Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
🧮Kalkulačka termínu porodu podle týdne těhotenství
Přečtěte si článek: 19. týden těhotenství: Pohlavní orgány dokončeny
@Anonymní píše: Více
Ahoj, ano, taky to je pro me narocne.
Ale s kazdym negativnim screeningem, s kazdou dalsi kontrolou mam vetsi a vetsi klid.
Dokud jsem necitila pohyby, moc mi pomohl Angel sound - umoznuje poslouchat srdicko. Ted uz jsem 28tt, citim kopance a tak jsem v klidu. Nejvic jsem se uklidnila prave jak jsem zacala citit pohyby mimca ❤️ Zacatky tehotenstvi byli tezke ale uz je to o dost lepsi.
@K0čka děkuji jsem ráda, že v tom nejsem sama. Někdy si připadám jak magor. Angelsounds mi manžel koupil, ale vrátila jsem ho. Bála jsem se, že nenajdu srdíčko a bude to ještě horší. Zažila jsem ZT, tak ty strachy prostě jsou. V pondělí nás čeká druhý screening. Pohyby zatím necítím, možná občas bublinky. Ale jsem prvorodička a navíc placentu mám na přední straně.
Ahoj, hodně tě chápu. Já jsem měla zamlklé těhotenství loni touto dobou. Teď jsem 36tt a ty začátky druhého těhotenství byly náročné, hlavně první kontroly a oba velké screeningy, to jsem myslela, že k doktorovi od nervů ani nedojdu. Nezbývá než to přežít, rozhodně v tom nejsi sama a spousta žen prožívá úplně to samé. Mě osobně víc do klidu hodil až druhý screening. Jinak mám taky placentu vpředu a pohyby jsem cítila až 23tt. Přeju hodně síly, kdyby toho na tebe už mělo být moc tak hlavně platí pojmenovat strach, mluvit o tom s partnerem nebo kamarádkou nebo naopak někým anonymním, ať víš, že v tom nejsi sama. A hlavně, věř miminku, všechno spolu zvládnete
já si ještě vybavuju, že jsem před prvotrimestrálním screeningem šla v noci na záchod a v duchu si říkala, že si nechci hladit břicho, že mi taky můžou zítra říct že se plod nevyvíjí a já si tady hladím mrtvou tkáň a v ten moment jsem si potmě dala obří šlupku do hlavy do pootevřené dveře a hned mi blesklo hlavou, že je to znamení ať nejsem blbá a vůbec takhle neuvažuju ![]()
@Havrana děkuji. Já jsem na každou kontrolu šla a počítala se špatnou zprávou. Trochu se to zlepšilo po první screeningu. Já si říkám, že prostě moje hlava tomu nechce stále věřit. O dítě jsme se snažili 9 let a čekali už na adopci. Ta cesta byla velice trnitá. Navíc pro mě bylo těžké to říct i rodině a v práci. Myslela jsem si, že když to vyslovím nahlas tak se něco pokazí.. Asi mi už hrabe, ale pomáhá mi si o tom napsat s někým kdo to zažil. Okolí to nepochopí.
Opravdu mě to moc mrzí, já to vnímala stejně, neměli jsme dlouho ani vybraná jména, nic jsem nekupovala, byla jsem extrémně pověrčivá a nikde těhotenství radši moc nesdílela. Ale vážně věřím, že se to bude zlepšovat a ty obavy nahradí těšení a opatrná radost ![]()
@Havrana moc děkuji musím se hodit do klidu jinak mi to malá dá pěkně sežrat až se narodí 🤣
Ahoj holky bylo pro vás taky po předchozí ztrátě psychicky náročné další těhotenství? Jsem v 19tt a ty strachy prostě jsou, pořád se bojím, že se něco pokazí. Navíc ještě necítím pohyby(placenta na přední straně)A ano, vím, že musím myslet pozitivně, ale je to prostě těžké.