Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Lékař to není, je to psycholog, má doktorát z humanitních věd. Nemá na stránkách uvedené vzdělání, tj. co vlastně studoval (terapeut nemusí mít psychologii), a jaké má ukončení výcviky, uvádí, že používá satirovskou terapii.
Ale reference zde přes několikaletou periodu by mě přesvědčily.
https://www.znamylekar.cz/…cholog/praha
Ja platim dokonce u jednoho psychoterapeuta 1500 za jedno sezeni!!! Taky to neni psycholog a pritom mi to uplne zmenilo zivot. Po 5 mesicich koncim a jsem upne jinde. Fakt bych nekoukala, zda ma ten clovek vystudovanou psychologii, ale spis na to jake ma vysledky a ohlasy. Kdyz pak tady ctu, ze nekdo chodi k nekomu 5 let a je porad na tom stejne, tak jsem v soku.
Podle jeho stranek je to psycholog s vycvikem rodinne terapie Virginie Satirove. 1200 kc za sezeni neni moc. Musite pochopit, ze pote co odejdete, bude jeste chvili zpracovavat to co jste rekla, delat si poznamky, premyslet nad vama. Taky to nemi obvodak aby mel 50 pacientu. Vetsinou jsou v jeden den max 4 pacienti-klienti a i to je dost. Z penez musi zaplatit naklady na poradnu, povinne odvody, dane. Taky se do toho musi promitnout jeho vzdelani (jen psychoteraputicky vycvik stoji cca 300 000 kc), odborna literatura, povinnost se prubezne dovzdelavat. A jeste musi z neceho zit. Takze cena mi prijde primerena. Navic kdokoliv muzete terapii z vlastni vule ukoncit. Dobry terapeut vytyci nejsky cil a pravidelne reflektuje zda ma terapie efekt. A neprodluzuje ji zamerne. To byste poznala. ![]()
@Jana525 píše:
Ja platim dokonce u jednoho psychoterapeuta 1500 za jedno sezeni!!! Taky to neni psycholog a pritom mi to uplne zmenilo zivot. Po 5 mesicich koncim a jsem upne jinde. Fakt bych nekoukala, zda ma ten clovek vystudovanou psychologii, ale spis na to jake ma vysledky a ohlasy. Kdyz pak tady ctu, ze nekdo chodi k nekomu 5 let a je porad na tom stejne, tak jsem v soku.
Ono ale zase se to takhle posuzovat nedá, jsou problémy, které prostě za 5 měsíců nevyřešíte. A vzdělání je důležité, protože bez diplomu z psychologie můžete toho člověk nenávratně poznamenat. To není lidové léčitelství.
Ahoj a dobrý den! Chtěla bych se zeptat, zda je tu někdo, kdo chodí na psychoterapie k tomuto lékaři. Mám pár věci, se kterými bych potřebovala trochu pomoci. Co jsem koukala, reference má dobrý. Dost mě odrazuje za částka - 1200 za sezení. Vy, co k němu chodíte (pokud někdo tu je vůbec), stojí ty peníze za to? Pomohl vám? Neplánoval zbytečně sezení tak, aby vás „podojil“? Díky za odpovědi