Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, jo, taková období jsou. Někdy mi přijde, že i bez příčiny, ale byl jsem poučen, že za každým smutkem nějaká příčina je. Snažím se v takových chvílích dopřát si malé radosti, které jsou dostupné. Procházka někam, kde s emi líbí, dopřát si dobré jídlo, komunikovat s člověkem, který mi dodá energii (pozor na ty opačné, kteří na tebe vylejou hrůzy svého života) a také o všem co mě trápí, nebaví, bere sílu přemýšlím způsobem, že za nějaký čas to bude zpravidla nedůležitá minulost.
A jak sama píšeš, a správně, sdílením se to zpravidla zlepší.
Po odchodu bývalé kolegyně se toho na mě valí čím dál tím více, dost lidí od nás z práce odchází a celkově je tu taková vlažná nálada. Všichni okolo marodí a já mám zodpovědný přístup k tomu, že mě to prostě za žádnou cenu nesmí položit. Možná si to paradoxně i tím pak přivolávám. Snažím se najít něco co by mě udělalo radost, ale jako bych na to neměla ani čas a prostor, protože na mě čeká tuhle prádlo, támhle nádobí, vyvenčit psa, a to si ani nemám nač stěžovat, protože ještě nemám děti. Vidina toho, že se to v práci zlepší teda není. Měnit zaměstnání se mi ale také nechce, jednak na to nemám pomyšlení a pak v okolí je vcelku problém něco sehnat. Spíše potřebuji zaučit více kolegyni abych si alespoň trochu odlehčila. Ale popravdě už když jsem to takhle napsala, tak je mi lépe.
Co napriklad lazne od psychiatra?
Na vyber jsou Jesenik, Karlova Studanka a Dolni Lipova.
@jejjej píše: Více
muzu se zeptat, jake procedury v laznich „na stres“ probihaji?
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
prostě toho máš moc. To pak psychická pohoda klesá. Navíc podzim, venku sychravo, brzy tma
to jsou pak mnohdy v nepohodě i zarytí pohodáři.
Léky ti předepsal asi pcyholog/psychiatr, že? Tak si domluv schůzku, jestli cítíš, že ji potřebuješ a že ti pomůže.
Do te doby se zkus obklopovat věcmi, které ti dělají radost (třeba to je čtení knih, pomalá rána, víkendové lenošení v posteli, dívání se na seriály, pečení, atp.)
Ahoj také to mívám tak asi jako každá z nás na malou jsem denně sama nonstop se nezastavim hlídání nemám malá je hodně energetická a proste někdy to na mě padne
celkové i teď počasí nic moc
Bušení srdce co mas značí úzkosti.
A antidepresiva není cesta brala jsem je 6 let. A v životě bych se už k nim nevrátila vše je jen o hlavě. A mužů ti doporučit na YouTube relaxační hypnozu dej si sluchatka zapni poslouchej relaxuj ![]()
Ahoj, nevím jestli to souvisí také se stresem, nejspíše asi ano, ale stává se mi, že se jakoby vnitřně třesu a jsem podrážděná, přijde mi že se mi klepou ruce, ale když ji napřahnu tak je v klidu. Většinou je to jako kdyby „náběh“ na panickou ataku, ale zjistila jsem, že mi pomáhá se najíst. Pak to přejde a je mi fajn. Ideálně i tučnější jídlo. Vzhledem k tomu že za sebou mám éru těžké hypochondrie mi je to blbý nějak víc řešit. Samozřejmě mám v hlavě alarm pozor, cukrovka nebo tak něco no… Setkal jste se s tím někdo?
@Anonymní píše: Více
Jo, mam to taky, zrovna dneska, pritom jsem byla po snidani. Dala jsem si banan a kus 90% cokolady a bylo lip. Ale jsem psychicky a fyzicky unavena, citim, ze potrebuju uplne vypnout. Toci se mi hlava, tresu se.
Ahojte,
jdu si tak trochu postěžovat. Poslední dobou jsem fakt prešlá, hodně unavená a nic mě nebaví. Vysazovala jsem antidepresiva, které jsem nasadila zpátky, ale není to úplně ono. K tomu vůbec nepřispívá to, že mi onemocněla kolegyně a cítím ten tlak jak nestíhám a všechno se na mě válí. Mám dost přesčasů, přítel je taky z práce celkem otrávený, do toho máme víkendy zabité zedníkem. Takže je to z práce do práce. Poslední dobou mi bolí hlava a neustále buší srdce, to může být z psychiky a z únavy. Takže energie absolutně chybí, ale i radost do života. Máte to někdo třeba podobně? Přeci jen sdílená starost je poloviční, že