Půjčení kočárku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66
4.6.09 09:34

Ja jsem to pochopila, že kočár se započítává do váhy zavazadel. To by nám zbylo okolo 20 kg pro tři lidi(teda jeden pidi, ale s nejvíc věcma)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
4.6.09 12:46

já ne… ale třeba jsem nechápavá… zkusila bych jim napsat znovu ne dotaz, na který se můžou rozepsat, ale jasný, na který odpoví ano-ne.

napsala bych jim jasně:
letíme 2dosp, 1 dítě, které neplatí letenku. zavazadla - 2×20kg + 1 kočár (xkg). na palubu 2×8kg + dětská autosedačka (xkg).
budeme něco doplácet???

oni jsou to mrchy a z jejich odpovědi není přesně jasné co potřebuješ vědět, navíc psáno i hroznou češtinou… a na tohle musí odpovědět jasně :) :wink:

myslím, že letecká společnost, která bere kočárek pro dítě jako zavazadlo započítavající se do limitu váhy je naprosto skandální a v případě, že austrian airlines tak činní, stálo by za to je trochu rozmáznout. zvláště v dnešní době babyboomu, … :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
4.6.09 12:49

Karkule , ja ti dam treba priklad, jeli jsme do Turecka (jak jsem uz psala), meli jsme povoleno 20 kg na dospeleho a 10 kg na Domcu (i kdyz nemel sedadlo, tak mel povolenou vahu :wink: ). To vse jsme zaplacali zavazadlama, zbyvalo nam tak 3-5 kg. :roll:
No a k tomu jsme meli kocar, navic, normalne zadara, vzali ho bez reci do letadla (brali asi tak 5 kocaru, byl to charter na dovolenou :wink: ).

Podle me ale, i kdyby Vam ho zadarmo nevzali a chteli priplatek za nadvahu, tak je to tak velika castka?? Nevyplati se to preci jen zaplatit a nepujcovat si nejaky „pochybny“ kocar tady? A nebo resit jeho nakup a prodej v CR?
Nevim, je to muj nazor, samozrejme chapu, ze to resis, taky bych asi resila :wink: , ale ja bych ho normalne vzala sebou a uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
4.6.09 13:13

Karkule, tak z toho, co ti poslali, bych vůbec chytrá nebyla :lol:

Podívala jsem se na stránky Austrian a našla jsem tohle:

Free baggage allowance
Adults and children aged 2 years and over - 20kg
Children up to 2 years of age - 10kg

Na palubu - Economy Class passengers: 1 item weighing up to 8 kg (tady nevím, jestli se to bere na dospělého nebo nebo i na infanta).

The following items may also be carried free of charge:
Children up to 2 years of age: 1 baby carrier, child car seat or fully collapsible stroller (folded approximately the size of an umbrella)

A v kategorii check-in jsem našla:
You may take your baby stroller (up to 10kg) infront of the aircraft. Strollers havier than 10kg must be checked in.

Takže podle mě můžeš mít zadarmo buď kočárek, autosedačku nebo golfky - to si můžeš vzít až k letadlu (sedačku do letadla). Pokud má kočárek víc jak 10kg, je nutné odbavit ho na přepážce, ale neplatí se za něj. Je to zřejmě kvůli tomu, aby s ním nakladači prošli dolů po schodech od gatu, bývají celkem úzké. A nic z toho se nepočítá do váhy zavazadel… Já bych vzala kočárek i sedačku s tím, že sedačka se započítá do těch 8kg na osobu, které můžete mít na palubu.

Našla jsem to tady: http://www.aua.com/…preparation/

Být tebou, vytisknu a vezmu sebou na letiště, kdyby po tobě chtěli platit, ale myslím, že to nehrozí. Klasické aerolinky ještě pořád berou kočárek zdarma, u low cost za něj už obvykle platíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
23.4.11 20:40

Zdravím :wink: . Porouchal se mi kočárek :-( :-( :-( Bohužel ho nikdo nedokáže spravit takže budeme muset ho dát do reklamace a na tu mají ze zákona 30 dnů :roll: .Bez kočárku to nezvládnu a v obchodě kde jsme si koupily kočárek nepůjčují.Takže nemáte někdo v Praze zkušenost s nějakým obchodem kde půjčují kočárky ? a na kolik to vyjde ?

• Citovat
  • Upravit
36544
23.4.11 20:48

žirafíí, nemám zkušenosti, ale mrkni tady http://www.pujcovnakocarku.cz/ :wink: :nevim:

150,– na den + vratná kauce 3.500,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
23.4.11 20:54
Monny89 píše: žirafíí, nemám zkušenosti, ale mrkni tady http://www.pujcovnakocarku.cz/ :wink: :nevim:150,– na den + vratná kauce 3.500,–

děkuji , koukla jsme ale ta stránka se mi zdá taková stručná a přijde mi že půjčujoiu jen jeden kočárek a ještě takovej nic moc :oops:

• Citovat
  • Upravit
7584
23.4.11 20:55

NO, tak to už bych něco koupila v bazaru. A nějaká kamarádka nepůjčí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
23.4.11 20:57

tak to neporadím, googlila jsem a nic lepšího jsem nenašla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

přesně tak, taky bych asi šla do koupě nějakého z bazos.cz nebo tak, vyjde to cenově nastejno a pak ho prodáš dál za nějaký peníz, v nabídce je dneska spousta i zánovních kočárků :nevim: a nebo ho potom třeba využijete u prarodičů, nebo na zahradu …

Příspěvek upraven 23.04.11 v 20:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544

tak se poptat po kamarádkách jinak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
23.4.11 20:59
Aladina píše:

ale zase když něco koupim v bazaru tak co pak stim ? jka se znám pak už by ho nikdo neodkoupil . nene nikdo nemá , kamarádky ještě ani nemaj děti a ty co jo tak malinkatý a kočárek potřebují :wink:

• Citovat
  • Upravit
36544
23.4.11 21:05
žirafííí píše:
Aladina píše:
ale zase když něco koupim v bazaru tak co pak stim ? jka se znám pak už by ho nikdo neodkoupil . nene nikdo nemá , kamarádky ještě ani nemaj děti a ty co jo tak malinkatý a kočárek potřebují :wink:

no, to je zapeklitá situace… kdyby jsi nebyla tak daleko tak ti půjčím svůj, ještě ho nepotřebuju :mrgreen: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
777
23.4.11 21:08

Ahoj. Mě napadlo…nebudeš si v budoucnu kupovat golfky?Co si je pořídit už tedka,je jich spousta které jdou do lehu a počasí je už taky příznívé :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
23.4.11 21:10
bekky píše:
Ahoj. Mě napadlo…nebudeš si v budoucnu kupovat golfky?Co si je pořídit už tedka,je jich spousta které jdou do lehu a počasí je už taky příznívé :-)

o golfkách zatim neuvažuji, mam kočárek do 4 let a pak možná takové ty podpaždí , ale do toho je těd ještě malinká.

Teda já myslela že jsou nějaké půjčovny kočárků ale asi jich moc neni :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí