Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No co vím, tak mi přítel svýho otce vylíčil jako velkýho diktátora, kterýho musej všichni poslouchat a běda když ne. Tatínek mu chtěl vybrat nevěstu, naplánovat kde a co bude dělat(zaměstnání)apod. prostě chtěl aby žil jeho život, ne svůj. Jak táta stárne, tak se nějak usmířili, ale prostě mám pocit že jeho táta nesnese, že já jsem už rozvedená a že syna máme z IVF, je ze starý školy a prej katolík
Přítel mi řek, že ví že by mě jeho táta nepřijal a že se bojí, aby mě třeba neurážel nebo nezesměšňoval.
Já se k nim do rodiny cpát nechci, přijdou mi divný a zvláštní a nechci tam syna pouštět ![]()
Tak se ho zeptej, jestli když se bojí o tebe, aby tě neurážel, jestli se bojí taky o syna? Zkus mu ještě vysvětlit, že ti nejde o tvoji potřebu poznat je, ale o to, jak to bude vnímat ten maličký. Toho se nebojí? Co bude dělat, když se tam malý bude bát, bude plakat a křičet, že chce maminku?
@Anonymní píše:
Omlouvám se zakladatelce, ale taky mám dotaz k tématu a zajímaly by mě názory ostatních.
Máme s přítelem ročního chlapečka a on s ním chce jet za svými rodiči ai 150 km od místa našeho bydliště. Jeho rodiče pro mě jsou naprosto cizí lidé, nikdy jsem je neviděla, nevím jak vypadaj, jak se chovaj, nevím jak vypadá dům, do kterýho chce přítel malýho vzít. Oni mě poznat nechtěj, jsou trochu zvláštní a přítel argumentuje tím, že je to jeho syn.Co mám dělat, jak reagovat a čím argumentovat? Už jsme se s přítelem párkrát pohádali, řekla jsem že jeho rodiče ráda poznám a ať k nám přijedou na návštěvu, nechtějAni nevím jaký maj bytový podmínky, kde by syn byl, jed, spal…
Poraďte, jsem divná já nebo přítel?
no tak pokud si myslíš že je přítel nezodpovědnej a kluka by vzal do nevhodného prostředí, tak jeď s nima, ohlídáš si co je potřeba a případně když by to byla nějaká hrůza může spát prcek v kočárku. Osobně bych tomu nebránila, ale jela bych s nima.
On argumentuje tím, že děti se chvíli bojí nebo stydí a za chvíli se rozkoukaj, že to jsou prej děti
jeho táta by mě prej neuznával, ale malýho jo, protože to je jejich krev
a navíc je to kluk. Mám z něj husí kůži už od poslechu
@Anonymní píše:
No co vím, tak mi přítel svýho otce vylíčil jako velkýho diktátora, kterýho musej všichni poslouchat a běda když ne. Tatínek mu chtěl vybrat nevěstu, naplánovat kde a co bude dělat(zaměstnání)apod. prostě chtěl aby žil jeho život, ne svůj. Jak táta stárne, tak se nějak usmířili, ale prostě mám pocit že jeho táta nesnese, že já jsem už rozvedená a že syna máme z IVF, je ze starý školy a prej katolíkPřítel mi řek, že ví že by mě jeho táta nepřijal a že se bojí, aby mě třeba neurážel nebo nezesměšňoval.
Já se k nim do rodiny cpát nechci, přijdou mi divný a zvláštní a nechci tam syna pouštět
no tak to je hustý
to by mě asi neviděli a kluka taky, jako jak že by tě nepřijali? tak je snad chlap a bude stát za svou ženou ne? tohle teda nechápu ![]()
@K.Black Jenže to on nechce, já k nim do baráku prej nesmim
On tam chce jet s malým sám a to já rozhodně nedovolim
@Anonymní píše:
@K.Black Jenže to on nechce, já k nim do baráku prej nesmim![]()
On tam chce jet s malým sám a to já rozhodně nedovolim
už jsem dočetla, v žádném případě! pokud jim nejsi dost dobrá ty, tak ani syn, prostě ne!!!
@K.Black Argumentuje tím, že rodiče mají právo mě nechtít poznat, načež já zase argumentuju tím, že já mám zas právo jako matka za nima svý dítě nepustit. Načež se chlap urazil a že tam teda bude jezdit sám, že mám pravdu ![]()
A to musel takovy rodině hned vyzvanit že je díte z IVF? Boze…bych mu rekla že kdyz tam nesmim já nesmi tam ani moje díte a hotovo. I kdyz teda právně na to nárok ma…
@K.Black píše:
už jsem dočetla, v žádném případě! pokud jim nejsi dost dobrá ty, tak ani syn, prostě ne!!!
No právě. mě to přišlo hrozně líto, urazilo mě to a ponížilo
Nebudu se jim vnucovat. Udělala jsem první krok, že jestlichtěj malýho vidět a poznat, ať za námi přijedou na návštěvu na kafe, ale to jim asi neni dost dobrý ![]()
@veria píše:
A to musel takovy rodině hned vyzvanit že je díte z IVF? Boze…bych mu rekla že kdyz tam nesmim já nesmi tam ani moje díte a hotovo. I kdyz teda právně na to nárok ma…
On to řek jen svý ségře a ta se o tom ai zmínila doma.Jsem dost vyváděla, protože jsem chlapovi o tom zakázala mluvit s kýmkoli z jeho rodiny.On mi řekne"tvoje dítě? Aha, takže jsem jen biologickej materiál"
![]()
@Anonymní píše:
On argumentuje tím, že děti se chvíli bojí nebo stydí a za chvíli se rozkoukaj, že to jsou prej dětijeho táta by mě prej neuznával, ale malýho jo, protože to je jejich krev
a navíc je to kluk. Mám z něj husí kůži už od poslechu
No ale ne roční dítě, to si plete s trošku staršími, víc staršími… no ale jak jsem četla níže, je smířený s tím, že bude jezdit sám. Aspoň máš zatím klid.
@Anonymní píše:
@K.Black Argumentuje tím, že rodiče mají právo mě nechtít poznat, načež já zase argumentuju tím, že já mám zas právo jako matka za nima svý dítě nepustit. Načež se chlap urazil a že tam teda bude jezdit sám, že mám pravdu
tak to vydrž a neustup!!! teda já nevím, ale vědět že já nesmím k rodičům, tak budu zlá. HLavně k tomu nemají žádný důvod, pokud berou jako důvod to že máte chlapečka z IVF tak by mi ty lidi nestáli ani za myšlenku, jsou to omezení tupci.
Ty se drž a nedej se ![]()
By mě zajímalo, co chce a bude malýmu vykládat až začne brát rozum a budou mu třeba 3-4 roky.
Taky bych byla pro buď všichni jako rodina nebo ať si jede sám. Neznám podrobnosti, ale pokud jste do této doby neměli konflikty, tak není to tím, že se třeba přítel bojí, že rodiče znovu ztratí a proto tak trvá na tom, co chtějí oni? Co se mezi nimi stalo, že ho chtěli vydědit? Rodiče jsou každopádně divní (nicméně nevím, jestli se oni nebojí tebe stejně jako ty jich - právě proto jsem se ptala, jestli znáš podrobnosti toho, co se mezi nimi stalo, i když jen z přítelovy strany), nicméně, pokud bys chtěla zkusit kompromis, můžeš se zkusit se synem ubytovat někde v městě jejich bydliště a domluvit se, že se sejdete třeba někde v parku. Pokud chceš argument, proč tam syna nebrat bez tebe, podle mě je tohle dost velká psychická zátěž pro roční dítě, které třeba ještě bez mámy nebylo, aby jelo na místo, které nezná a ještě tam třeba přespalo.