Staré dámy versus mladé matky

2338
30.10.12 13:50

Staré dámy versus mladé matky

V neděli večer jsem se bavila u článku a poté u diskuzí na stránkách prozeny.cz

Odkaz zde: http://www.prozeny.cz/…dych-matkach

Řeknu vám, docela mazec, jak jsou lidi staromilní-i v dnešní době…a hlavně jak umějí být zlí.
Když si přečtete článek, tak pochopíte.
Taky vám kecají babičky, tchýně, matky do toho, jak jste v dnešní době rozežrané a jak používáte papírové pleny a papání ze skleniček?
Já mám zkušenost s takovýma radama, a to budu rodit až začátkem března. Njevíc mě dojala tchýně, když mi řekla, že než se koupí kočárek, že ho chce vidět. Což mě rozesmálo, páč ho nebudu kupovat pro ni, ale pro pohodlí mimča a nás. A co se týče vkusu-je nám všem jasné, že vkus se hodně liší. Mám ale strach, že pokud se jí nebude kočárek líbit, že si pořídí nějaký výborný (dle ní) z frcu a bude vozit v něm! Vidíte a už to začíná. Maličká ještě není na světě a já už stresuju :lol: A co se týče vybavení pro mimčo, tak to už poslouchám pěkně dlouho.jak je přebalovací pult na nic, že oni přebalovali na pračce a na posteli, a žili apod. Chjo, člověk si chce život ujednodušit, no ne? Pak bude víc času na volné chvilky s dětma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4112
30.10.12 13:59

@Talunka Chápu,já tohle slýchala pořád dokud jsme bydleli u tchýně :mrgreen: ale pozvedla mě tvá věta o tom kočárku :cert: co má co do toho kecat? :pocitac: bych se také zasmála..a ať si koupí no né?..ale v momentě kdyby bylo moje dítě v jiném kočárku než by si ho vzala na hlídání bylo by po ní :pocitac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4112
30.10.12 14:01

Navíc každý jde s dobou a tím, že se používají jednorázové plenky ten čas který bych strávila praním atd můžu věnovat dítěti :P oni to mají jinak zažité :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
30.10.12 14:01

Příspěvek upraven 05.05.16 v 13:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
30.10.12 14:02

@Talunka jeeee ten pult mi byl taky vyčten mou babičkou…a já navíc bojkotovala dupačky, máme tepláčky bodyčka a tričenka…úplně čekám zděšení babiček, až se to provalí :-D a bavím se tím..
a jak jsme uvažovali nad jménem Sára, tak mi hned další babička udělala přednášku o židech a že ona by se bála dát takové jméno, že je židovské a co když přijde druhý mamlas jako Hitler, že si to nemůžu vzít na svědomí :-D

• Citovat
  • Upravit
4112
30.10.12 14:03

@gabi.design :pocitac: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: bože to mohl napsat snad chlap, né? :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
30.10.12 14:04

Tak to tolik neřeš, ne? Prostě nakup podle sebe a je to. A co říkají babičky v klidu vyslechni a zařiď se po svém.
Shodou okolností jsem ten článek před pár dny četla taky a nějak mi připadá dost přitažený za vlasy. Sama už babička jsem, ale tak předpotopní, jak jsou tam ženy mého věku vykreslené, rozhodně nejsem, ani ze svého okolí žádnou takovou neznám. S dcerou jsme výbavičku chystaly společně, obě jsme si to náramně užívaly a ňuchaly každý bodýčko, já jsem jí řekla, co jsem kdysi při péči o miminko ocenila, ona mě zas rozšířila obzory, jaké jsou dnešní možnosti. Pohoda. Jsem ráda, že se spolu nehandrkujeme o pitomosti. :lol:

Příspěvek upraven 30.10.12 v 14:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
30.10.12 14:04

Příspěvek upraven 05.05.16 v 13:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
30.10.12 14:08

Tak mně tchýně naopak vymlouvala látkovky a to až tak, že nakoupila Pampersky a dovezla mi je :lol:
Jinak jsem si ani nic moc nevyslechla. Skleničky nepoužívám. Přebalovák se oběma moc líbí a to až tak, že na něm přebalují pořád a já se už dávno s dítětem přesunula na zem.
Spíš se dozvídám, že moc hrotím, protože mu dávám zeleninu a pořád pro něj vařím zvlášť…

• Citovat
  • Upravit
2338
30.10.12 14:09
Tak to je kotel-Hitler :D Mě má zítra tchýně dovést várku takových těch plátěných košilek s límečkem, ze kterých všem mimčám lezly zádečka a při trošce dobré vůle se v nich nezamotaly. Nedokážu jí vysvětlit, že prostě dnešní doba je opravdu jinde.Asi si to vezmu, dám do vakuového pytle, vasaju vzduch a dám do komory, kde mám jiné fajné věcičky, co nám nosí. Netuším, kde to bere, ale připadá mi, že to bere pod balkónama, když to někomu spadne ze šňůry :lol: Páč ani jedno povlečení nesedí do páru a jedny dupačky vapadaly, že dítěti nesedlo něco z mrkve a pračka s Arielem nezabrala :lol: Po Novém roce budou mít bezdoomvci u nás radost probírat popelnice :lol:
@elis_an3 píše:
@Talunka jeeee ten pult mi byl taky vyčten mou babičkou…a já navíc bojkotovala dupačky, máme tepláčky bodyčka a tričenka…úplně čekám zděšení babiček, až se to provalí :-D a bavím se tím..
a jak jsme uvažovali nad jménem Sára, tak mi hned další babička udělala přednášku o židech a že ona by se bála dát takové jméno, že je židovské a co když přijde druhý mamlas jako Hitler, že si to nemůžu vzít na svědomí :-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
30.10.12 14:15
S mamčou si taky rozumím. Ale to je asi aji tím, že mě měla vcelu brzo a bude to mladá babička. Ale je fakt, že to není jen o věku. Má babička je úžasně moderní sedmdesátiletá dáma. Všímá si teď těch věcí po mrňata víc a všechno se jí líbí a závidí, co si můžeme dovolit :lol: Je to o člověku samotném. Já to neřeším, já se děsím, s čím zase tchýně dojde :lol:
@Denisa56 píše:
Tak to tolik neřeš, ne? Prostě nakup podle sebe a je to. A co říkají babičky v klidu vyslechni a zařiď se po svém.
Shodou okolností jsem ten článek před pár dny četla taky a nějak mi připadá dost přitažený za vlasy. Sama už babička jsem, ale tak předpotopní, jak jsou tam ženy mého věku vykreslené, rozhodně nejsem, ani ze svého okolí žádnou takovou neznám. S dcerou jsme výbavičku chystaly společně, obě jsme si to náramně užívaly a ňuchaly každý bodýčko, já jsem jí řekla, co jsem kdysi při péči o miminko ocenila, ona mě zas rozšířila obzory, jaké jsou dnešní možnosti. Pohoda. Jsem ráda, že se spolu nehandrkujeme o pitomosti. :lol:Příspěvek upraven 30.10.12 v 14:06
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi

@Talunka třeba ty košilky doporučuju. Lepší jak bryndák Prvních několik týdnů na příkrmech jsem v nich krmila a nebylo mi jich líto…
Se jménem jsme si taky užili. Tak jsme pak tvrdili, že bude syn Ferdinand, jestli budou mít ještě blbé připomínky. Pro druhorozeně mám v záloze Kunigundu (německá varianta Kunhuty) pro holčičku, pro kluka musím ještě něco děsného vymyslet.

• Citovat
  • Upravit
tinina

No, peknej clanek. Bohuzel ze stejneho duvodu ted nerada jerzdim k nasim a uz i telefonaty mi nahani hruzu, nemuzem se normalne bavit, porad jen utoky a rypani, jsem z toho smutna. Hlavne kdyz vim, ze moje mama nas frkala k babicce, co to slo, aby mela klid, babi chodila na nocni a pak tam mela nas, vsechny nemoci, vikendy, prazdniny, mela by dostat babickovskou nobelovku, taky mohla jen cucet, kafrat a rypat, ze mama nema valchu apod.

• Citovat
  • Upravit
elis_an3
30.10.12 14:17

@Talunka bože ty košilky nesnáším, moje mamka a to je mladá si myslím teda mi taky nutí plno věcí z její doby…jeden otřesný svetřík, potom neustále mi vnucuje zavonovačku s kanýrkem, takovou tu nškrobenou, krajkovou a mě se to taaaak nelíbí, já mamce teda vysvětlila, že se mi to nelíbí, ale ať to nechá u sebe doma a malá tam bude mít náhradní a je klid :-D s tou tchýní bych to asi vyřešila tak jak říkáš, vzala bych si to a nepoužívala, co jako, je to tvoje věc, ale asi bych to nevyhazovala, až mlá tu velikost odroste, tak bych jí to vrátila…někdo možná řekne rozežranost, já nemusím mít vše nové, ale když mám ze sekáče za pajcku 4 trička na mimčo a vypadjí jak nové, tak proč mít mimčo oblečené jako z poplenice??

• Citovat
  • Upravit
2249
30.10.12 14:17

Ono je to složitější. Jsou dva typy babiček. Jedny si normálně povzdechnou, jak musely vyvařovat a žehlit plíny a co se s dětmi nadřely. Toto vzpomínání chápu a toleruju. Taky budeme za takových 30 let možná říkat něco podobného (třeba jak jsme musely chodit s košem smradlavých plen).
No a pak je ten druhý typ, což jsou většinou zahořklé a závistivé ženské, které si myslí, že v životě vyžraly to nejhorší a pokud druhý se má líp (z jejich pohledu),t ak je mu potřeba to „osladit“. A nemusí to být ani babičky. U mě je to třeba švagrová, která měla děti před 20 lety. A taky neustále slyším jenom narážky, jak jsou dnešní matky neschopné, kašlou na děcka a místo, aby jim vařily případně zavařovaly a pečovaly o zahradu, tak vysedávají s jinými matkami dopoledne po cukrárnách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová