Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky. Půjčili byste mimi někomu kdo není z rodiny? Stalo se totiž toto. Vedle mé tchyně bydlí bratr její tchyně s družkou, která má dceru, zatím bezdětnou. A ta starší paní strašně chce vozit po vesnici kočárek s moji malou skoro 5měs. Několikrát to před náma opakovala že až příště přijedem že bude vozit atd. Jednou opravdu vyjela za další sousedkou asi na 15min pryč, ale to jsem byla jak na trní a pořád je vyhlížela. Tak jsme ji v tom nechali, ale pár dní tomu jsme u tchyně byli na návštěvě a jen jsme vystoupili z auta se mě tchyně ptá kdy byla malá kojená. Vůbec mě nedošlo proč se na to ptá, dokud jsem nezaslechla za plotem hlas sousedky, že se půjde převlíct a vezme malou ven.Jsem na ni zavola že nikomu cizímu dítě půjčovat nebudu, jedině když půjdem s ní a ještě něco, se už nepamatuju. Šli jsme dovniř poobědvat a pak že půjdem na procházku. Přítel šel za sousedkou(zná ji celou dobu co se tam přistěhovala)aby šla se mnou ven. Slyšela jsem jen jak mu říká.„Ser na to…“Se vrátil za mnou že se nejspíš urazila. Mě to docela namíchlo. Pak si samo postěžovala tchyni a babičce a komu dalšímu nevím. Nechápu proč by pro mě cizí osoba měla jezdit s tak malým mimčem po obci.To bych byla pěkně nervní. Pro mě to je od ní dětinské a měla by to respektovat. Nevím proč bychom nemohli jít s ní, kočárek by vezla, ale ne SAMA! A jsem ráda že jsme ji to řekla i když to bohužel bylo na dálku. Nevím jak se chovat až se potkáme, máme tam jet o víkendu. Co vy na to?
Já bych jí dítě rozhodně nepůjčila a řekla bych jí že podle mě není normální půjčovat dítě někomu cizímu…
![]()
Jít s ní proč ne, já bych nikomu cizímu tak malé miminko nepůjčila
.
Jem se ptala tchyně jestli se sousedka urazila. Prý že se ji to dotklo že je z rodiny. Že bydlí tam už tolik let atd. Já ji taky znám, ale prostě to nejde.Pro mě to rodina není a basta.
No já bych svoje dítě taky nikomu cizímu nepůjčila. Ale když jsem byla mimino já, tak mě vozil kde kdo ze sídliště.. A já jsem pak taky vozívala cizí děti (třeba od sousedky) okolo baráku (když mi bylo kolem 10 let) Tenkrát se to asi bralo jinak. Každý ať si vozí svoje!
Jako první určitě souhlas s tím, že vy jste rodiče a máte právo rozhodnout, kdy a komu dítě „půjčíte“ a komu ne.
ALE - nevím, jak moc se ta sousedka považuje za „cizí“ a formulace, že nikomu cizímu dítě nepůjčím, moc šťastná nebyla. Možná stačilo říct, že až půjdete na procházku s kočárem, rádi ji s sebou vezmete (pokud jste to tedy byli ochotni udělat).
Mám poslední dobou pocit, že se tu objevuje strašně moc diskusí, které řeší problém způsobený jenom špatnou komunikací.
@mirabellka19 Jak píšeš sama bych ji ho nepůjčila klidně ať si jde 3 metry před Váma s kočárkama, ale pořád dohlížet. Ona to třeba nemyslí zle, ale tahle doba je zlá. Normálně bych tam jela. Proč by jsi se měla omezovat před člověkem, který nedokáže respekovat tvoje pravidla…Ona si časem zvykne, že ji kočárek půjčíš jen když půjdete společně… ![]()
![]()
Ty jsi máma, reagovala jsi podle mě adekvátně a pokud se ta paní urazila, tak jen dobře, aspoň už nebude otravovat. Jako pardon, ale tohle mi přijde poněkud úchylné a po takové reakci bych si dítě s kočárem střežila jak oko v hlavě, protože bych měla za to, že to nemá v hlavě v pořádku. To že starší generace je asi na straně sousedky - nenech se zblbnout, nikdo na světě tě nemůže nutit poskytovat dítě jako nějakou panenku na hraní nějaký starý zapšklý rašpli ![]()
Proč by jako musela nutně jezdit sama, bude dítě vydávat za vlastní, nebo o co jí jde? A ještě se urazit
Dobře žes jí to řekla, jen ať je uražená, třeba přestane otravovat ![]()
Cizimu by dite taky nepujcila..mam problem i s tchyni (pac je pro me taky cizi
)
@Gladys píše:![]()
![]()
Ty jsi máma, reagovala jsi podle mě adekvátně a pokud se ta paní urazila, tak jen dobře, aspoň už nebude otravovat. Jako pardon, ale tohle mi přijde poněkud úchylné a po takové reakci bych si dítě s kočárem střežila jak oko v hlavě, protože bych měla za to, že to nemá v hlavě v pořádku. To že starší generace je asi na straně sousedky - nenech se zblbnout, nikdo na světě tě nemůže nutit poskytovat dítě jako nějakou panenku na hraní nějaký starý zapšklý rašpli
Z čeho usuzuješ, že je sousedka „nějaká stará zapšklá rašple“ a je potřeba s ní pořádně vyběhnout???
Třeba je to hodná ženská, která jen zůstala sama a baví ji jezdit s kočárem - bůhví kolik dětí už třeba takhle odvozila… Já nezpochybňuju zakladatelčino právo odmítnout, ale prokristapána, snad to jde slušně, ne? ![]()
@mikitaa píše:
Cizimu by dite taky nepujcila..mam problem i s tchyni (pac je pro me taky cizi)
A manžel cizí není? ![]()
Nepůjčila bych ji dítko ani za nic, ani tříleté, natož mimino
No a co, že ji má tchýně v rodině, ty ji v rodině nemáš, to by ti taky potom mohla vozit tamhle nějaká baba z konce světa, protože je přez 12cté koleno přeci příbuzná
a v rodině ![]()
Taky bych nepůjčila dítě někomu cizímu i kdyby ho někdo z příbuzných znal sto let. Šahaní do kočárku, dávání dítěti dudlík, kdyby plakalo no dej pokoj… brrrr
![]()