Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Safiye Mám taky pubertální dceru, ale ta je naopak ráda, že Vánoce jsou, páč prahne hlavně po oblečení… Ale pamatuju si, že když byla menší, měli jsme stromek v obýváku a ona si dala takový pidistromeček do pokoje(20cm) a byla děsně protivná ten den…Tak jsem dala jeden její dárek pod stromek do obýváku, jeden pro tátu, a pro mě a všechny ostatní(asi 20dárků) k ní do pokojíku pod ten malinkatý stromeček…A to jste neviděli tu nataženou hubu, když byly jen tři dárky pod stromkem v obýváku…Byla naštvaná a že to nené fér, říkala jsem jí, že Ježíšek vše vidí, kdo se jak chová…
Poslala jsem ji do pokoje si hrát a to překvapení udělalo své…radost jak hrom, že si spletl Ježíšek stromečky a nadělil do pokoje
![]()
Takže malé vytrestání není na závadu ![]()
@pannda píše:
@Safiye Mám taky pubertální dceru, ale ta je naopak ráda, že Vánoce jsou, páč prahne hlavně po oblečení… Ale pamatuju si, že když byla menší, měli jsme stromek v obýváku a ona si dala takový pidistromeček do pokoje(20cm) a byla děsně protivná ten den…Tak jsem dala jeden její dárek pod stromek do obýváku, jeden pro tátu, a pro mě a všechny ostatní(asi 20dárků) k ní do pokojíku pod ten malinkatý stromeček…A to jste neviděli tu nataženou hubu, když byly jen tři dárky pod stromkem v obýváku…Byla naštvaná a že to nené fér, říkala jsem jí, že Ježíšek vše vidí, kdo se jak chová…
Poslala jsem ji do pokoje si hrát a to překvapení udělalo své…radost jak hrom, že si spletl Ježíšek stromečky a nadělil do pokoje![]()
![]()
Takže malé vytrestání není na závadu
To je moc pěkný. ![]()
@pannda píše:
Poslala jsem ji do pokoje si hrát a to překvapení udělalo své…radost jak hrom, že si spletl Ježíšek stromečky a nadělil do pokoje![]()
![]()
Takže malé vytrestání není na závadu
Juuu
Krasny ![]()
@Ve-ru píše:
@Eemii No promiň, ale přijde mi neslušné a drzé, když dítě přijde s takovou novinkouChápu, že puberťáky napadá všechno možné, ale měla by vědět, že tohle se nedělá
Jednak by to mrzelo ostatní členy rodiny a ji taky, y kdyby nakonec nedostala žádé dárky
Tak jediný čeho bych tvým postupem docilila by bylo to, že bych.ji učila, že nesmí mít svuj názor, musí se chovat jak to chce společnost a ne já ja osobnost. Když nechce slavit vanoce, tak at neslavi. Udelala bych si je bz ni. Má na to právo.
@boball píše:
Víš, já myslela, kdyby syn už měl třeba svoji rodinu a přijeli až na svátky, asi bych holku nenutila. Vzala bych jí na plavárnu, potom koupit jeden dárek co si sama vybere a pak by jsme šli na večeři do restaurace.Moje holky v pubertě ocenovaly spíš originalitu, než vynucené tradice.Ale pokud má kluk vánoce rád, tak by to bylo zase vůči němu blbé.
Vypadá to, tedy aktuálně, že to až tak vážně nemyslí. Ona se jí totiž povedla taková věc, na kterou není zrovna hrdá. Ani za nic by to nepřiznala, ale ví, že mě její postoj zklamal. Tak už mi řekla, že si dárky nezaslouží.
Příspěvek upraven 20.12.13 v 17:39
@Granda píše:
Tak jediný čeho bych tvým postupem docilila by bylo to, že bych.ji učila, že nesmí mít svuj názor, musí se chovat jak to chce společnost a ne já ja osobnost. Když nechce slavit vanoce, tak at neslavi. Udelala bych si je bz ni. Má na to právo.
A co respekt k druhým? Taky by snad měla vnímat své okolí a ne jít jak buldozer (i když to nebude tento případ jak čtu )
@Granda píše:
To si nemyslím. Každý asi máme ty hranice jinde. ![]()
@sophinka1 píše:
A co respekt k druhým? Taky by snad měla vnímat své okolí a ne jít jak buldozer (i když to nebude tento případ jak čtu )
A co je na tom, že nechce slavit Vánoce nerespektujícího? To spíš chtít to po ní je nerespektující. Však je přece slavit nemusí, oslaví si je zakladatelka s manželem sama, nic proti ničemu.
@AnastazieB píše:
A co je na tom, že nechce slavit Vánoce nerespektujícího? To spíš chtít to po ní je nerespektující. Však je přece slavit nemusí, oslaví si je zakladatelka s manželem sama, nic proti ničemu.
já bych to brala jako pohrdání rodinou
Nesednout si s námi k večeři bych považovala za velmi velmi nerespektující. Pokud někomu dělá problém, věnovat hodinu svého času rodičům jednou v roce
mně by to vadilo.
@sophinka1 píše:
já bych to brala jako pohrdání rodinouNesednout si s námi k večeři bych považovala za velmi velmi nerespektující. Pokud někomu dělá problém, věnovat hodinu svého času rodičům jednou v roce
mně by to vadilo.
A nevadilo by Ti, že by tam seděla otrávená a znechucená? Že bys věděla, že „ti teda tu hodinu věnuje noooo“, ale že s Tebou tu hodinu prostě být nechce? ![]()
@Berousik mě by vadilo, že s námi někdo být nechce
naštěstí se nám zatím takové věci nedějí a předpokládám, že se ani dít nebudou. ![]()
@sophinka1 To bych Ti přála, mít pubertální dítě je fakt zážitek
![]()
@Berousik píše:
@sophinka1 To bych Ti přála, mít pubertální dítě je fakt zážitek![]()
momentálně mám v pubertě 3