Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já jsem to taky asi v 16 zkusila a dopadlo to tak, že jsem dostala po čuni a zaracha, dokud si neuklidím a nebudu se chovat normálně
Najednou jsem se na Vánoce těšila ![]()
U sebe jsem to nezazila. Ja milovala Vanoce vzdycy a deti mam jeste maly. Docela se hrozim, kdy neco takoveho dojde.
Holku bych nechala teda svemu osudu. Vypdrdla bych se na ni. Asi bych byla schopna ji nedat ani darky. Mozna bych ji do prazde krabice zabalene v cernem papire zabalila cedulku… „Vanoce podle tvych predstav.“
Mě Vánoce taky přestaly brát. tak nějak kolem 15 let a drželo mě to do 25. Teď už je to zase ok, protože je připravujeme pro děti, ale pokud dcera nechce tak jí nenuť. Já byla taky z Vánoc znechucená
@poprvé těhulka píše:
Já jsem to taky asi v 16 zkusila a dopadlo to tak, že jsem dostala po čuni a zaracha, dokud si neuklidím a nebudu se chovat normálněNajednou jsem se na Vánoce těšila
Já bych to skoro taky tak viděla.
Dík. ![]()
Ne, ale pamatuji si, že se dcera asi v šestnácti chystala na diskotéku a už aby byla ta šaškárna za ní. O sedm let později, má najednou velikou chut hnízdit a nutila by nás do zvyků, které jsme ani nikdy nedělali. ![]()
No tak me je skoro 16 a Vanoce miluju
Asi bych ji nedavala zadny darky ![]()
No já nevím, ale názor „nenutit ji“ mi přijde padlý na hlavu
Už jenom, že je neslušné co řekla a nevidím důvod, proč by jí to mělo projít
já bych si toto nikdy nedovolila, protože bych ddostala přes držku za to, že jsem drzá. Myslím, že spousta rodičů nechává puberťákům zbytečně moc volnou ruku a pak se nestačí divit ![]()
@rokris A se synem budete na vánoce, nebo už má svou rodinu?
Vanoce bych mela jako obvyle a holce nedala zadny darky pod stromkem…dejte si darky vy a vsadim kalhoty, ze bude zvedava, jestli tam neco ma…trochu ji vydusit a pak ji darky dat
@rokris Čemu se směješ, já nemůžu vědět kolik mu, je. Píšeš, že jsi to se synem nezažila, tak předpokládám, že v pubertě už není ![]()
@Ve-ru a co tak neslusneho rekla? Cetla jsem si to jeste jednou a nic vylozene drzeho nebo neslusneho tam nevidim ![]()
@kaja00 píše:
No tak me je skoro 16 a Vanoce miluju![]()
![]()
Asi bych ji nedavala zadny darky
To bych udělala, ale je mi to samotné líto. Vím, že by se jí líbily.
![]()
Hezké odpoledne.
Nechce si uklidit, nechce dárky, nechce stromek, nechce sváteční večeři. Prý už je velká, tak co. Už o tom teda i dřív mluvila, že Vánoce nechce.
Zažila jste to některá u svých dospívajících podobný „zásek“? Nebo to pamatujete ze své puberty? Nevím, co si mám myslet. U syna jsem to nezažila.
Tak přišla dnes dcera tím, že Vánoce nechce.