Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Poradí mi někdo, kde je možné půjčit si na měsíc a půl kočárek(nejlépe v Praze)? Jsme v zahraničí, do Čech jedeme na „dovču“ a kočárek pravděpodobně do letadla nevezmou. Jiříkovi bude 6 měs, tak spíše hlubokáč nebo kombinaci. No a aby cena za půjčovné nedosáhla ceny nového kočárku. Radši nějaký outdoor model, tady díky 40 st vedru korzuju maximálně po bytě nebo obchoďáku, v Čechách se hodlám rozšoupnout a být doma minimálně ![]()
Kdybych ho neodvezla k sestře, klidně bych Ti ho půjčila, ale bohužel už je 100 km od Prahy, tak to už nemám jak. Snad se najde nějaká dobrá dušička, hodně štěstí a krásnou dovču v Praze.
P.
Vím o téhle půjčovně Praze: http://www.ajuty.cz/…pujcovna.htm
Levněji by tě možná vyšlo koupit starší kočárek na aukru nebo v nějakém internetovém bazaru. Taky nepíšeš, jak máš staré dítko a jaký kočárek teda potřebuješ.
Ahoj,
ja ted trosku mimo misu, proc by Ti nevzali do letadla kocarek? Myslis, ze ta konkretni letecka spolecnost?
My jsme leteli s 6 mesicnim prckem do Turecka a vzali nam normalne spodek kocarku + autosedacku nacvaknutou nahoru, kamaradka letela se 2 detma do Recka a vzali jim normalne velky kocarek (korbu).
Samozrejme zadarmo, tak ja jen jestli to neni lepsi varianta, nez kocar shanet tady.
My obe ale mame kocar, ktery muzes rozlozit (odcvaknes korbu + slozis kolecka), tak jedine jestli nemas nejaky ten „nerozkladaci“, to nevim, jestli by vzali.. Ale rikam si, ze by meli, kdyz vidim, co nekdy vozi ![]()
Jsem se přehlídla. ![]()
V tom případě souhlas s Verunou, vezmi si kočárek s sebou. My jsme letěli 4× a všude s kočárkem.
Karkule,
kočárek ti normálně vezmou do letadla, neměj strach. Jestli povezeš korbičku, tak doporučuju pořádně zabalit a odbavit radši hned u přepážky, když se odevzdává u letadla, na nějaký velký balení není čas a mohla by se zamazat nebo poškodit.
No já bych potřebovala vzít ještě autosedačku, abychom pak mohli odjet z letiště… a mám pocit, že oboje neprojde. Tak to radši tu autosedačku.
No, myslim, ze vezmou vse. Co nebude v limitu, tak se pripadne priplati. Ja jela z USA se 2 batohy a snowboardem, kamos s kolem, vezmou i surfovy prkno, tak by podle me vzali i autosedacku navic. ![]()
(Nam treba do Turecka i z Turecka vzali tu autosedacku dovnitr do letadla. I kdyz v ni dite nesmi sedet (neni schvalena do letadla), tak byla zapnuta pasama na volnem sedadle).
Já pořád nemám jasno, do čeho se bude počítat váha kočárku(cca 16kg) a autosedačky. Má mimino bez nároku na sedačku nárok na zavazadlo? A kočár s autosed. je navíc k této váze nebo se počítá do ní? Povezeme docela dost věcí a taky mám obavu abychom nakonec nemuseli kočár odstavit někde na letišti. Poletíme s Austria Airlines. Zkusím jim juknout do podmínek. Četla jsem na jiné diskuzi, že v rámci krize jsou letecké společnosti přísnější ohledně přepravy těchto věcí.
Hele, ja jsem vic v letadle nez na zemi a muzes si byt jista, ze kocarek i autosedacku ti vezmou. Kocarek samozrejme zdarma, s autosedackou si myslim, ze to zalezi na spolecnosti. Ja tedy radeji kocarek zavezu az ke vchodu do letadla, sama ho slozim a predam, stejne tak pri vystupu - cekam dokud mi ho nepredaji a pak teprve jedu do haly vyzvednout kufry. Kocar jsem posilala 2× po pasu, ale u golface (tim, ze je krehci) mi posunuli konstrukci - jak se to tam haze spolu se zavazadly, na pasy a z pasu a na nakladacek apod…Pokud presahnes kila, doplatis, neni to zadna horentni castka. Vyssi doplatne je napr. z Indonesie, Honk Kongu, Mexika. Odkud cestujes?
Uvidis, ze to bude ok. Prezeptej se na pravidla u autosedacek. Jedna irska spolecnost napr. vyzaduje to, ze nahlasis autosedacku predem (patri mezi sportovni a detske potreby) a zaplatis cca 15 euro, pokud ji nahlasis pozdeji mam pocit 25 euro. Kocarek berou jako nutnost pro dite - tudiz zdarma - at je to hluboky kocar ci golfky. Stastnou cestu!
Odpověď z Austrian Airlines:
Kocár a autosedacku muzete vzit jako zavazadla, kdy nebudete mit vic nez 20kg pro dospeloho cloveka to zdarma, za nadvahu potrebujete platit.
Pro male dite muze vzit 10kg z sebou na palubu, vic je zakazano.
Pro dospeloho cloveka 8kg.
A jsem opět na začátku ![]()
chápu to správně, že autosedačku si tudíž můžeš vzít na palubu - vajíčko neváží víc jak 10kg - jako potřebu pro dítě. a když budeš mít ty do20kg, manžel do 20kg, tak máš kočár zdarma? a když budeš mít 22kg, musíš platit za nadváhu nebo i za kočár????
já bych jim to takhle napsala… a čekala jak se vyjádří… to co napsali je dost nesrozumitelené ![]()
mně se jednou stalo, že firma co mi prodala letenku mi tvrdila, kolik mám váhový limit a na letišti jsem se dozvěděla, že o hodně nižší… nakonec jsme to nějak ukecali, moje máma je totiž na tyhle věci génius!!! mít tehdy písemné potvrzení od společnsoti, bylo by to jednodušší ![]()
kamarádka letí do kanady, berou Jané slalom jako zavazadlo… není problém…
pokud by to neklaplo, osobně bych místo půjčení (jsou děsné… )kočár koupila a pak prodala - poprosila někoho z rodiny v ČR, aby to udělal. koukala bych na takové, co vyhovují a pak jdou na dračku ![]()
ale osobně si myslím, že kočár by vám vzít měli. v opačném případě bych jim tady udělala takovou „reklamu“, že žádná z nás by s nima už nikdy neletěla ![]()