Psychicky znavená

Anonymní
17.10.24 12:47

Psychicky znavená

Ahojte,
jdu si tak trochu postěžovat. Poslední dobou jsem fakt prešlá, hodně unavená a nic mě nebaví. Vysazovala jsem antidepresiva, které jsem nasadila zpátky, ale není to úplně ono. K tomu vůbec nepřispívá to, že mi onemocněla kolegyně a cítím ten tlak jak nestíhám a všechno se na mě válí. Mám dost přesčasů, přítel je taky z práce celkem otrávený, do toho máme víkendy zabité zedníkem. Takže je to z práce do práce. Poslední dobou mi bolí hlava a neustále buší srdce, to může být z psychiky a z únavy. Takže energie absolutně chybí, ale i radost do života. Máte to někdo třeba podobně? Přeci jen sdílená starost je poloviční, že :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10244
17.10.24 12:57

Ahoj, jo, taková období jsou. Někdy mi přijde, že i bez příčiny, ale byl jsem poučen, že za každým smutkem nějaká příčina je. Snažím se v takových chvílích dopřát si malé radosti, které jsou dostupné. Procházka někam, kde s emi líbí, dopřát si dobré jídlo, komunikovat s člověkem, který mi dodá energii (pozor na ty opačné, kteří na tebe vylejou hrůzy svého života) a také o všem co mě trápí, nebaví, bere sílu přemýšlím způsobem, že za nějaký čas to bude zpravidla nedůležitá minulost.
A jak sama píšeš, a správně, sdílením se to zpravidla zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.24 13:13

Po odchodu bývalé kolegyně se toho na mě valí čím dál tím více, dost lidí od nás z práce odchází a celkově je tu taková vlažná nálada. Všichni okolo marodí a já mám zodpovědný přístup k tomu, že mě to prostě za žádnou cenu nesmí položit. Možná si to paradoxně i tím pak přivolávám. Snažím se najít něco co by mě udělalo radost, ale jako bych na to neměla ani čas a prostor, protože na mě čeká tuhle prádlo, támhle nádobí, vyvenčit psa, a to si ani nemám nač stěžovat, protože ještě nemám děti. Vidina toho, že se to v práci zlepší teda není. Měnit zaměstnání se mi ale také nechce, jednak na to nemám pomyšlení a pak v okolí je vcelku problém něco sehnat. Spíše potřebuji zaučit více kolegyni abych si alespoň trochu odlehčila. Ale popravdě už když jsem to takhle napsala, tak je mi lépe.

• Citovat
  • Upravit
2359
17.10.24 15:15

Co napriklad lazne od psychiatra?
Na vyber jsou Jesenik, Karlova Studanka a Dolni Lipova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.24 15:24
@jejjej píše: Více

muzu se zeptat, jake procedury v laznich „na stres“ probihaji?

• Citovat
  • Upravit
16951
17.10.24 15:57
@Anonymní píše: Více

Ahoj,

prostě toho máš moc. To pak psychická pohoda klesá. Navíc podzim, venku sychravo, brzy tma :nevim: to jsou pak mnohdy v nepohodě i zarytí pohodáři.

Léky ti předepsal asi pcyholog/psychiatr, že? Tak si domluv schůzku, jestli cítíš, že ji potřebuješ a že ti pomůže.

Do te doby se zkus obklopovat věcmi, které ti dělají radost (třeba to je čtení knih, pomalá rána, víkendové lenošení v posteli, dívání se na seriály, pečení, atp.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.24 01:51

Ahoj také to mívám tak asi jako každá z nás na malou jsem denně sama nonstop se nezastavim hlídání nemám malá je hodně energetická a proste někdy to na mě padne :nevim: celkové i teď počasí nic moc
Bušení srdce co mas značí úzkosti.
A antidepresiva není cesta brala jsem je 6 let. A v životě bych se už k nim nevrátila vše je jen o hlavě. A mužů ti doporučit na YouTube relaxační hypnozu dej si sluchatka zapni poslouchej relaxuj :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.24 13:03

Ahoj, nevím jestli to souvisí také se stresem, nejspíše asi ano, ale stává se mi, že se jakoby vnitřně třesu a jsem podrážděná, přijde mi že se mi klepou ruce, ale když ji napřahnu tak je v klidu. Většinou je to jako kdyby „náběh“ na panickou ataku, ale zjistila jsem, že mi pomáhá se najíst. Pak to přejde a je mi fajn. Ideálně i tučnější jídlo. Vzhledem k tomu že za sebou mám éru těžké hypochondrie mi je to blbý nějak víc řešit. Samozřejmě mám v hlavě alarm pozor, cukrovka nebo tak něco no… Setkal jste se s tím někdo?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.24 13:43
@Anonymní píše: Více

Jo, mam to taky, zrovna dneska, pritom jsem byla po snidani. Dala jsem si banan a kus 90% cokolady a bylo lip. Ale jsem psychicky a fyzicky unavena, citim, ze potrebuju uplne vypnout. Toci se mi hlava, tresu se.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová