Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Psi do postele nepatří. Domů jo, na gauč jo, ale spát s námi nesmí. Máme kocoura a dva jezevčíky, jestli je to statisticky, významný ![]()
Naše má svůj pelech. Já jí nepouštím ani na gauč, ani do postele. Nemám to ráda, ty chlupy pak zapíchaný v gauči. Ale přiznám se, že mám často takový ty tehdence se s ní pořádně pomazlit u telky na gauči, nebo přitulit v posteli a ne pořád na zemi. Ale zkrátka má své místo
@beneskat píše:
Je mi jedno, že mam dohromady asi 90 kilo psů, postel je velká. Trošku míň je mi jedno, že je manžel alergik. Ale ty kráso, já nevlezu do postele ani na dvacetiminutovku v oblečení, nedejbože ponožkách na doma a mám tam pustit ty smraďochy, ze kterých furt padá jakejsi černej prach a furt jim cosi kape z pinďourů? E-e. Nemůžou ani do ložnice, vždyť se furt hýbou, přeléhavají a lížou si koule, ideál když chceš spát
@vejilka píše:![]()
![]()
Přesně, naše si zas pořád líže buchtu
ano, po feně vždycky zbylo oblemcané kolo pod ní a to nemluvím o těch prasečích zvucích ![]()
Přemýšlím, a asi neznám nikoho, kdo by měl 30 kiloveho psa v posteli. A už vůbec ne dva. Týrání psů je o něčem jiném, než o tom, že pes nesmí do postele. A to určitě dobře víš. Dělej si to podle sebe, jak to vyhovuje vám.
Dotaz naprosto nechápu.
Je přece plně na majiteli psa, jestli ho do postele pustí nebo ne. A nikdo mu do toho nemá co kecat.
Jen bych vyvrátila všeobecný mýtus, že psi v posteli oslabují pozici „šéfa smečky“. To je totální nonsens.
S pozicí ve smečce to naprosto nemá co dělat.
Problém by nastal teprve ve chvíli, kdy „šéf“ požádá „podřízeného“, aby vyklidil pole, a ten se k tomu nemá nebo nedejbože vrčí. Ale tam to nezpůsobila postel, ale celkový špatný přístup.
Žádný tyran nejsi. Normální pejskařka, takových je málo jako jsi ty.
S námi spí oba psi v posteli. Někdy ještě uhýbám, aby si hajali pohodlně
Jednou jsme se zmínili na veterině, a veterinářka řekla, ať s tím přestaname. Nepřestali.
Máme je rádi, a já jsem ráda, když je tam cítím. Ale jednou asi ten krok uděláme, ale bude to stát (hlavně pro mě) hodně sil.
![]()
Naši psi v posteli spí, x cane corso 50 kg a stafordka 30kg, ale přesto si nemyslím, že nevzit psy do postele je špatně, to ani náhodou ne. Delejte si to podle sebe ![]()
Váš pes a vaše postel, na tohle není žádné pravidlo, jestli pes do postele může nebo ne. Prostě musíte vědět sami. Osobně si naše čivavi klidně do dostele poušíme. Snažíme se je udžovat čistotné a do toho se pravidelně odčervujeme wurmexem. Záleží čistě na Vás, jestli máte nějaký důvod mu jít do postele odpírat
Ať si to každý udělá jak chce. ![]()
Mně je blízkost psů příjemná a někdy jsem ráda, když si u mě poleží, ale ne v posteli - pouštím ve výjimečných případech pouze na gauč. Ložnice je svatyně klidu, spánku a sexu, bez rušivých vlivů a psích chlupů… ![]()
Taky se mnou prďola nespí v posteli. Sem tam bych ho třeba vzala, ale jednak já mám svůj pelíšek a on svůj, a taky mám takový spánek, že jen trochu by do mě někdo drbnul, tak jsem vzhůru. Někdy bývá se mnou večer u telky na gauči, kdy mi „hřeje nožičky“. ![]()
Ale proč jsem si našla tohle téma je i to, že jsem teď jsem narazila na tohle, to je tak hezkýýý. I takový kompromis pro ty, co psy v posteli nemají, ale chtějí je u sebe blízko.

@Matt 02 píše:
Naši psi v posteli spí, x cane corso 50 kg a stafordka 30kg, ale přesto si nemyslím, že nevzit psy do postele je špatně, to ani náhodou ne. Delejte si to podle sebe
A tak nějak to u Vás vypadá, viď? ![]()

@Žirafa 69 píše:
A tak nějak to u Vás vypadá, viď?
U nás je změna od té doby a už dobrých čtvrt roku v posteli nespí
. Ale asi to neseme hůře než oni, takže pohoda
.