Psychika v háji? Jsou mé problémy spojeny s psychikou?

SS123
25.8.25 11:49

Psychika v háji mate někdo

Dobrý den, chci se jenom zeptat zda by to mohla být psychika v háji. Před rokem sem začala mít motání hlavy závratě které se mě drží už rok. Spustilo se mi to ze dne na den bylo mi blbě, nejedla sem začala sem se třást plus sem myslela ze mi vyskočí srdce. Už sem tu o tom psala několikrát. Mam uz za sebou nějaké to vyšetření od Neurologa a vše v pořádku. Každý den se motám když jdu někam do obchodu začnu se třást a je mi na omdleni ze musím proste z obchodu pryč. Mam za sebou CT mozku, krev, ušní, EEG, sono krku vše v pořádku. Neurolog si mysli ze by to mohla být cukrovka nebo štítná žláza. Zítra jdu ke své lékařce dnes sem volala s paní sestřičkou a doporučila mi abych nosila berle kvůli motání hlavy. Jen mě zajímalo jestli to mate někdo taky takové to stavy jako ja. Ráno se vzbudím a proste cely den motání hlavy kdyz stojím na místě myslím si ze se houpu, a kvůli těm to stavům se bojím někam chodit. Kdyz sem sama doma mam strach ze se mi něco stane a nikdo mi nepomůže. Cely rok tohle mam ale na pár měsíců se mi udělalo lépe a myslela sem si ze to nejhorší je za mnou, ale není to tak před týdnem se mi to spustilo zpět tak jako tomu bylo na začátku. Opět nikam nechodím a jsem jenom doma. Plus ještě mi někdy hučí v uších a mám pocit ze neslyším.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
289
25.8.25 12:10

Určitě řešit co nejdříve s psychiatrem. Jsou to typické příznaky panické ataky a úzkostné poruchy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SS123
25.8.25 12:14

@takamine Dobry den, myslela sem si to ale nebyla sem si jista. Takze zítra jdu ke své lékařce, ale stejnak se budu muset objednat k psychiatrovi. Jsem ve stresu uz jen z toho ze za 3 týdny mam letět s rodinou do Turecka a nevim zda to zvládnu, sestra od lékařky mi po telefonu řekla ze mi to nedoporučuje někam odlétat s těmi to stavy.

• Citovat
  • Upravit
132
25.8.25 12:15

Měla jsem to jako jeden nejsilnějších příznaků generalizované úzkostné poruchy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SS123
25.8.25 12:19

@KarolinaUca Dobry den, určitě se to léčí s AD ze ano?

• Citovat
  • Upravit
3763
25.8.25 12:36

Heduš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SS123
25.8.25 12:38

@Fee-bee Dobry den, nejsem žádná Heduš. Jenom se ptám ohledně mých stavu zda je někdo prožívá také tak jako já.

• Citovat
  • Upravit
132
25.8.25 12:50
@SS123 píše: Více

Ano, AD zabrala. Nevim na jakém principu to funguje, ale jako jediné to zabírá na moje motani hlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SS123
25.8.25 12:55

@KarolinaUca Dekuji vám moc. Takze zítra až se dostanu od lékařky tak si budu muset obvolat nějakého psychiatra. Mam totiž plno vyšetření za sebou a vše v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
701
25.8.25 18:15

Taky jsem to zažila v minulosti takové houpání motání z psychiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SS123
25.8.25 18:29

@Risanka Dobry den, takže víte o čem mluvím. Je to fakt masakr co dokáže udělat psychika s tělem.

• Citovat
  • Upravit
701
26.8.25 08:56

@SS123 Ano znam to dobře. Člověk je jak omámený a k tomu si pamatuju neustálý třes v těle. Pomohli mi až benzáky například Rivotril a když to neustává ani tak, pak to chce brát nějakou dobu nejspíš antidepresiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SS123
26.8.25 10:48

Dobrý den, děkuji byla sem u paní doktorky a dala mi žádanku na psychiatrii prý to vypadá na psychiku. Prý veškerá vyšetření co za sebou mám že jsou prý v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.8.25 11:01

@SS123
Já mám úzkostně depresivní poruchu. Před každou kontrolou u psychiatričky vyplňuju dotazník na příznaky úzkosti a na příznaky deprese. Všechno co popisuješ, že zažíváš a cítíš v těle je v dotazníku na úzkost - položka po položce se škálou intenzity. Je teda dobře, že se vyloučila tělesná příčina potíží a neodbyli tě nějak. I praktik může napsat jako první pomoc AD, ale jestli nemáš termín u psychiatra za půl roku, tak bych počkala s medikací až na něj. Z mé zkušenosti tomu praktici většinou moc nerozumí a nemají takširoké možnosti zacílené volby AD.

• Citovat
  • Upravit
SS123
26.8.25 11:09
@Anonymní píše: Více

Dobrý den, no já právě to teď obvolávám. Ja totiž za 3 týdny jednu s rodinou do Turecka, takže to bude také paráda s těmi mými stavy. Nevíte jak dlouho trvá termín než dostanu k psychiatrovi?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová