Psi v posteli?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24782
11.10.22 12:22

@Markéta80 ta slavná „kamarádka“ samoživitelka v nějakém bytečku vůbec a absoltuně netuší, co si pořídila a co ji čeká :zed:
takové „pejskaře“ mám nejradši..
většinou do roku končí tihle velcí / pohybově-výcvikově nároční psi jako zcela nevychovaní a téměř neudatelní v útulcích..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15194
11.10.22 12:28

@Peta Pu Druhá věc je proč si samozivitelka s dětma pořizuje huskyho? Asi trošku hloupá ne, očividně psům nerozumí, hlavně, že ho má pro štěstí, to je opravdu dobrej důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15477
11.10.22 12:42
@Peta Pu píše:
Zdravim,
doufam, ze je to tu jeste aktivni. :)

Resim problem, ze nas pes na postel nesmi a zcela to dodrzuje. Dokonce nesmi ani do pokoje, kde spime, nebot v mych genech mame hodne alergiku a ja bych nerada, abych si na naseho chlupace vybudovala alergii a on by musel zase na ulici, teda ted spise do utulku. Mame ho fakt moc radi, byt je z osady.

Nicmene kdyz jedeme nachalupu, jezdime s kamoskou, co si ted taky poridila psa, stene huskyho. Ten na posteli spi. Krome toho, ze chalupa neni ma a mi rodice prisne zakazali pobyt psa na novych matracich, tedy kamaradce jsem sdelila, ze muze vzit s sebou psa jen s podminkou, ze nebude na posteli, ten husky desne pousti chlupy, kadi, cura atp. A ja jsem ted po pobytu s ni fakt nastvana. Sveho psa z postele vubec nevyhanela, nebot by porad budila deti. Vsechny postele byly chlupate a chlupy nejdou dolu, nas pes porad vrci, protoze je nastvany, ze on tam nesmi a husky smi, a jako bonus me ten pes porad zalehaval (jsem tehotna) a nakonec mi udelal obr vykal na polstari. Je to pry jeste stene, byt je vetsi, nez nas chlupac. Nicmene stale se pocurava a ja ani netusim, jak to dostat z tech matraci, jedna stala 12 000.

Neporadite, jak byste resili podobnou situaci vy? Jinak kamoska je samozivitelka, opustil ji pritel, takze ma toho se dvema malymi detmi az nad hlavu. Stene si poridila, ze ji prinese alespon nejake stesti. A ja si na te chalupe pripadala, ze ji porad buzeruji. Jenze, ono to neni ani ma chalupa a ja ji musim predat v poradku… takze jsem pak uz jen sdelovala nejhorsi prohresky a prosila ji, at s tim prestane. Ale fakt nevim, jak se zachovat. Radeji jsem uplne presla, ze nam jeji pes uplne znicil skalku, rozhazel srovnane drevo na topeni (to chtela kamoska pak pry srovnat, jenze nas pes pak rozhazene drevo nosil do lesa, neb ma zakazano roznaset jen drevo srovnane pod striskou a volne lezici klacky jsou proste povoleny), drive, nez jsem stihla dopripravit jidlo na stul, jiz bylo snezene huskym, neustale skakal, takze jsem mela modriny i na svem tehotenskem brichu. A samozrejme jsem se vubec nevyspala, protoze jak jsem tehotna, vice citim pachy a ty procurane matrace a hovna fakt tahnou a to jsou pri tom nove. No a jako bonus pil z nadoby na vodu na vareni (vodu nosime ze studny), takze tam plavaly sliny a vykaly, ktera ten pes pred tim zral. Nicmene, ani poklicka nezabrala, tu sundaly jeji deti. A ja jako tehotna jsem vodu ani nemohla vymenit, je to dost tezke.

Takze ma otazka zni, jak pristupovat k lidem s volnejsi vychovou ve „vasi“ chalupe, kterou nechcete znicit. A zaroven mate i strach o sebe a mimi.

Jako pravidla by dodržovat měla, když někam jede. Ať je to tvoje chalupa, nebo jiné ubytko.
Ale co popisuješ ty, mi přijde sakra přikrášlený, zveličený, až vymyšlený … Moc tomu nevěřím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24782
11.10.22 12:45

@Šmoulice u mne to samý, jsem psala, že to se za víkend nedá stihnout :lol: :mrgreen: :mrgreen:
navíc by ta „kamarádka“ musela být uplně tupá a asociální.. nikdo normální se takhle na návštěvě nechová, k tomu na ty matrace byla opětovně upozorněna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
11.10.22 13:00
@Šmoulice píše:
Jako pravidla by dodržovat měla, když někam jede. Ať je to tvoje chalupa, nebo jiné ubytko.
Ale co popisuješ ty, mi přijde sakra přikrášlený, zveličený, až vymyšlený … Moc tomu nevěřím :)

Taky se mi to nezda. Husky nesmi do postele, ale zakladatelce stihl udelat vykal na polstari. To se v loznici neslo zavrit? To ma radsi fakt modriny na brise, protoze kamaradka nedokazala zasahnout, aby neskakal po tehotne? Kazdopadne to s tim rozhazenym drevem, co jeji pes nanosil zpatky do lesa, pobavilo. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
24782
11.10.22 13:04

@Silverine247 :mrgreen: zrovna to dřevo bych neřešila, poslala bych pěkně děti na bojovku za nějakou mírnou odměničku ho zpět do lesa vyhledat :mrgreen:

matrace bych řešila krutopřísně, klidně i z pojistky „na blbost“ - leč tahle kámoška asi žádnou mít nebude… smradlavé nové matrace za 24 tisíc bych nevydýchala…
(ale neznám moc lidí, kteří by si na chalupu takové pořizovali… celý ten příběh je divný)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59384
11.10.22 13:07

@Lucy75 jako tyhle severská plemena jsou jen pro určité skupiny lidí, jinak masakr a chudáci všichni :? To bude štěstí až jí zničí byt a jednou venku uteče :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
11.10.22 13:17

Samoživitelka bez mozku. 8o :zed:
Měla si pořídit malé plemeno.
Tento pes potřebuje hodně procházek a výcvik. A hlavně nepatří do bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24782
11.10.22 13:23

@Markéta80 to je mi 1000% jasné, je to prostě pracovní plemeno…
znám třeba lidi, co mají v bytě NO, ale jsou s ním obden na cvičáku a každý den 3 hodiny venku a makají a život je podřízen psovi… tihle psi nemůžou zahálet stejně jako husky..
pak jsou z bytů kůlničky na dříví a plné útulky, však to píšu výše..
já měla v bytě dost let zlatého retrívra a i s ním jsem byla denně nejméně 2 hodiny venku..
navíc teda těch chlupů, to byla síla…
léty s dětmi jsem poznala, že mazlící účel mi splní i malý-střední pes a je to fakt obrovský rozdíl ve všem… (oboje má výhody i nevýhody)
ovšem tenhle popis - pokud by byl pravdivý - je o tom, že si absolutní laik koupí „krásné štěňátko pro štěstí“ a pak už se jen diví… :zed:

PS : má nejbližší rodina - loni pořízená border-kolie, prý hodinka u kola jí bude stačit :lol: no houby!! je sice samozřejmě nádherná a na domácí povahou totálně zlatá, ALE vyběhala jim v trávníku pásy jako kůň, byla úplně šílená, musí se s ní denně tak 3 hodiny poctivě makat!! museli ji dát do psí školy, protože totálně zničená celá zahrada… a to je holka a střední plemeno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.10.22 13:50

Tvoje blbost, melas ji poslat domu hned na zacatku :nevim:.
Tohle je konec vasich spolecnych pobytu.
Husky bude jen horsi a nakonec skonci v utulku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59384
11.10.22 21:06

@Lucy75 jako NO proti tomu je super pes. Tohle plemeno je na určitou věc a ideálně ve smečce. nemůžeš ho ani pustit. Do bytu fakt ne a nejspíš začátečník. To bude fakt štěstí a radost až ten pes dospěje :oops: každý by se měl zamyslet. hlavně kouknout k čemu ten pes slouží a co mu můžu nabídnout. Já vždy měla menší, ale na běžné procházky ok. s buldokem zjišťují úplně jiné obzory vycházek. Já si furt říkala když majitelé píšou že buldoček je prostě buldok :mrgreen: Jak je moc horko, zima, do deště to už vůbec a ráno to je mžik a jen se vyčůrá a ani se nekoukne kde jsem a už běží domů :mrgreen: Když není vedro a ani mokro tak superděle já beru procházku že se jde, vyvenčí se a jdeme domů. Ona si dřepne na chodník a kouká, nereaguje na jméno, Max když řeknu jestli chce dobrůtku tak letí. když vidí jakéhokoliv psa tak si lehne a čeká, asi si myslí že není vidět a jak se pes přiblíží tak vyskočí :mrgreen:. Jiné furt chrápe tak jsem jí říkala jestli nemá únavový syndrom :mrgreen: :mrgreen: pes ideální do bytu, nějaká extra aktivita venku nehrozí, kvůli jídlu by se přerazila :mrgreen:,ale ranní venčení by asi klidně vynechala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
12.10.22 14:27

No tak tu už fakt nezvi :D Ale jako že štěně huskyho skákalo, že máš z toho modřiny? Výkal na polštáři, to tam zůstal samotný? Jako tohle fakt nechápu, co jste tam proboha vyváděli, že se tohle stalo, proč nebyl pes venku? Mi to přijde úplně mimo a teda i ta poznámka, že máte psa rádi, i když je z osady a aby nemusel zpátky do útulku… dost podivný příběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
12.10.22 14:28

Jinak opravdu husky je pro běžného člověka jedno asi z nejhorších plemen, ještě s malými dětmi. To je pes pro nadšence, co mu dají ne procházky, ale regulerní práci v zápřahu několikrát týdně. Nijak mě nenapadá jediná výhoda tohohle plemene pro lidi, co se mushingu nevěnují. Větší blbost už je asi jen pastevec do paneláku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peta Pu
31.10.22 20:12

@Lucy75 No, tak skalka dat do poradku uz nesla samozrejme. Proste ty rostlinky zmasakroval. Jenze nesmela jsem jej prevazat dale ke stromu od chalupy, ze je zvykly na lidi. A bud z jedne strany shazoval drevo, z druhe strany byla skalka. A kamoska mu chtela dat velky vybeh… a to jsem byla rada, ze kdyz byl venku, tak byl alespon na tom dlouhem lane, nebot pes by se nemel vyskytovat v lese sam vice, jak 200 m od chalupy. Ja prave vubec nevim, jak se v takovych situacich zachovat, protoze mi prislo, ze bych co minutu rikala: hele, tohle neni idealni…
Takze proste priste asi reknu, jestli nema hlidani pro psa, coz nebude mit. A nasledne se ji omluvim, ze si nasi nepreji niceni matraci a ze ona se na nahrade do ted nepodilela. Ja jinak nevim jak docilit. Protoze ja si fakt pak pripadam jako cholerik. A mozna ze tedy jsem, ale proste chalupa neni ani nase.

• Citovat
  • Upravit
Peta Pu
31.10.22 20:20

@Freeandwild No s tim utulkem jsem to myslela tak, ze nam na aleroglogii doporucili nespat se psem v mistnosti, nebot by deti nebo my mohli ziskat na psa alergii. Mame k tomu predispozice. Takze radeji casto poklizet a nemit chlupace v pokoji. Nicmene nas pes vse dodrzuje, do mistnosti, kde spime, nechodi, ackoliv mame trvale otevreno.

Jinak nas pes tedy pochazi z romske osady z pohranici Slovenska a Ukrajiny. Byl asi na gulas. Odchytli jej dobrovolnici a pomohli nam zprostredkovat zcela zdarma prevoz. Nesmi se jim nic platit, aby se zabranilo ucelovemu mnozeni. Pokud by si nas chlupac nenasel majitele, byl by zastrelen. Coz je nejlepsi osud, co jej v osade ceka. Chovaji se tam ke zviratum fakt strasne.

A samozrejme je to uplne uzasny pes, co by nam splnil kazde prani, co si prejeme…pokud neni v dosahu nejaka pritazliva fena samozrejme, to se pak meni priority.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný