník.
Ne. Nikdy. Zadny zvire. Ani na gauc. Je to hnus. Ale j jsem hodne NEzvireci clovek. Ta me by nemeli ani do baraku ale bohuzel jsem byla doma prehlasovana. I tak striktne drzim ze je to zvire a v zadny posteli nema co delat.
Ne, nikdy. Pes má svůj pelech, lidi svoji postel. Tady není nic pro mne k zamýšlení.
Mám doma stafordku a měli jsme voříška. Obě s námi spaly v posteli, když jsme ještě neměli děti. Je pravda, že jsem fakt poctivě prala co 3 dny povlečení.
Děti už máme několik let
,
Když se narodil první syn, fenky do postele pak nesměly. Je pravda, že příchod nového člena je docela rozhodil (stafordka jen dva dny ležela, otočená hlavou do rohu a nemluvila s náma, fenka voříška nervózně běhala kolem mimča).
A ani neprotestovaly první večer, když šly spát na pelíšek a u toho zůstalo.
Dnes máme jen stafordku a ta už se za námi nikam nehrne, buď spí v obýváku na gauči - přes den, kde má své místečko a na noc se sama kolem osmé uklidí do pelíšku. Má už svůj věk a sama chce klid.
Myslím, že to je každého věc, jak si psy naučí…
Ale pokud budeme mít časem další psy, už je nechci učit ani na gauč a v posteli nebudou určitě.
Nesnáším psa v posteli (ani jiné zvíře), ani na gauči, ani v baráku
. Proto máme psa jedině venku, i v - 26 °C
.
My se chystame, ze budeme mit BSP. Takove medvide to je. Do postele urcite chodit nebude. By zabral postel pro sebe a my pujdeme na zem🙃.
Mame dva domaci kocoury. Oni vetsinou chodi k detem spat. Celou noc maji pristup do kazdeho pokoje, nechavame jim otevreno. Za nami prijdou v noci, ze chteji pomazlit, poskrabkat. Prihlasi se o kontakt a zas leti k nekteremu diteti a spi. Nebo se rozvali v koupelne na dlazbe, ze tam ta podlaha hreje dyl, nez jinde v baraku. Ze dlazba hreje dyl, nez ten vinyl.
Rodice maji male pleneno psika, gaucaka. Ta spi mezi v posteli.
@Awika píše:
Ahoj všichni.![]()
Obracím se na vás, protože mě zajímá váš názor. Klidně se mohou zapojit i ti, co psa nemají, zajímají mě všechny názory bez rozdílu.
Jsem majitelka dvou velkých fen, každá má cca 30 kg. (Jsou i větší obři, ale pořád je to dost.)
Jde o plemeno považované spíše za agresivnější, zastávám ale názor, že zlého psa dělá zlá výchova. Fenky jsou čistotné vychované, poslušné a agresivní nejsou ani za mák. Dost pohybu, kvalitní žrádlo, péče a láska… ale mají pevně nastavené hranice, respektují mně jako paničku a dobře vědí, co si nesmí dovolit.
Neustále ale poslouchám, hlavně od rodiny, ale i od dalších známých, co jsem to proboha za tyrana, když „CHUDÁK PES NESMÍ DO POSTELE.“ Vyloženě týrané zvíře, opuštěné a nebohé. Nejlíp by mi je obě měli sebrat, jestli s nima okamžitě nezačnu spát pod peřinou.
Ačkoliv jim před vstupem domů otírám tlapy a dost uklízím a vyčesávám, prostě z nich létají chlupy a tak a bordel v posteli mi prostě vadí. Mají vlastní pelech, spát na gauči je dovoleno, ale postel prostě ne. Děti zatím nemám, takže nehrozí, že by ho třeba ve spánku omylem koply nebo tak, kdyby v noci chtělo spát s mámou. 😆
Poslouchám to zejména od majitelů yorkshirů a jezevčíků, což je samozřejmostí kapku rozdíl, poskládat se se dvěma obrama do postele, vs. malý bígl.
Partnerka toto neřeší, nechala rozhodnout mě. Asi by jí to nevadilo, ale rezolutní „NE“ přišlo z mé strany a přítelkyně to respektuje.
Co myslíte vy? Jo? Ne?
Stejně je do postele nepustím, ale zajímá mě váš pohled na věc. Jsem fakt tak špatná panička pro psa?
Ale no tak…Trochu sis tu realitu upravila, viď? Potřebuješ slyšet, že jsi dobrá panička, takže ano, jsi dobrá panička. Má dušička pokoj?
@Awika píše:
Ahoj všichni.![]()
Obracím se na vás, protože mě zajímá váš názor. Klidně se mohou zapojit i ti, co psa nemají, zajímají mě všechny názory bez rozdílu.
Jsem majitelka dvou velkých fen, každá má cca 30 kg. (Jsou i větší obři, ale pořád je to dost.)
Jde o plemeno považované spíše za agresivnější, zastávám ale názor, že zlého psa dělá zlá výchova. Fenky jsou čistotné vychované, poslušné a agresivní nejsou ani za mák. Dost pohybu, kvalitní žrádlo, péče a láska… ale mají pevně nastavené hranice, respektují mně jako paničku a dobře vědí, co si nesmí dovolit.
Neustále ale poslouchám, hlavně od rodiny, ale i od dalších známých, co jsem to proboha za tyrana, když „CHUDÁK PES NESMÍ DO POSTELE.“ Vyloženě týrané zvíře, opuštěné a nebohé. Nejlíp by mi je obě měli sebrat, jestli s nima okamžitě nezačnu spát pod peřinou.
Ačkoliv jim před vstupem domů otírám tlapy a dost uklízím a vyčesávám, prostě z nich létají chlupy a tak a bordel v posteli mi prostě vadí. Mají vlastní pelech, spát na gauči je dovoleno, ale postel prostě ne. Děti zatím nemám, takže nehrozí, že by ho třeba ve spánku omylem koply nebo tak, kdyby v noci chtělo spát s mámou. 😆
Poslouchám to zejména od majitelů yorkshirů a jezevčíků, což je samozřejmostí kapku rozdíl, poskládat se se dvěma obrama do postele, vs. malý bígl.
Partnerka toto neřeší, nechala rozhodnout mě. Asi by jí to nevadilo, ale rezolutní „NE“ přišlo z mé strany a přítelkyně to respektuje.
Co myslíte vy? Jo? Ne?
Stejně je do postele nepustím, ale zajímá mě váš pohled na věc. Jsem fakt tak špatná panička pro psa?
Jsi hrozná panička. Chudáci psi, že nesmí do postele ![]()
To jsi chtěla slyšet?
Spíš asi ne, co? ![]()
Já mám psa malého, pod 10kg. A když chce, tak v posteli spí. Může i na gauč.
Nevidím důvod, proč by nemohl.
Já si to po něm uklidím. Navíc ho hodně často koupu, umývám tlapky. A povlečení peru téměř každý týden. Takže z něj fakt plná postel chlupů není.
Daleko větší bordel dělá dítě. ![]()
Naše fena má asi 12 kg a do postele bych si ji nevzala ani omylem. Má dokonce zákaz chodit do horního patra domu
Přesto se u nás jinak má myslím si báječně.
U nas nesmi ani do loznice. My ho to naucili kvuli miminu, at ji nerusi, po prestehovani na to navazal a nechodi ani ted. Do postele by nesmel ani nahodou. Chlupy v posteli, to je des.
KOcce bych to taky zakazala, kdyby me poslechla
, ale kocour nastesti spi decentne u nohou na kraji. A jen, kdyz tam jsem ja.
Už nikdy. A za mě, zadavatelka si to upravit nemusela…
Oharku jsme pořídili v jejich 10 a to jsme měli psa, který do postele mohl, tedy mohla i ona. A to bylo naprosto šílené lepidlo, furt se musela prisavat, všude chlupy, zarlila na manžela a vrčela na něj. Takže zákaz. Postel po několika dnech pochopila, ale vrhla se pro změnu na gauč, kam nemohla NIKDY (protože stál 5× víc než postel). Z gauče ji doteď po letech shazuju, když přijdeme domů a ona se nestihne včas posbirat. Když to stihne, stejně je místo vyhřáté a pokud tam byla deka, tak je nahrabana pod ní.
A kámen úrazu je ten, že gauč je rozkládací, a když přijede jednou za čas tchyně (velká milovnice psu), tak i když ji pokaždé říkám, že čuba do postele nesmí, tak pokud jdu třeba v noci na záchod nebo vstávám dřív, má ji tam nalisovanou. A sice mi to neřekla do očí, ale manželovi i moji máme už oznamovala, že to vůbec nechápe a že je to od nás zlý, když fena s námi chce spát.
Takže to opravdu nemusí být pribarvene, bohužel.
Náš pes nesmí ani do postele, ani do ložnice. Je naučeny i když máme pořád otevřené dveře do ložnice lehne si před práh do ložnice. A taky nesmí na gauč
a v obyvaku ani na dětskou hráči deku a je tak naučeny prostě si lehne kamkoliv jinde.